Baby,na nervy som.Mame doma havkaca.Milujem ho,aj ja,aj dcérka,aj muž.. Dcére zistili silnú alergickú reakciu na to, čo psík vylučuje slinami, močom (nie chlpy!!)..Okrem toho že má nábeh na astmu, má aj silnú alergiu a bolo nám povedané, že psík robí pri jej stave neplechu..A mali by sme to riešiť.. Bývame v byte, takže pes na dvore u nás nieje možný, ešte k tomu môj muž mu všetko dovolí.. Byť na sedačke, spať na posteli, a všetko..Havko je rozmaznany, má dva roky a hocikedy sa proste z trucu vycika na sedačke,na matrac,minule v spanku ostal muža..Ale nevadí,lebo podľa môjho muža je to v poriadku,ale to, že sa mi dieťa dusí,to už je asi ok.Uz som sa nahnevala a zacala hladat najlepsi mozny domov pre hava,ale muz ze v ziadnom pripade,on psa chce a hotovo.Mala na kortikoidoch a ja na nervy, lebo jej stav sa proste nezlepsi,dokym bude v kontakte s najsilnejsim alergenom..Co mám robit 🤦🤦🤦🤦🤦
ty vole
tak bud pes pôjde preč z domu alebo rozvod a leti aj so psom z bytu
ja ako mám zvierata rada, ale tento systém pes je viac ako človek ma teda taha do boku
aby dieta bolo pre psa na kortikoidoch, svinsvtu že ach a pritom nemusí byt, pokial má testy na to a dieta sa dusi nemáš na vyber
bud ty a dcera alebo zbalit a vyhodit ako zrejme nedozrel na vztah a dieta ked si nevie uvedomit prioritu , že on má havka rád a tym to hasne , všetko sa toči okolo mna
tak nech ho da k rodičom na 3 mesiace , ty urob totálne generalny poriadok + čistička vzduchu a uvidite či sa to po 3 mesiacoch od upratania a odidenia psa zlepšilo
alebo chod na dovolenku niekde na tyžden a uvidíš či sa jej to zlepši alebo nie ak aspon troch a je to ako jasne
Máš vyhodiť nielen psa ale aj muza
Tak ja milujem zvieratá, ale tu psa treba dať na cvičak, keďže je nevychovany, kde potom nemusí nič také dcéra riešiť, naučiť aby neolizoval ju atď atd. A bude všetko bez problémov. Ale to treba naozaj riešiť a nie, že dieťa bude na liekoch...
@sissy27 práve o to ide... Že ten pes pravidelne znackuje sedačku,postele, koberce,ja si nemôžem dovoliť každý mesiac kupovať nové...Teraz sme zariadovali byť, bývame v novostavbe, všetko mám ostané.. Sedačku,1000€ matrac,koberce, skrátka všetko.. Muž že havko je malinký,ja kričím a on ho ľutuje.. Strašne sa hádame zaňho, muž by si nechal od neho aj nasrať do huby, obrazne povedané a ja som z toho na nervy 🤦🤦🤦 že moc to prežívam mi muž hovorí a že som nervacka za nič .Za mesiac sa nám má narodiť novorodenec a ja si živo viem predstaviť, že ten pes nebude mať problém vyskočiť a ostat mi malého..A muž že už vymýšľam katastrofické scenáre..Jedna vec je tá, že keď som s havkom doma sama, nerobí to,lebo vie, že nesmie, akonáhle je doma muž sám so psom,alebo je muž doma s nami,tak pes si dovoľuje a darmo ho bude ja vychovávať keď pre muža je to malinký havinko a nemám sa rozčuľovať 😠😠😠
inak uprimne neviem si ako predstavit aby očuravalo zviera -jedno ake - v byte veci, ako to by som nezniesla a to ako nejak upratovacia hygiena nie som
to ako necitite ? s tej sedačky, z madracov
Prepáč,ale aby bol chlapovi prednejší pes ako vlastné deti,to je už len čo za ....?
Prepac, ale tvoj muz je ako to povedat, ehm, dost sposty a egoisticky, ked uprednostnuje psa pred zdravim vlastneho dietata. Skoda, ze nie som na tvojom mieste, tak by som mu vedela vycistit zaludok, zeby si to za klobuk nedal. Psa prec alebo prisne trvat na dodrziavani hygieny, no kedze byvate v byte , nie dome, kde mozte psika aspon obcas nechat nejaky cas na dvore, je to o to narocnejsie.
Prepáč ale tvoj muž normálny nie je, že nechať stať psa kadetade to kde sme 😬 my mame tiež psa ale teda takéto niečo by si nedovolil 😳
Ja by som sa zbalila a odišla z bytu... Milujem psov, ale toto by som mu nedovolila. A deti sú určite prednejšie.
Tiez mam rada psov, ale ked to ohrozuje zdravie deti a muz si s nim nevie spravit poriadky, nasla by som mu isto nahradnu rodinu, prip. stari rodicia ho nechcu ? Nie je ok mat ho vsade, ked mas male dieta a pes sa da vzdy prevychovat. My sme nasho prevychovali, ze neskace po gaucoch a to uz mal 8rokov a zvyknuty to robit.
Tak ja si tiež myslím, že tvoj muž asi veľa rozumu nepobral, keď uprednostní očúranú sedačku pred zdravým vlastného dieťaťa. To nie je tvoj rozmar, že chceš dať preč psa, jednoducho spôsobuje zdravotné komplikácie, tak nech si v prvom rade tvoj úžasný manžel toto uvedomí. A prepáč, ale ty si neriešila, že ti pes špiní kade tade po byte?
Aj keby ste nemali alergické dieťa, netolerovala by som psa, čo mi oští sedačku, posteľ, koberec, dokonca obyvateľov bytu!!!
@zoeazari My sme tiež mali takého nepodareného psa v byte, deti síce žiadnu alergiu nemali, ale ja som začala mať alergiu na psa, náš bol zase taký, že pokiaľ sme boli doma, tak poslúchal, všetko ok, akonáhle sme ho nechali samého, tak z trucu očúral zem alebo rozdrápal matrac deťom, časom sa to stupnovalo a bolo to neúnosné, musel ísť preč z domu, všetci boli nešťastní, ale bohužiaľ, darovali sme ho do domu na záhradu, tam si mohol vystrájať koľko chcel. Musíš to s manželom vyriešiť, zvlášť, ked malá má ešte aj zdravotné problémy. Nemožete ho dať k tvojim alebo jeho rodičom niekam na záhradu?
@zoeazari ja milujem zvieratá a chápem aj to, že kým sa naučia na hygienu, tak to nejaký čas trvá. Takisto chápem, že ak je to starší pes (alebo iné zviera), tak môže mať tiež zdravotné problémy a vyšpiní sa tam kde to naňho práve príde... Mali sme psa 17 rokov, už keď bolo horšie, tak sa stalo aj v byte, ale napríklad vždy to zvládol aspoň do kuchyne na dlažbu, kde sa to ľahko umylo bez následkov. Ale vy máte dvojročného psa, zrejme nejaké "vreckové" plemeno, tak pri troške snahy by zvládol chodiť v byte na podložku (aj keď to neuznávam, ale aspoň menšie zlo než zničený nábytok).
Mňa by normálne drblo - nie zo psa, ale z muža. Proste ako môže byť taký humusák, že mu nevadia očurané matrace, posteľ, sedačka 😖 prepáč 😢 Keď má prachy na toto, tak sa určite nájdu aj prachy na poriadny výcvik pre psa - pozri napr. Matúš Giacko, alebo dogtrainer.sk alebo niečo podobné a mužovi to ani nehovor, len zariaď a hotovo, dostane späť vychovaného psa.
u mňa by toto neprešlo, letel by pes alebo aj s pankom
Pes sa ale ne vychováva krikom, to za prvé. Dcérka je alergická na moc a sliny, takže stačí eliminovať jeho curanie kade tade po byte a oblizovanie dieťaťa a jej veci... Ty k psovi očividne vzťah nemáš, ok... Dala by skm mužovi ultimátum, keď chce psa nechať, nech zájde kľudne aj za odborníkom na výchovu, ale nech s tým niečo robí, inak pôjdu obaja... 2 ročný pes skúša, čo si môže dovoliť a tvoj muž mu dovolí.... Naš pes tiež ociral gauč a aj posteľ ale iba raz, skúšala ako pubertacka a veľmi rýchlo zistila, že toto teda nie
Treba si uvedomiť jednu vec..pes nemôže za to,že má neschopného pána..pes má vždy jedného pána,ktorý by ho mal držať na krátko a plne poslúchať,hoci je v dome dalších 5 ľudí..preto je nemiestne hovoriť,ako by pes letel z domu..u vás toto nefunguje a preto si robí čo chce..aj jeden aj druhý..pes sa má venčiť vonku a po príchode ho poutierať..
Zrejme lenivosť, egoizmus,či tuposť tvojho muža dosiahla takéto rozmery,kedy trpí hlavne dieťa..
Pes nepatrí na gauč a ani do postele..tam patria iba ľudia a to neznižuje vašu lásku k nemu..ak bude namiesto mňa mať v posteli chlap psa,tak môžu ísť obidvaja z domu...
A keby ste sa dohodli s muzom na nejakom datume dajme tomu 2 mesiace aby ho naucil cikat iba vonku a ked nie tak nech pojde z domu?
Mame psika ale moje dieta mi bude vzdy prednejsie a ked bude mat maly nejaky zdravotny problem kvoli psovi, pes má smolu a ide z domu. To bez debaty.
Tvoj muz je sprosty, prepac. Mam doma troch psov ale ani jeden mi nic neocurava. Najmensia ma 7 mesiacov a je vychovana. Milujem psov, ale ak by ma pes v spanku ostal tak leti zatvorenymi dverami. To co ma znamenat? Dvojrocny pes ma vediet co moze a co nie, ma byt vychovany. Pes aj tvoj manzel maju asi rovnakeho rozumu, ziadneho. Nedarmo sa hovori aky pan taky pes. Nadovazok mate alergicke dieta. Tu uz naozaj nemam slov na postoj tvojho muza. Nech sa zbali a ide aj so psom byvat kde chce. A mozu sa ocuravat navzajom. Joj ale som sa vytocila takto k obedu
Ešte poradím nech si nájde dobrého kynológa alebo cvičisko ... pes skúša ako ďaleko môže zájsť a tvoj muž mu evidentne neurčuje žiadne hranice
@zoeazari Psa by som dala preč, či muž chce alebo nie. Proste by prišiel z práce a pes by tam nebol. Nech si prečíta čo to môže spôsobiť dieťaťu, alergie, kortikoidy. To chce aby mala astmu a celý život trpela. Ja som za kompromisne riešenia ale toto by som nedala. Zatiaľ kým nemám pre psa nový domov, by mal obmedzený pohyb nejakou ohrádkou, pozrite na nete a vybehal by sa vonku. Evidentne pes nie je vychovaný, akože pocikal muža keď spí, ocikával sedačku. WTF??? Máme doma dvoch psov a jedného na dvore ale toto by si netrúfol ani jeden a ak áno, tak len raz a mal by riadnu prevýchovu. Keby však povedali, že moje dieťa ma alergiu, ihneď by aj dva malé psy išli na dvor alebo k niekomu. Neváhala by som ani na sekundu.
@zoeazari my mame vnutri psa...ma 8 mesiacov a vydrzi necurat aj 12 hodin, na sedacku a postel vie ze nesmie, rovnako za prah detskej izby sa tiez nedostane to sme ho ucili niekolko mesiacov, proste tam nejde, akoze ok ked nie som v miestnosti mozno obcas neodola a skoci do perin, aj preto ich preventivne prezliekam kazdy tyzden....ALE...viem ze nesedim a nelezim v mocke ....ked chce psa ma ho vychovat, ked to nevie pes musi prec, s prepacenim novorodenec aby lezal v psacom moci, lebo anoo vanish na psie vylucky existuje, mala som ho, ale prd funguje lebo inak by mi ked sa ucil na poriadok necural stale na tom istom mieste na koberci, proste to tam stale citil - cize aj ten alergen tam je stale ....chlap nepodareny
U mňa by letel z domu v prvom rade muž nie pes. Za prvé by letel preto, lebo to čo predvádza je výsledok na hlavu postaveného vzťahu človek-zviera - pes v posteli, pes na sedačke, pes za stolom, pes všade. A to mám rada zvieratá a sama mám psa, ktorý je aj dnu aj von. Pes sa dá krásne vychovať a aj bez toho aby človek naňho hučal, trieskal po ňom novinami, ... a bude vás mať rád aj bez toho aby s vami ležal v posteli.
A po druhé by letel preto, že mu je u riti, že sa jeho decko napcháva kortikoidmi a trápi sa.
@zoeazari toto je ake zle, ja uz by som v tom byte nebola.. To ale mesiac pred porodom asi nie je riesenie pre Teba, tak jedine podmienku, ze chlap s nim bude chodit na cvicenia k odbornikovi, nech sa za ten mesiac aspon znormalizuje. A zakaz chodit do spalni, skakat na sedacku, pravidelne kupat, hlavne po venceni a dcera ho nemoze hladkat.. Vacsi problem ako so psom je hadam s muzom, dcera nie je jeho? Ale aj keby, pre mna nepochopitelne, ze uprednostni psa..(to pisem ako majitelka 2 velkych psov, ktore pred detmi byvali s nami v dome). Syn je tiez na ne alergicky..
@zoeazari v prvom rade vychovať psa - dvojročný pes nemá čo vykonávať potrebu v byte a očurať niekoho v spánku??? a tvoj muž je s tým ok?? sorry, ale pekne nechutné...
Ak prestane pes vykonávať potrebu v byte, tak zmizne jeden alergén. Takisto do styku so slinami nepríde dcéra len tak hocijako - nedovoliť aby sa dcéra "muckala" so psom, nedovoliť psovi olizovať dcérine veci, dcéra predpokladám z jeho misky nejedáva...
Ak nie je dcéra alergická na srsť, tak by sa to dalo podľa mňa udržať a spolunažívať, ale to fakt je potrebné vychovať psa (a aj muža 🙈 ) a hlavne sa zbaviť všetkého, čo kedy bolo psom označkované. Lebo darmo sa zbavíš psa, keď bude dcéra sedieť na očuranej sedačke.
Samozrejme ak je alergia taká silná, že jednoducho dcéra nemôže byť v blízkosti psa, tak mu hľadať nový domov (a kľudne aj poza manželov chrbát a nech sa zdúva koľko chce. Ak by sa vyhrážal rozvodom, tak mu ho kľudne podpíšem a môže sa oženiť so psom, ak mu je ten prednejší než vlastná dcéra).