Na koliku nič nepomáha

sonka_miro
26. okt 2020

Prosim co vam pomaha na koliku, som uz bezradna. Uz druhy tyzden sa trapine a kazdy den . Pijeme feniklovy a rascovy caj, mali sme espumisan, dnes nam doktorka nasadila coliprev, berieme probiitika, cvicime, masirujeme brusko a stale nic nezabera. Lekarke sa mamw izvat po 3 dnoch a ked nebude zmena tak nasadit antikolikove mlieko. Prosim vase skusenisti,aj ked kazde dieta je individualne.

lenuska9999
26. okt 2020

Rektalnu tyčinku si skúšala ??

lucijalucy
26. okt 2020

@sonka_miro u nás pomohol harmančekový čaj ,(vraj je alergén tak treba opatrne vyskúšať). A dostatok tekutín (dojčenskú vodu). Inak sme tiež robili všetko možné evtrebalo len vydržať bohužiaľ.
A vraj pomáha niektorým deťom voda kde sa vyvarili sušené slivky a s tou zarobiť umelé mlieko.

sonka_miro
autor
26. okt 2020

@lenuska9999 zatial nie to nechavam ako poslednu moznost

sonka_miro
autor
26. okt 2020

@lucijalucy a kolko toho cajiku ste pili?

simonetka67
26. okt 2020

My sme tiež skúšali asi všetko čo sa dalo. Najviac zabral harmančekový čaj, zvýšiť príjem tekutín, biogaia a kvapky baby calm. Ale keď to už bolo veľmi zlé rúrke sa nevyhla.

lucijalucy
26. okt 2020

@sonka_miro mililitre vám nepoviem, ale jednoducho si pripravte do fľaštičky a počas dňa medzi papaním dajte dieťatku cucnúť ako vodičku 🙂 Nevypije toho veľa na litre ale pomôže 😊 Syn má 3 mesiace a nevypije ho veľa, za deň možno 40 ml, niekedy aj menej ale pomáha to udržiavať pekne vyprázdňovanie 🙂

sonka_miro
autor
27. okt 2020

@lucijalucy dakujem dnes vyskusame

sonka_miro
autor
27. okt 2020

@simonetka67 dakujem skusim

ivka21
27. okt 2020

Balonix med kvapky

etela1996
Včera o 11:58

Náš malý ma 6 týždňov. Davame BioGaiu, kminovy caj, Sab Simplex do každej druhej alebo tretej fľaše - odsavam mu svoje mlieko a dokrmujem asi cca 3 fľaše denne Nutrilon Comfort & Colics. Niekedy sa puci, ale prdkanie ide super, ak je treba, pomôžem mu rektalnou rurkou. Nemá problém sa vyprázdniť aj sam, aj keď mu niekedy raz do dňa pomôžem rurkou, kludne máva stolicu sám bez mojej pomoci par hodín na to, nemáme na to žiaden návyk. Po kúpaní kazdy druhý deň nakremujeme brusko pupikom, to iba ako prevencia, lebo priamo koliky, pravidelný plac vôbec nemá.
Ak začne plakat, potrebujem ho iba upokojiť, a to na fit lopte, kde ho to väčšinou hned uspi, prestane plakat do jednej minúty, uz pocas celých 6 týždňov rovnako, alebo do kociara a vonku - len co mu dám overal uz spi.
Plakal nam viac pred 2 dňami, a prišla som na to, že ma malé výstupky na dasienkach, idú mu pomalinky spodné zuby, slintal cely den, trosku zvýšená tepola.
Ma skorší vývin, od 2 týždňa nam to pri každej kontrole pediatrička potvrdila, že je tak mesiac dopredu, mozno aj preto tie zuby skôr. Ma rýchlejšie držanie tela, komunikáciu, odpovedanie, reakcie, zvuky, zahľadenie sa, smiech, okna medzi spánkom. Jediný dôvod jeho nervozity sú zúbky, tak je možné že ten sab simplex podávaný pravidelne od 2 týždňa pomaha a uvoľňuje ho, prdi vzdy pocas celeho dňa a noci, plyny neostávajú, nedrzia sa v nom, pomáhame iba so stolicou sem tam, ako som už spomenula.