Na čo všetko je dobrý Kalciový sirup?

25. okt 2023

Začali sme kupovať tento Kalciovy sirup čokoládový,píšu že je to výživový doplnok,no naša detská doktorka to predpísala malému keď bol chorý na kašeľ.Tak na čo všetko je dobrý tento sirup?Je to skoro jediný sirup čo moje dieťa vypije.

autor
25. okt 2023
anavixy
25. okt 2023

Posobi protizapalovo a stimuluje riasinkovy epitel (pohyb riasiniek zabezpecuje odchod hlienu, vykasliavanie). Pocas choroby je zvysena potreba kalcia. Ucinok priamo na kasel a na zachripnutie/stratu hlasu nema, nie je vedecky dokazany.

autor
25. okt 2023

@anavixy Tak teda nepomáha to vôbec na kašeľ ani na imunitu?

martinka13
25. okt 2023

My dávame pri zachripnuti

slavomira236
25. okt 2023

V zivote u nas na kasel nezabral..je to calcium ma doplnenie kalcia pri chorobe

alison11
25. okt 2023

Na zapálené hlasivky laryngitíde to odporúčajú keď nemáš hlas alebo je zachrípnutý.Ináč ešte na kosti a zuby.

tanyan
25. okt 2023

Oficiálne akurát tak ten vitamín C v ňom je na imunitu... Na kašeľ nie.
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/dok...
Výživový doplnok s obsahom vápnika, vitamínu D3 a vitamínu C.
Vápnik prispieva k normálnemu fungovaniu svalov a je potrebný na udržanie zdravých kostí a zdravých zubov.
Vitamín D prispieva k správnemu vstrebávaniu/využitiu vápnika a fosforu, normálnej hladine vápnika v krvi, udržaniu zdravých kostí, zdravých zubov a udržaniu správneho fungovania svalov.
Vitamín C prispieva k správnemu fungovaniu imunitného systému, ochrane buniek pred oxidačným stresom a zníženiu vyčerpania a únavy.

My používame detský od Dr. Max a dávam ho ako doplnok na upokojenie hrdla / krku pri podráždení:
https://www.drmax.sk/dr-max-calcium-kids-150ml

anavixy
25. okt 2023

Na kasel pomoze v tom zmysle, ze posilni pohyb riasiniek a tym ulahci vykasliavanie. Inak nie. Ale neuskodi a teda vapnik a jeho protizapalovy ucinok je len plus pocas choroby. Napriklad u malych deti do 2r, kde je podavanie mukolytik a liekov ako Solmucol, Mucosolvan apod. kontraindikovane (aj ked je toto odporucanie vo velkom ignorovane), je to podla mna velmi dobra volba v kombinacii s napr. Sinnupretom na zriedenie hlienu. U vacsich deti podla mna existuju aj sirupy a kvapky s lepsim ucinkom.

zenulkaaa
25. okt 2023

Kalciovy sirup je vraj dobre placebo 😄😄 ak veris ze ti pomoze, tak ti pomoze. Ak mu neveris tak ti ani nepomoze. Inak je to klasicky vyzivov doplnok-vapnik 🤷🏼‍♀️

petronellla87
25. okt 2023

@zenulkaaa hahaaa ja si ho odjakziva kupujem na kasel a zachripnutie😁 inak som pocuvala podcast jeden a tam vraveli ze cesko a slovensko su jedine krajiny kde si davaju ludia kalciovy sirup od kaslu😁