Zdravím vás, moju 13 ročnú dcéru po antibiotikách začala svrbieť "šuška" - dala som canesten masť bolo to ale neznesiteľné...doškriabala sa hrozne - tak som jej dala v sobotu jednu tabletku Mycomax 150 - samozrejme budem volať pondelok lekárke.....ale máte s tým niektorá skúsenosť? mám jej dať o týždeň preventívne ešte jednu? mne dal lekár 3 tabletky....raz za týždeň jednu.....dakujem
máš antishamistikum neaké?...........kľudne daj......i probiotika
ahojte.chcem vam poradit co sa tyka mykozy.chodte do lekarnr kupte si tabletku mykomax!!!! je vyyyybprna!a kupte ju aj priatelovi. prehltnete a po 2dnoch mate svaty pokoj!!! verte mi.dakujem
Gretula1975 neviem z akeho dovodu by to mala dat svojmu priatelovi ak mam ptoblem chudatenko jej dcera a nie ona
mojej 4 ročnej pomohol obyč. canesten. V tvojom prípade by som hneď išla sa malou gynekológovi. Nebála by som sa sódy a rossalginu, ale tie tbl. by som jej nedávala. Ja som malú zobrala k môjmu gyn. (keď mala neskôr aj výtok), samozrejme, že sa bála a plakala, tak mi dal tú tyčinku na kultiváciu domov, aby som to ja zobrala. To bolo v pohode. A samozrejme nezabúdať na probiotiká. 13ročná môže aj v tbl. aj tampóny.
ja sama som mala taký problém v 15. Doktor mi vtedy predpísal len masť. a vraj ak nezaberie, mám sa vrátiť po tabletky. No samozrejme som sa bála. Sedacie kúpele a mastička nakoniec zabrali. Ale treba to robiť fakt poctivo, aj niekoľko dní po odznení príznakov. A pridala by som určite probiotiká.
Ahoj nám pomohlo umývanie s 3% roztokom bórovej vody /kúpiš v lekárni/ a následne canesten, obmedzenie sladkostí a sladkého. V rodine máme profesora gynekológa, jeho odporúčania. 🙂
Pri neznesiteľnom svrbení pomáha sedavý kúpeľ v sóde bykarbóne. Tzn. sóda je zásaditá a vyrovnáva kyslé prostredie na neutrálne. Alebo výplach rossalgin. Mohla by v ňom aj sedieť. Určite s ňou zájdi na gyndu, lebo keď mykózu raz nedoliečiš, môže sa stať chronickou a to vie byť nepríjemný problém. Tabletky z domácej lekárničky by som radšej nedávala. Čo môže byť dobré pre teba, nemusí byť vhodné pre tvoju dcéru. A ešte treba prijímať dostatok probiotik. Acidofilné mlieko alebo aj v tabletkovej forme. A ešte jedná rada na záver,... k antibiotikám je dobré stále brať probiotiká aby sa predišlo takýmto problémom.