Vie mi niekto niečo viac laicky po slovensky vysvetliť, dcerka ma mykozy pneumonie. Dostal ant, na 17 dní. Nič je nie je len ju chytí kašel tak na hodku alebo dve a píska jej v hrudníku. Zdá sa mi to riadny zabijak tie ant. Dik
a urcite by sa zislo aj nieco na podporu imunity a probiotika.
mne to skôr pripadá že má na pľúcach mykoplazmy, a to sa musí preliečiť ATB. je to pekné svinstvo
Asi si zle rozumela...podla mna ti povedali, ze ma mykoplazmy. preliecite ATB a bude dobre. Tieto potvory sa lieca dlho. Moja dcera uzivala ATB az 3 tyzdne.
ja som sa ja pýtala doktorky, len cez tel. to nie je ono a tie lat. vyrazy! aj poviem po našom aj tak po svojom. Brali jej krv lebo dlho kašle tak teraz nie som si istá či vravela mykoplazmy na plucachna alebo nie je to to isté? Povedala že to napadá pluca, ale nepovedala že zápal plúc, že môžme fungovať dalej atd. len sa mi to moc nevidí preto sa pýtam. Nasadila som jej aj probiotika.
@simsalabim a tiež sa vám to prejavovalo kašlom a piskotom a za kolko zabrali ant.?
@mita30 takže @agnes28 a @simsalabim Ti odpovedali správne jedná sa o mykoplazmy (Mycoplasma pneumoniae) Spôsobujú ochorenia dýchacích ciest, ktoré môže vyzerať ako iné podobné choroby, ale často má menej príznakov (napr len kašeľ bez teploty). Bacil je rezistentny na väčšinu ATB, u detí sa predpisujú makrolidy (erytromycín, klaritromycín), treba ich brať dlhšie ako atb na bežné baktérie. Predpokladám, že ste dostali Klacid. Neboj sa, bude to dobré, len musíš tie lieky dávať fakt tak dlho, ako predpísala lekárka. Ale stav by sa mal zlepšiť po 48 h od začiatku užívania.
Skoré uzdravenie!
My sme to mali tiez. Dostala z toho zapal pluc... mala ho len jednostranny a dobry priebeh tak nas nedali do nemocnice... ucite teraz vela probiotik a hlavne malo sladkosti a sladkych vod a dzusov. To to moze este rozsirit. Mykoza sa moze rozniest aj do organov a krvi. Preto treba atb. Pretoze vyvolava zapaly.... Viem ake je to tazke pozerat na chore dieta. A toto sa dlhsie lieci ale po tyzdni musi byt vidiet rozdiel. Najlepsi je teply plienkovy obklad namocenu v teplom oleji na noc. Nasej to velmi pomohlo...
@mita30 ano.dcera mala iba kasel, nijake ine priznaky. Ako dlho trvalo, kym zabrali, si vazne napamatam, je to uz par rokov dozadu. A asi ti povedala plucne mykoplazmy, mozu byt aj inde, napr. v posve, kde zas robia inu sarapatu.
žienky dik, tak super, nie je to bohviečo 😢 nie sme už druhý miesiac v školke a aj tak toto chytila 😖
no nie je to sranda, dievcatko v nasej rodine malo a mykoz sa nevie zbavit praskla jej priedusnica a skoro zomrela. stale chodia po lekaroch des a hroza, neskutocne komplikacie. podstata je vylucit cukor, nie ze trochu ale totalne, je to nebezpecne jej tu mykozu zistili az v krvi.
@mita30 ahoj, malý mal tiež nedávno tento zápal pľúc, antibiotiká na 3 týždne, potvrdilo sa mu to aj z krvi. Aj keď sa prelieči antibiotikami, tak ešte nejakú dobu sa vyskytujú v krvi. Po preliečení musel byť ešte 10 dní mimo kolektívu pre oslabenú imunitu. Dávam mu probiotiká aj imunoglukán. Potom som ho dala do škôlky a bol tam necelý týždeň a už je zas chorý, kašeľ, vysoké teploty a zelený sopel. Tak želám skoré uzdravenie a pevné nervy 🙂
@slavuska30 mne je čudné na tom to, že mi povedala, že môžme normálne fungovať teda okrem školky aby sa to nerozširovalo? Pýtala som sa jej či môže isť aj von, lebo predsa dieťa udržať tolkú večnosť doma 😝 Povedala že ano normálne fungujte okrem školky 😕
@mita30 ano mozete normalne fungovat,dolezite je aby sa to preliecilo.plucne mykoplazmy mozu sposobovat dlhotrvajuce tazkosti.
uvediem priklad ak by Ti gynekolog potvrdil vag.mykoplazmy tiez by si nemala styk a najprv by si sa preliecila.
preto nemoze ist do skolky..deti sa v skole pusinkuju,obijmaju,kychaju na seba...hygiena ruk tiez nie je 100%.u niekoho mozu plucne mykoplazmy sposobit velmi neprijemne tazkosti a zly priebeh
@mita30 ani my sme nemali zvlaštne opatrenia..len po tých antibiotikách bol rozhodený, oslabený organizmus...my ideme z choroby do choroby už skoro 3.mesiac..už má lieky na alergiu a teraz keď sa prelieči asi skončíme na imunológii..
no ide o zapal pluc sposobeny plesnami alebo nejako hubou cize podla mna ziadna sranda a ATB su na mieste.
inak nieje hanba sa lekarky opytat co to presne znamena 🙂