Musí pediater na požiadanie spraviť CRP vyšetrenie?

18. nov 2024

Musi pediater na poziadanie spravit crp vysetrenie? Maju na to vsetko co potrebuju v ambulancii?

janinah
18. nov 2024

Nemusí.Nemaju.nemusia mať.

luccija
18. nov 2024

Nemusí, keď zváži, že netreba.vacsinoi už každý má vybavenie Ako veľké je dieťa?ja som si dala robiť v lekárni Max za poplatok

domka222
18. nov 2024

Môžeš si kúpiť a spraviť aj doma

pribinak
18. nov 2024

Toto je nočná mora všetkých pediatrov. Premudreli rodičia.
Nie, pediater nemusí na žiadosť rodiča urobiť CRP.

Ale zvazila by som zmenu pediatra, ak by jeho ambulancia nemala prístroj na CRP, veď to je dnes štandardná výbava. Nič výnimočne

danielahamar
18. nov 2024

@domka222 ten do úvahy neberú, nie je pre nich dôveryhodný

petamich
18. nov 2024

Nie nemusi a nemusi mat ani vybavenie, niekedy na poziadanie rodica moze spravit ale pokojne za poplatok uvedeny v cenniku

deedol
18. nov 2024

nemusi, ale podla mna je dobre, ked to robieva namiesto automatickeho predpisania atb... niekedy vsak moze rozhodnut, ze este pocka (napr. je skoro a crp by nic neukazalo), alebo jednoznacne vie, ze atb treba (napr. ma x deti z tej istej skolky, ktore maju strep anginu, tak vidi, ze to je to iste) a pod. situacii v praxi sa moze vyskytnut vela.

domka222
18. nov 2024

@danielahamar naša brala

deti95060810
18. nov 2024

mojim deťom ešte nikdy nerobila ped. crp... asi je to pre ňu strata času.

ciernysokol
18. nov 2024

@pribinak premudreli rodicia? Alebo lajdacki doktori? Stalo sa pri pediatrovi, aj pri mojej obvodnej - predpisala atb, ze sa to uz dlho taha, pytam sa, ci nespravi crp. Ze netreba. Isla som do lekarne vybrat atb a urobili crp. Hodnoty takmer nulove. Atb sme nebrali, virus do par dni konecne povolil. Bez crp by sa atb vobec nemali predpisovat.

pribinak
18. nov 2024

@ciernysokol zas nebud dramatická…..ja mam fajn pediatricku pre decko

zuzanaete
18. nov 2024

@ciernysokol Ja som napr. nedavno brala antibiotika pri crp 1. A zbytocne neboli. Lekar hodnoti celkovy stav a priebeh choroby, nie len 1 ukazovatel. Mam skveleho lekara

euka210
18. nov 2024

Nie, on je dr., nie Ty. My mame 13r skvelu detsku dr, atb.dava len ked naozaj treba. Ked si nie je ista ci tteba atb, ci nie, ci choroba dlhsie trva, tak urobi bez vahania crp...je to par minut. Ale tusim ani raz pri 3 detoch nevyslo pozit., ze by to bolo na atb. Stale to bolo virusove a pri jasnych chorobach kde sa davaju atb, dala atb bez nutnosti crp.
Zato nasa obvodna hoci ma pristoj, tak radsej da urobit odber a do labaku akoby ten pristroj pouzila. Teplota, hrdlo a hned buchne atb...a deti s takym to prejde aj bez atb.

ciernysokol
19. nov 2024

@zuzanaete a ako pri crp 1 nie su antibiotika zbytocne?