Keppra sirup - ako ho znášali vaše deti? (Myoklonické zášklby u 7. mesačného dieťaťa)
Dcérke sa práve začal 7. mesiac. Dnes som podala prvú dávku sirupu Keppra. Úvodnú dávku máme 1ml. Váhala som dlho, asi 2 týždne, či jej podať tento surup. U dcérky som si zhruba pred necelými 2 mesiacmi všimla zášklby hlavou a trupom, najprv iba v ľahu, teraz už i pri sedení či v polohe na brušku, čiže sa to zhoršuje. Na EEG boli zachytené výboje v mozgu. Vraj ide o myoklonické zášlby. Moja otázka je, či KEPPRA spôsobovala vašim deťom nejaké vedľajšie účinky? A máte skúsenosť s myoklonickými zášklbami? Vymiznú? Ako dlho trvala u vášho dieťaťa liečba Kepprou? A vymizli zášklby? Pomohol sirup? Dcérka je ešte k tomu od marca na sirupe Hemangiol (liečime hemangióm na ruke). Obávam sa toho ako to bude mať vplyv na ňu. Také malé dieťa a 2 silné lieky brať naraz.
ahojko, to co pises je druh epilepsie a urcite treba nasadit liecbu aby sa neposkodil vybojmi mozog a tym aj celkovy vyvoj dietata. dcera brala (iny liek) roky nakolko pravidelne na EEG mala vyboje. skus skupinu epilepsia poradia, podporia, drzim palceky
Určite treba liek užívať - výboje v mozgu vedia veľmi negatívne ovplyvniť ďalší vývoj dieťatka. :( Syn má myoklonické záchvaty - mali sme aj Keppru od 7 mesiacov a znášal ju veľmi dobre - nemal žiadne nežiaduce účinky. 🙂 Držím palce.
@luciazahornadska Ešte stále ho beriete? Či ste už mohli po nejakom čase vysadiť? Dúfam, že tie výboje už nejak neovplyvnili vývoj u mojej dcérky a že dcérka bude v poriadku.
@marisella2905 My už berieme iné lieky, lebo synovi nakoniec potvrdili komplikovanejšie ochorenie. Ale Keppra je jeden z liekov, ktorý je najmenej škodlivý. 🙂
@luciazahornadska ahoj, práve so synom riešim niečo podobné, chcem sa spýtať koľko rokov ma synček , keď ste riešili tie zasklby?
@nikki165 Má aktuálne 2 roky. 🙂 Záchvaty sme riešili od cca 7 mesiacov.
@luciazahornadska ďakujem za odpoveď 🙂 ešte sa chcem spýtať, či zasklby prestali po užívaní liekov. Mám strach o syna a rôzne predstavy, čo sa môže všetko stať, kým nebude nasadená liečba, k neurológovi sme ešte len objednani
@marisella2905 určite jej tu Kepru podaj , výboje v mozgu sú pre mozog devastačnejšie ako vplyv lieku . Je potrebné ich zastaviť.