Prosim,ako uzivate atb vo forme sirupov...dcera v pondelok dostala atb na anginu,cela flaska vychadza na 12 dni...od stredy ju hrdielko neboli a je viac nez aktivna....
vzdy treba dobrat cele balenie?
@lubikan treba brat tolko kolko ti povedala doktorka - ak dr povedala 7 dni tak 7 dni ak 5 tak 5 ak povedala dobrat cele balenie tak cele balenie -ale davat si pozor ci obidve myslite ten isty objem balenia - niekedy su tie flasky na viac niekedy na menej ml - bolo by byvalo dobre rano sa informovat u dr pripadne pozriet co ti napisali na recept pokial ho este mas alebo na spravu od lekarky - ale kedze zajtra je sobota tak by som asi douzivala 7dni ten sirup a potom v pondelok este brnkla dr - urcite nerobit to co si hovorila ze po 3 dnoch je jej lepsie tak nebudeme uzivat viacej atb - podporujes resistenciu bakterii na atb - na buduce by jej uz tak dobre nemuseli zabrat 😅
7 dni minmalne. to ze sa jej polepsilo je super,ale treba to dobre tymi ATB prekryt a doliecit 🙂 presne ako napisala prasiatko30
antibiotiká, to je jedno, či u dospelého, alebo dieťaťa, alebo v akejkoľvek forme, treba doužívať celé..inak sa stráca ich význam...
celéééééé!!!!!!!!!!!! 🙂
@lubikan Treba užívať predpísané množstvo predpísaný počet dní. Ak nedoužívate, môže si baktéria vytvoriť na antibiotiká odolnosť a nabudúce vám už nemusia zabrať.
Celé balenie sa ti niekedy dobrať nepodarí. Napríklad ak máš 70 ml sirupu, čiže 2 krát denne 5 ml v trvaní 7 dní a tvojmu dieťatku doktorka naordinuje 2 krát denne 3 ml v trvaní 7 dní, s ohľadom na jeho nižšiu hmotnosť, logicky ti po siedmych dňoch niečo v tej fľaške zostane a to už doberať nemusíš.
@lubikan Pokiaľ zabrali do 3 dní (píšeš, že zabrali), a nemá z nich žiadne problémy, tak doužívať. K tomu ale určite dávaj probiotiká aspoň 2-3 týždne (súčasne s atb. aj po ich dobratí).
(p.s.Keď ti dobratie vychádza na 12 dní, tak je to taký štandard. Mojmu malému dr. raz atb. predpísala (nakoniec ich ale nebral), magistra v lekárni tiež vravela, že doužívať do konca, ale keď som si prepočítala dennú dávku vzhľadom na jeho hmotnosť, tak mi to vychádzalo na 25 dní 😅 )
dakujem kocky bereme Ospen kazdych 8 hodin 4ml....flaska ma 150ml...ale pre istotu som si precitala letacik a pisu,ze po odozneni priznakov pokracovat 2-5 dni v uzivani...no ze som hned necitala davkovanie...dr. mi to nepovedala
@lubikan ahojcek, obycajne sirupy som prestala davat par dni po zlepseni, ale antibiotika som vzdy dala vyuzivat cele. To, ze sa polepsilo, neznamena, ze je zdrava. Ale urcite by ti najlepsie poradila tvoja detska leakarka.