Dcéra užívala ATB Suprax, urobila sa jej zrejme mykoza, dole to má celé červene, stipe ju a svrbí.
Poraďte čo? Zajtra volám pediatricke, dnes má volno . Ďakujem
@stanulienkat užívala probiotiká k ATB. Evidentne slabé
Imazol nemas?
Nemusia byt slabe. Proste Atb su dost agresivne na crevnu floru. Dodrziavali ste rozostup od Atb zhruba 3 hodiny? Ake ste uzivali? Mne sa osvedcila Biogaia.
Niekto ma tendenciu pri akychkolvek ATB dostat mykozu. V tom pripade treba dr povedat a vacsinou predpisu jednorazovu tabletku Diflucan alebo daco podobne na zaciatku liecby. Ale u deticiek neviem, ci to robia.
@simsalabim tieto ATB dostala 1x a hneď sa stalo toto
Zbehni do lekárne Imazol a Fungicidin sú voľnopredajné a nie sú agresívne ako napr. Canesten, ten zvykne aj štipat, ten jej nedávaj. A mne vždy rýchlo zaberie na mykózu krátka kúpeľ v hypermangane.
Canesten som dávala ja 2 ročnej dcére pri takomto probléme (konzultované s pediatrom) .
Mne sa toto stalo ako dietatu vzdy po Biseptole... a nestacila masticka zvonka.
@simsalabim a čo ste potom ešte riešili??
@nikpa prosím tá, aký typ fucidinu
Mama ma denne vodila na gynekologiu na vlozenie tablety... ale to bolo za sociku, je mozne, ze dnes sa to riesi uplne inak. Stalo sa mi to 2x, odvtedy odmietam predpisanie Biseptolu.
Normalny fucidin krem, proste potrebujes aby to obsahovalo klotrimazol. Krem bude lepsi ako mast, ako prva pomoc sa da pouzit aj Imazol, ktory tiez ibsahuje klotrimazol, ale pokial sa vies dostat dnes k fucidinu, tak treba vyskusat. Pokial by sa stav nelepsil, tak treba riesit s pediatom pripadne celkove antimykotika. A urcite kup aj ten hypermangan na kupel, to jej ulavi tiez.
@anavixy dakujem, určite kúpim
@simsalabim och, dcéra je veľmi hanblivá, toto si ani neviem predstaviť
Neviem či si ma dobre označila ale ja som písala Fungicidin lebo ten je voľnopredajny
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/fun...
Zrejme ti daju antimykotika. Nabuduce uzivaj paralelne probiotika s Atb. Vylucit cukor na par dni.