Mykóza po antibiotikách

30. nov 2023

Dcéra užívala ATB Suprax, urobila sa jej zrejme mykoza, dole to má celé červene, stipe ju a svrbí.
Poraďte čo? Zajtra volám pediatricke, dnes má volno . Ďakujem

stanulienkat
30. nov 2023

Zrejme ti daju antimykotika. Nabuduce uzivaj paralelne probiotika s Atb. Vylucit cukor na par dni.

autor
30. nov 2023

@stanulienkat užívala probiotiká k ATB. Evidentne slabé

anavixy
30. nov 2023

Imazol nemas?

stanulienkat
30. nov 2023

Nemusia byt slabe. Proste Atb su dost agresivne na crevnu floru. Dodrziavali ste rozostup od Atb zhruba 3 hodiny? Ake ste uzivali? Mne sa osvedcila Biogaia.

simsalabim
30. nov 2023

Niekto ma tendenciu pri akychkolvek ATB dostat mykozu. V tom pripade treba dr povedat a vacsinou predpisu jednorazovu tabletku Diflucan alebo daco podobne na zaciatku liecby. Ale u deticiek neviem, ci to robia.

autor
30. nov 2023

@simsalabim tieto ATB dostala 1x a hneď sa stalo toto

nikpa
30. nov 2023

Zbehni do lekárne Imazol a Fungicidin sú voľnopredajné a nie sú agresívne ako napr. Canesten, ten zvykne aj štipat, ten jej nedávaj. A mne vždy rýchlo zaberie na mykózu krátka kúpeľ v hypermangane.

tamitamitami
30. nov 2023

Canesten som dávala ja 2 ročnej dcére pri takomto probléme (konzultované s pediatrom) .

simsalabim
30. nov 2023

Mne sa toto stalo ako dietatu vzdy po Biseptole... a nestacila masticka zvonka.

autor
30. nov 2023

@simsalabim a čo ste potom ešte riešili??

autor
30. nov 2023

@nikpa prosím tá, aký typ fucidinu

simsalabim
30. nov 2023

Mama ma denne vodila na gynekologiu na vlozenie tablety... ale to bolo za sociku, je mozne, ze dnes sa to riesi uplne inak. Stalo sa mi to 2x, odvtedy odmietam predpisanie Biseptolu.

anavixy
30. nov 2023

Normalny fucidin krem, proste potrebujes aby to obsahovalo klotrimazol. Krem bude lepsi ako mast, ako prva pomoc sa da pouzit aj Imazol, ktory tiez ibsahuje klotrimazol, ale pokial sa vies dostat dnes k fucidinu, tak treba vyskusat. Pokial by sa stav nelepsil, tak treba riesit s pediatom pripadne celkove antimykotika. A urcite kup aj ten hypermangan na kupel, to jej ulavi tiez.

autor
30. nov 2023

@anavixy dakujem, určite kúpim

autor
30. nov 2023

@simsalabim och, dcéra je veľmi hanblivá, toto si ani neviem predstaviť

nikpa
30. nov 2023

Neviem či si ma dobre označila ale ja som písala Fungicidin lebo ten je voľnopredajny
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/fun...

anavixy
30. nov 2023

@nikpa mas pravdu, fucidin je na predpis 🙊
takze autorka, ano, fungicidin s inou ucinnou latkou, ale tiez vhodny a dobry 🙂