ahojte 🙂 chcela by som sa vas opytat ci niektora z vas ma skusenosti s tym, ze by jej babatko zachriplo? moj maly ma tri a pol mesiaca a zo dna na den mi zachripol, boli smesa vcera aj ockovat tak ho doktor pozeral a povedal ze tam neni zapal ze to moze mat z toho ze viacej plakal.. ale som zufala, lebo sa predsa len bojim ze nieco s nim neni v poriadku.. a este ma k tomu aj poriadnu nadchu :(
no ockoval ho aj napriek tomu, povedal ze tam neni ziadny zapal ani teplotu predtym nemal tak ho zaockovali... nuz uvidime ze co bude dalej.. dnes som s nim znova bola u doktora tak ho pozrel aj hrdielko, tak mu predpisal nejake kvapky a sirupcek, tak ho ideme s manzelom vecer do lekarne vybrat.. dufam,ze mu to zaberie.. no ved to ze co najmenej plakat, len keby si dal ten nas maly povedat 🙂)
@bejka1208 ak ti môžem poradiť nedávaj ho očkovať keď má nádchu, nikdy nevieš a ani lekár nemusí vedieť čo bude nasledovať....aká reakcia....alebo už choroba, radšej posuň očkovanie o týždeň-dva..............a aby malý čo najmenej plakal, tak robotka nerobotka, bokom a venovať sa mu bábatku "naplno"...........aby plakal čo najmenej.....na ruky, ukočíkovať hneď atď......dá sa to zvládnuť.....držím palce a skoré uzdravenie.......... 😉
nas maly uz dvakrat trochu chripel, trvalo to vzdy asi 4 dni. Nadchu ale nemal, tak som to neriesila a preslo to same. Nemyslim, ze to mal z placu, kedze velmi neplakava, skor to bola nejaka lahsia infekcia, ktoru prekonal. Ved aj dospely clovek obcas trochu chripi, ale ochoriet nemusi. Babo si nevie samo odkaslat, takze sa mu to moze trosku natahovat. A inak, ockovanie moze mat vela negativnych vedlajsich ucinkov aj u zdraveho cloveka, nieto este u choreho dietata. Takze neriskuj a ockovat nedavaj, ak sa Ti zda babatko chore, vzdy trvaj na odklade aspon 10 dni, aby sa po chorobe aj trosku zotavil, nestaci, ze mu prejdu priznaky. Lekar Ti ho nezaockuje proti tvojej voli, posunie proste termin a pridete nabuduce.
no keby sa to dalo vratit tak ho nedam ockovat , co sa uz neda a je zaockovany ale myslim si ze je v pohode po tej stranke co sa tyka toho ockovania.. ani teplotu nema ani nic, len to ze je kus nachladnuty chudacik malinky.. vcera mu predpisal fenistil kvapky a kalciovy sirupik tak mu to davam tak dufam,ze mu to pomoze 🙂 no ved aj mne doktor povedal ze tam nema ziadny zapal, ze dycha cisto ze to moze mat z plakania 🙂
@bejka1208 očkoval ho napriek tomu že má nádchu? 😒....neviem čo môže sirupček Calciový...........veľa tekutín, zvlhčovať vzduch a čo najmenej plakať......