Na vši nič nezaberá

8. aug 2023

Ahojte. Čo je dobre na vši ? Skušame rôzne šampóny, olej, ocot, zabali.. nič nezaberá... aj sme vlasy ostrihali na krátko... ďakujem za rady

rebrambora
8. aug 2023

Sampon pre psy.

hanka_se
8. aug 2023

dcerka ked mala, kupila som v lekarni sampon Liquido Duo, a na nete som nasla "babke rady" z EO ako vyrobit zmes proti vsiam. Len to uz si nepamatam co tam presne islo - tusim levandula, mata... A tym som jej pred skolou nastriekala vlasy a gumicku, aby to nedotiahla znovu. Odvtedy mame pokoj. Mali rozne kruzky, kde si davali deti medzi sebou ozdoby do vlasov, cize asi sa niekde nejaka potvorka nasla😉 Netreba z toho robit tragediu. Kazdy vecer sme jej vlasy pravidelne vycesavali, hnidy sa snazili odstranit, pripadne som ich "pukala" medzi nechtami. Dospele sme jej za celu dobu nasli mozno 1-2 a aj to sme na to prisli neskoro, az ked prisiel oznam zo skoly. V skolke nikdy a v skole zrazu. Ale tak co, presli sme si tym a prezila to aj ona aj jej vlasky 😉

monro
8. aug 2023

Hedrin

mamelka
8. aug 2023

Naše dievčatá mali v škôlke-dostali tam od deti, niektoré mamičky ani nenahlasovali, až my sme nahlasili🙈 ale u nás zabralo teplo a šampón na vši. Zehlila som im vlasy, no a hnidy vyberať

mirro
8. aug 2023

@rebrambora u nas bol jediný účinný

magdalenal
8. aug 2023

U nas zabralo len vycesavanie. Dcera ma dlhe vlasy a huste, vycesavala.som.jej 3 dni po sebe po 2hodiny tym speci hrebenom. Umyla.som.paranitom a dobre bolo

majka35
8. aug 2023

vyčesávať, vyčesávať a zas len vyčesávať, mám dve dcéry s hrivami a nič iné nepomohlo... keď sa vám nechce prameň po prameni, tak nad vaňou od tyla dolu, aj 20x za deň ... a olejové zábaly raz denne, cca 2 hodiny

aeruginosa
8. aug 2023

Najvacsia istota je vyzehlit vlasy a potom vycesat hrebenom s tymi tenuckymi medzierkami, alebo ako to nazvat, aby sa toho z vlasov odstranilo co najviac.

lucka1999
8. aug 2023

Nám zabral iba paranit.... Ale dôležité je potom povyberat hnidy, vycesavat aspoň 3 dni a sledovať to aspoň 2 týždne

motyl321
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pinkgirl
8. aug 2023

Prípravky z lekárne, použiť podľa návodu napr. Paranit šampón. A potom denné vycesavanie. Manuálne treba povyberat všetko s vlasov. Jedine táto kombinácia pomôže zbaviť sa vší.
Vlasy môžeš aj prezehlit, ale žehlička nedosiahne až k pokožke hlavy.

p.j.jacky
8. aug 2023

Opýtam sa takto dezinfikovala si dom / byt ? Postele , vankúše plysiakov , sedačku proste všetko ? Vsi povyberať aj hnidy a prejsť vlasy žehličkou na vlasy . My sme si minuly rok doniesli z dovci vsi . Dala šampón a sprej z lekárne všetko oprat čo
Sa zmestilo do pracky na 60 stupňov . Vtedy som spravila 19 praciek 😂🤦🏼‍♀️. Po 7’dnoch som opakovala sprej na vlasy a už Ok .

vikusjk
8. aug 2023

Aj moja dcera s hustymi vlasmi po pas ich minuly rok chytila v skole. Nam zabrala najelspie Nyda ale s dievcatkom vo fialovom tricku, nie v oranzovom. Aj sa to lepsie aplikovalo, aj to bolo ze expres (kratsia doba posobenia). Ale opakovala som jej to trikrat (vzdy po tyzdni) a medzitym som jej denne vlasy vycesavala takym hrebenom vsivacik, kupila som si lupu a trvalo to vecnost (do dvoch hodin fakt) kazde vycesavanie, ale inak by sme sa toho nezbavili. Oblecenie, obliecky postelne a vlastne vsetko, co sa dalo, som dala oprat na 60 (co nie tak na menej) ale susila som v susicke, nasledne ulozila do vreca a nechala som to tam mesiac. A veru v uteraku som nasla potom este mrtve vsi.
Drzim palce, je to beh na dlhsiu trat, ale da sa to zvladnut, len to chce veeeela trpezlivosti a velmi pozorne precesavat vlasky, zoskrabovat nechtom tie svinske prilepene vajicka a opakovat pripravok, lebo ak sa aj vyliahne nova ta vsa, aby ju to hned zlikvidovalo.

sweetlife001
8. aug 2023

Písala som to tu už, sestra mala vši, husté vlasy po zadok.. mama nakúpila asi všetky šampóny na vši aj slávny paranit aj šampón na psy a denne jej to vkuse vyčesávala, nepomohlo absolútne nič.
Až jej jedna kaderníčka odporučila ALPU, obyčajnú Alpu jej nadžabala na vlasy, zabalila a neviem už ako dlho to mala a koľko krát opakovala, ale toto jediné jej pomohlo zbaviť sa tých vší.
Takže ak už ste vyhodili peniaze za všelijaké prípravky a nepomáha, skús ešte toto.. držím prsty

alickapusinka
8. aug 2023

Treba umyť hlavu s ústnou vodou Listerin ta je najlepšia ale že úplne aby bola mokra. Zabaliť tie mokre vlasy treba do igelitového vrecka. Nechať tak zabalene treba 1 hodinu. Potom to plastové vrecko dať dole umyť si vlasy octom masírovať ocot do vlasov nechať pôsobiť tiež asi hodinu ale z novým sáčkom ten predošli treba vyhodiť. Potom už po octovej vode treba umyť vlasy klasickým šamponom. A vyčesávať. Alebo aj Alpu masírovať do vlasov a nechať pôsobiť. A potom umyť šamponom a česať.

bylinka25
9. aug 2023

Teraz bez žartu, neviem, či je ešte dostať šampón Ortosan, je aj pre ľudí, aj pre psy, ten pre psíkov zaberá najlepšie, dnes sú aj v lekárni dostať kvalitné odšivovače.
Nezabudni kúpiť taký malý veľmi hustý hrebeň, takzvaný "všivák" a neustále vyčesávať vlasy, všetko oprať na 90 stupňov, aj hračky z plyšu.

datelinka31
5. mar 2024

@vikusjk baby bed ja som čítala, že voš prežije mimo vlasu jeden deň. Nechápem načo potom dezinfikovať vyvarat a ešte aj na mesiac odložiť? Dokonca aj vajíčka zevraj neprežijú mimo vlasu.. veď to nestačí len deň dva počkať?

nikinik12
Odpoveď bola odstránená
Zobraz