Myoklonické zášklby u 7-mesačného dieťaťa

marisella2905
6. jún 2024

Keppra sirup - ako ho znášali vaše deti? (Myoklonické zášklby u 7. mesačného dieťaťa)

Dcérke sa práve začal 7. mesiac. Dnes som podala prvú dávku sirupu Keppra. Úvodnú dávku máme 1ml. Váhala som dlho, asi 2 týždne, či jej podať tento surup. U dcérky som si zhruba pred necelými 2 mesiacmi všimla zášklby hlavou a trupom, najprv iba v ľahu, teraz už i pri sedení či v polohe na brušku, čiže sa to zhoršuje. Na EEG boli zachytené výboje v mozgu. Vraj ide o myoklonické zášlby. Moja otázka je, či KEPPRA spôsobovala vašim deťom nejaké vedľajšie účinky? A máte skúsenosť s myoklonickými zášklbami? Vymiznú? Ako dlho trvala u vášho dieťaťa liečba Kepprou? A vymizli zášklby? Pomohol sirup? Dcérka je ešte k tomu od marca na sirupe Hemangiol (liečime hemangióm na ruke). Obávam sa toho ako to bude mať vplyv na ňu. Také malé dieťa a 2 silné lieky brať naraz.

subartic
6. jún 2024

@marisella2905 určite jej tu Kepru podaj , výboje v mozgu sú pre mozog devastačnejšie ako vplyv lieku . Je potrebné ich zastaviť.

kacena4
6. jún 2024

ahojko, to co pises je druh epilepsie a urcite treba nasadit liecbu aby sa neposkodil vybojmi mozog a tym aj celkovy vyvoj dietata. dcera brala (iny liek) roky nakolko pravidelne na EEG mala vyboje. skus skupinu epilepsia poradia, podporia, drzim palceky

luciazahornadska
6. jún 2024

Určite treba liek užívať - výboje v mozgu vedia veľmi negatívne ovplyvniť ďalší vývoj dieťatka. :( Syn má myoklonické záchvaty - mali sme aj Keppru od 7 mesiacov a znášal ju veľmi dobre - nemal žiadne nežiaduce účinky. 🙂 Držím palce.

marisella2905
autor
6. jún 2024

@luciazahornadska Ešte stále ho beriete? Či ste už mohli po nejakom čase vysadiť? Dúfam, že tie výboje už nejak neovplyvnili vývoj u mojej dcérky a že dcérka bude v poriadku.

luciazahornadska
7. jún 2024

@marisella2905 My už berieme iné lieky, lebo synovi nakoniec potvrdili komplikovanejšie ochorenie. Ale Keppra je jeden z liekov, ktorý je najmenej škodlivý. 🙂

nikki165
23. sep 2024

@luciazahornadska ahoj, práve so synom riešim niečo podobné, chcem sa spýtať koľko rokov ma synček , keď ste riešili tie zasklby?

luciazahornadska
24. sep 2024

@nikki165 Má aktuálne 2 roky. 🙂 Záchvaty sme riešili od cca 7 mesiacov.

nikki165
25. sep 2024

@luciazahornadska ďakujem za odpoveď 🙂 ešte sa chcem spýtať, či zasklby prestali po užívaní liekov. Mám strach o syna a rôzne predstavy, čo sa môže všetko stať, kým nebude nasadená liečba, k neurológovi sme ešte len objednani