Ahojte chcela som sa spýtať keď ste boli s dcérami u ortopeda museli si vyzliekat aj podprsenku ? Dcéra je momentálne v nemocnici hospitalizovana ale hovorila mi ze sa od pol pása musela úplne vyzliekat a osetrujuci lekár mi to potvrdil. Preto som sa chcela spýtať či aj vy máte takéto skúsenosti
@malinovka333 išlo o vysetrenie chrbtice.
Akurat min.stvrtok som bola s dcerou u ortopeda a pozeral jej aj chrbticu a vtedy sa musela vyzliect uplne (najprv kontroloval nohy a chodidla, tak len leginy a ponozky si dala dole), na chrbticu jej prikladal aj take nejake meradlo, cize by jej odev zavadzal.
Ja som chodila od 13 do 18 pravidelne k ortopédovi mala som skoliozu a v nohavičkách som bola vyšetrovaná, teda taký štandard.
ano uplne do nohaviciek
Aj mna vzdy ortoped vysetroval len v nohavickach - chrbtica, chodza, postoj.
To sa vazne toto pytas? Ved lekar vie, ci sa ma vyzliect ci nie. Ako decko som bola u neurologicky okrem nohaviciek cela hola a to mi len klepkala po kolene a prechadzaja spajlou po nohach. Minule som bola na koznom kvoli jednemu znamienku na krku a pri rebrach a tiez som sa mala vyzliect do pol pasa. Uplne. Pri rtg obliciek mi tiez kazal pracovnik uplne vyzliect nohavicky. No tak budis, dala som ich dolu. Myslim, ze nad jednou pacientkou sa nik vzrusovat nebude, ked denne ich tam maju desiatky. Len ja som chodila na zdravotku, tak asi mam tie hranice posunute alebo neviem... 😄😄😄 Kazdopadne z mojej skusenosti z praxovania ti poviem, ze zdravotnika telo pacienta ozaj nezaujima a je jedno, ci je mlade ci stare zosuverene. Kamos sa ucil za masera, na praxi kazal pacientke, aby si len z nohavice vytiahla jednu nohu a ona sa tam cela vyzliekla. Jej normalne povedal, nech sa oblecie, ze neni na nu zvedavy. 🙈
Áno
Nechápem čo sa nad tým pozastavujes. Je to úplne bežné, určite vyšetrenia sa musia robiť bez podprsenky, chrbát sem patrí. Už tu rovnaká téma bola, neviem či nie tvoja. Zdá sa mi choré robiť z lekárov uchylakov kvôli tomu, že chcú poriadne vyšetriť
To vážne taka otázka?🙉
Keď jej vyšetrovali chrbticu, samozrejme, že sa musela úplne vyzliecť. Ako ju mal vyšetriť inak? Logika, že potrebuje posúdiť stav bez vserkych veci, co by nález mohli skresliť, na to nemusíš, byt odborník, aby ti to bolo jasné, že sa musí človek vyzliecť, preto vôbec nechápem, ze sa pýtaš, či "museli si iné ženy vyzliecť podprsenku".
Ci myslíš, že doktora zaujíma nejaká slečna? Vieš koľko takých videl pred ňou a po nej ešte uvidí?
Pre neho je to iba pacientka, a iba chrbát. Nič iné
Rozumiem tvojej obave, dcéra sa istotne hanbí, žiaľ niekedy je takéto vyšetrenie naozaj nutné.
Najlepšie spravíš, ako to s ešte vysvetlíš štýlom, že on je profesionál, istotne sa aj on hanbil, keď začínal s medicínou a pacientky sa my museli obnažovať.
Ale , že jemu denne prejde ambulanciou toľko pacientov, že na konci smeny si už naozaj nepamätá koho dnes videl hore bez.
Samozrejme, ja som bola ešte pred 20 rokmi, dcéra nedávno to isté. Vôbec v tom nevidím problém, je to lekár profesional, potrebuje pozr chrbticu, zakrivenie, postoj, lopatky či sú narovno, mne tak hrozné trčali, to by sa nedalo, keby mu zavadzaju ramienka aj celá podprsenka.
Kľud.
je to ok, ortoped potrebuje vidiet celu chrbticu
a to keby ide gynekologovi tak ju vysetruje cez nohavicky?
@malinovka333 Lenže sa jedná o mladú 15 r. slečnu...ja ju úplne chápem.Tiez by som sa hanbila.
@cajomila viem o koho ide a teraz akoze ked sa hanbi tak ju akoze dr nevysetri?pytam sa to iste keby musi ist na gynekologiu tam by ju tiez museli vysetrit.keby jej robia korzet tam musi byt tiez naha.ja sa tiez habnik.pred dr a teraz ma akoze nema vysetrit?
@malinovka333 🙄🙈😁👌
tak zalezi s cim ides k ortopedovi, ale ak pozera chrbticu alebo nieco tak je mozne ze sa musi vyzliect aby videl stavbu tela ci nie je vykrivena a tak, chapem ze sa dcera asi hanbi ale je to dr.