Myslím si, že moja 10-mesačná dcéra má autizmus

18. apr 2024

dobrý deň ja som už zúfala...stále mi to ide do hlavy ja viem že 10m decku diagnostikovať autizmus je hlúposť ale ja už neviem..... od malička si nanej všímam veci stále krúti zápästím aj keď sedí namne stále si búcha o mňa hlavu nožičkami hádže proste jej keď sa dáva jesť to je smrť večne zo sebou hádže nikdy nemá ručky ani nohy v klude stále dačo...ináč je to veľmi poslušné bábo bavia ju hračky hraje sa ale všimla som si že rada pozerá TV nedbala by vkuse.. no čo vám poviem sama som doma celé dni mám ešte 2r dievčatko a celé dni ticho tak si pustim aspoň tv nech počujem dajaké hlasy... nesedí ešte neštvornožkuje len sa pretáča proste nevydím nanej nijaké pokroky ani si neťapká nič iba kričí baba mama a aj tata keď príde moja mama hneď sa naňu smeje hraje sa sňou takto reaguje na meno niekedy viac niekedy menej ..čo vám poviem je mi z toho nanič v rodine máme tiež jedneho autistu

katkaseiner
18. apr 2024

ani odbornik nediagnostikuje 10 mesacnemu dietatu autizmus... ty ako laik uz vobec nie... takze klud. Od 10 mesacneho dietata dufam nechces aby ucilo na vysokej skole fyziku... objavuje svoje telo, ruky, ano, hybe nimi uplne neprirodzene lebo sa snazi... snazi sa niecoho dotknut, nieco chytit, nieco zhodit...
Uzivaj si svoje dieta a nepanikar nad niecim co ani nevies ovplyvnit a ani to na psychiku nepotrebujes. Az sa raz naozaj tvoja 'diagnoza' potvrdi, tak budes riesit. Dovtedy tvoje dieta nema autizmus a hotovo

babulkomale
18. apr 2024

Zatiaľ študuj:
vidieť
visieť
vidlička
vizitka
vírivka

maryetta
18. apr 2024

Nie som odbornik ale uplne normalne dieta. Kazde ma svoje tempo. Z dna na den moze zacat stvornozkovat. Ci sadnut. To nie je na povel ze vtedy uz musi. Niecto je len orientacne ze uz by to mohlo zvladnut. Zvladne to neskor. Ja viem niekedy je nam tazke odhadnut stav. Toto je ale prilis skoro. Ale to kopanie ci buchanie ruckami -kazde babo ma ine prejavy. Keby to napises o 3-rocnom ano bolo by to ine. Ale toto je este babo ktore nevie velmi koordinovat svoje pohyby. Mozno takto dava najavo svoju radost 😉

milanemila
18. apr 2024

Ked 10m dieta cumakuje do telky, tak sa ani nedivim, ze je nepokojna a hadze nozickami/rucickami 🤷🏼‍♀️ ked chces pocut hlasy si pusti radio alebo nejaky podcast.

simca06022011
18. apr 2024

skus nepustat dietatu telku a potom sa ukludnit a nevymyslat si diagnozy ;)

danielle799
18. apr 2024

No skúste sa jej viac venovat, vypnúť telku, ost von, na trávu, dat hrazdu nech chytá hračky...telka je jej na nič

lukbe
18. apr 2024

@milanemila presne to som chcela napísať. Také dieťa nemá vedieť, čo je telka.

nika23t
18. apr 2024

Skus sa jej viac venovat. Ukazuj jej, ako tlieskať, leporela, ľahké farebné kocky, nie telku. Spievaj jej, recituj, čítaj staršej a mala nech je pri Vás. Zapni si radšej rádio, keď chces počúvať hlasy.

really8
18. apr 2024

Wtf????

mili2016
18. apr 2024

Nieee decko ale dieťa keď už tak🙈. Keď sa nudíš nepúšťaj si tv ale venuj sa bábätku. Motivuj ju nejako daj pred ňu mliečko nech sa za ním napríklad ťahá a.t.d.

candii
18. apr 2024

Podľa mňa je chyba rodičov že príliš dieťa sledujú a porovnávajú s rovesníkmi. Podľa mňa tomu dieťaťu nič nie je podľa opisu.

dadka1997
18. apr 2024

Hore si si aj sama odpovedala. Stanoviť dieťaťu diagnózu ako mama laik je hlúposť

anavixy
18. apr 2024

@katkaseiner presne tak! Nechapem preco vsetci pozoruju babatka a idu sa plasit PAS, ked aj keby tu PAS to babatko malo, tak sa s tym nic nespravi, nie je to nie len ako riesit ale ani ako diagnostikovat, uplne zbytocna panika. A hlavne, to dieta moze mat kopec iynch poruch ci neurologickych problemov napr, ale vsetci hned placu nad autizmom 😵‍💫

alexnina777
18. apr 2024

Och, chúďa dieťa.. 10 mesačné dieťa je poslušné a rado pozerá TV??? prosím Ťa, skús si pozrieť ako sa vývojovo venujeme tak malým detičkám.. tak malé dieťa nemá vyvinutý mozog na pozeranie TV, jeho automaticky priťahuje pozeranie sa na kmitanie obrazov pred očami a je to extrémne nezdravé pre jeho vývoj mozgu aj z neurologického hľadiska.. takéto dieťatko/ nie decko/ potrebuje vnemy ako stromy, vzduch, prechádzky vonku, predmety ktoré vie skúmať a hlavne každé dieťa je vývojovo iné, v prvom rade sa ukludni a venuj sa dieťatku primerane jeho veku..

simona20201309
18. apr 2024

@milanemila presne tak.... digitálna demencia ma veľmi podobné priznaky ako autizmus...

Autorka...stoja ti tie hlasy zato? To ti vôbec nevadí ze ti 10mes dieťa,,cumakuje " do TV????? Možno za jej stav môžeš prave ty, pretože dovolíš jej cumakovat do tv

pralinka86
18. apr 2024

Reakcie su primerane veku.
Co by som ja skor riesila, je ze este nesedi, ale iba toci. Mala by skusat ist uz aj vyssie. Dr na to nic? Mozno za fyzio na cvičenie na posilnenie svalov by nebolo uplne odveci... Alebo baby plavanie je super na nastartovanie pohybu.
A pustaj si hudbu, radio, podcasty, je tolko toho zaujimaveho 🙂

janka_266
18. apr 2024

namiesto telky si pustite rádio alebo inú hudbu :D na deti to brutálne vplýva, aj keď sa to mozno nezdá, môj tiež, keď viac dní po sebe nepozerá, tak úplne iné dieťa doma :D a zvyšok je už uvedené vyššie :D

nikpa
18. apr 2024

Opísala si normálne dieťa, nestresuj prosím ta. Skôr sa zameraj na to aby 10 mesačne dieťa nepozeralo TV. Ty si pusti rádio keď sa ti zdá, že máš doma moc ticho.

candii
18. apr 2024

@simona20201309 nepreháňaj zase 😁

nelca0510
18. apr 2024

10 mesiacov a telka? Veď sa asi ešte len plazi. Veď nech objavuje svet.

jankasmejka
18. apr 2024

@candii nepreháňa. Tiež sa mi nedávno dostala info o "skúmaní", vyšetrovaní detí s podobnými príznakmi ako autisti a bolo to presne z toho, že maličké deti pozerali tv, telefón, pc. Presne "digitálna demencia" je veľmi rozšírená a často chybne interpretovaná ako autizmus.

simona20201309
18. apr 2024

@candii ani zďaleka nepreháňam a kto si myslí že 10mes dieťaťu tv nezanecha žiadne následky je naivný a nezodpovedny

patus_2
18. apr 2024

Prepáč, ale nazvať svoje dieťa "decko" je pre mňa prvý signál, že niečo zle bude asi na tvojej strane. Správanie je pre tak malé dieťa úplne normálne, skús vypnúť TV a uvidíš, že to bude lepšie.

solinkarka
18. apr 2024

Dieťa sa každým mesiacom není takže úplne zbytočne sa tým zaoberaš...my sme si prvé veci začali všímať až po roku ale to boli ozaj výrazne prvky...a diagnostikovaný bol až pred 3rokom

kukulele
19. apr 2024

@milanemila treba byt hnusny na seba?

milanemila
19. apr 2024

@kukulele netreba sa hlavne chlacholit blbostami, nevidim na tom nic hnusne, strucne a jasne opisat situaciu 🤷🏼‍♀️ ja ale vo vseobecnosti nemam rada tie “milosrdne” omacky.
Musim ale uznat ze mi trosku nadvihlo obocie z tohto prispevku, lebo matka povie, ze jej “decko” ma autizmus ale pritom ho nechava travit cas cumenim do telky, vo je podla kazdeho neurologa pre jeho mozog extremne zle.
Neviem naco maju ludia 2 male deti po sebe, ked je potom problem sa im venovat adekvatne k ich veku.

andulka1988
19. apr 2024

Tak toto sa aj mne stalo že som si myslela že mám dieťa autistu už v skoršom veku a žiaľ sa to aj potvrdilo

autor
29. apr 2024

ženy nehnevajte sa ale niektoré mi tu prídete riadne kozy...píšem tu snáď niekde že sa nevenujem dieťatu? nie tak netrepte kraviny..a vám za normálny názor ďakujem človek normálne aby sem ani nepísal lebo vždy sa tu nájde nejaká pizda ktorá musí rypnúť..