Mykanie hlavičkou zo sna u 5 mesačného bábätka

15. jan 2022

Maminky, stretli ste sa s niečím takým, že bábo myka hlavičkou do strán v noci zo sna? Niekedy sa k tomu ešte aj rúčkou udiera do hlavičky. Robil to sem tam, no poslednú noc to bol už masaker a terasu je ešte len 9 večer, sotva spi hodinku a už 2x som mu pridrziavala hlavičku, nech sa ukludni. Cez deň spi bez problémov.

zanetakovacsova
15. jan 2022

Naša bežne robí hočo zo sna 😄kým spí tak to dáko neriešim.

michaela789
15. jan 2022

Keď dieťa krúti hlavou zo strany na stranu, snaží sa tak upokojiť / samouspať.
Stáva sa to pri uložení na spánok a aj pri prechode z plytkeho spánku do hlbokého a naopak (tých prechodov je za noc viac).
O udierani ale teda neviem nič... Naš len vrti hlavou. Aj starší to robil.

andreatytler
16. jan 2022

Presne ako napisala @michaela789. Deti to robia aby sa same uspali. Po zaspani deti upadaju do hlbokeho spanku a asi po 20-30 minutach prejdu do REM spanku a potom zase po 20-30 minutach do hlbokeho... cize to sedi s tym co si pozorovala ze za hodinu to robil 2x, lebo pri prechode z jedneho spanku do druheho je ten spanok super plytky a vela deti sa aj zobudi, ale zase zaspia... Myslim ze mu nemusis pridrzat hlavicku... nechaj ho nech si pomoze sam zaspat.
Nas syn takto robil hlavou pred zaspanim mozno 3-4 mesiace ked mal asi rok.

matafri
16. jan 2022

Nechcem ta strasit ale moze sa tak prejavovat aj epilepsia. Nakameruj to a cim skor k lekarke. Bodaj by to bolo len neskodne zaspavanie ale nech to urcite skontroluje neurolog.

autor
16. jan 2022

@matafri na neurológiu sme už objednaní z iného dôvodu a určite sa to chystám spomenúť.

autor
16. jan 2022

@michaela789
@andreatytler
Ďakujem, o tomto som ešte nepočula. Od mala zle spáva, preto spi so mnou v posteli a ja sa vždy na toto budím a snažím sa ho uspokojovať a chytám mu hlavičku. Dobre vedieť, že to nemusí nutne znamenať nič zlé.

michaela789
16. jan 2022

Nedrž mu ju, aby si mu nepredlžovala ten proces zaspatia. Ja som sa staršieho tiež snažila "ukľudniť" a len som ho vždy zobudila. Naopak, keď som ho nechala tak, tak pekne zas zaspal bez akéhokoľvek zásahu z mojej strany.