Maminky, stretli ste sa s niečím takým, že bábo myka hlavičkou do strán v noci zo sna? Niekedy sa k tomu ešte aj rúčkou udiera do hlavičky. Robil to sem tam, no poslednú noc to bol už masaker a terasu je ešte len 9 večer, sotva spi hodinku a už 2x som mu pridrziavala hlavičku, nech sa ukludni. Cez deň spi bez problémov.
Keď dieťa krúti hlavou zo strany na stranu, snaží sa tak upokojiť / samouspať.
Stáva sa to pri uložení na spánok a aj pri prechode z plytkeho spánku do hlbokého a naopak (tých prechodov je za noc viac).
O udierani ale teda neviem nič... Naš len vrti hlavou. Aj starší to robil.
Presne ako napisala @michaela789. Deti to robia aby sa same uspali. Po zaspani deti upadaju do hlbokeho spanku a asi po 20-30 minutach prejdu do REM spanku a potom zase po 20-30 minutach do hlbokeho... cize to sedi s tym co si pozorovala ze za hodinu to robil 2x, lebo pri prechode z jedneho spanku do druheho je ten spanok super plytky a vela deti sa aj zobudi, ale zase zaspia... Myslim ze mu nemusis pridrzat hlavicku... nechaj ho nech si pomoze sam zaspat.
Nas syn takto robil hlavou pred zaspanim mozno 3-4 mesiace ked mal asi rok.
Nechcem ta strasit ale moze sa tak prejavovat aj epilepsia. Nakameruj to a cim skor k lekarke. Bodaj by to bolo len neskodne zaspavanie ale nech to urcite skontroluje neurolog.
@matafri na neurológiu sme už objednaní z iného dôvodu a určite sa to chystám spomenúť.
@michaela789
@andreatytler
Ďakujem, o tomto som ešte nepočula. Od mala zle spáva, preto spi so mnou v posteli a ja sa vždy na toto budím a snažím sa ho uspokojovať a chytám mu hlavičku. Dobre vedieť, že to nemusí nutne znamenať nič zlé.
Nedrž mu ju, aby si mu nepredlžovala ten proces zaspatia. Ja som sa staršieho tiež snažila "ukľudniť" a len som ho vždy zobudila. Naopak, keď som ho nechala tak, tak pekne zas zaspal bez akéhokoľvek zásahu z mojej strany.
Naša bežne robí hočo zo sna 😄kým spí tak to dáko neriešim.