MUDr. Kurcinová - detské urologické oddelenie Košice

zara777
20. feb 2017

Ahojte.Nášho 13 mesačného syna bude operovať MUDr. Kurcinová v nemocnici v Košiciach - detské urologické oddelenie. Problém je v tom, že malý sa v noci zobudí 3-4x,z toho mu dám 1x mlieko a zvyšok čaj a spí ďalej. Keď ho niečo bolí napr. teraz (doktorka mu v štvrtok nasilu stiahla predkožku) tak ho vie ukľudniť v noci len mlieko. Nebol niekto hospitalizovaný s dieťatkom na tomto oddelení,aby som vedela ako to tam aspoň prebieha, vyzerá.
Hlavne ma zaujíma, koľko postelí je na izbe? ako to je so stravou? či mu budem mať kde v noci spraviť mlieko? či je možnosť ležať na nadštandartnej izbe-či je tam poradovník na čakanie na nadšt.izbu? neviem si predstaviť že máme s inými deťmi ležať v izbe a on v noci bude vrieskať,že chce mlieko.
v štvrtok mám volať a máme naplánovať dátum operácie,neviete ako dlho sa čaká? ja by som tu operáciu najradšej odsunula na neskôr,možno keď bude mať malý 2 roky,azda sa dovtedy naučí normálne spať bez pitia mlieka. Tak uvidíme čo nato povie lekárka. Ďakujem

chuchu86
20. feb 2017

@zara777 - Ahoj
my máme taktiež problem s predkožkou a to už máme 8 rokov, doktorka chcela hned na začiatku aby sa to riešilo, ale ja som odmietla.
V lete chceme to riešiť, vzhľadať detského urológa.
Čítala som na nete, na fórach, že sa to nemusí hned riešiť operáciou.
Podľa mňa ked aj by sme mali ísť na tú operáciu tak lepšie tomu porozumie 8 ročný ako 2 ročný.
My sme boli hospitalizovaný pred dvoma týždňami v detskej fakultnej nemocnici, tam nie sú nadstandartné izby, mamička bud spí na stoličke, na prístelke, alebo na posteli s dietatom. Stravu som nedostala.
Platiť som platila 3,20 na jednu noc.

Držím Ti palce nech všetko dopadne dobre😉

janka_po
20. feb 2017

ahoj 🙂 neviem, či poradím, ale aj my máme za sebou operáciu, išlo o nezostúpený semeník, navštevovali sme ambulanciu dr. Rizniča v KE a netlačil nás hneď do operácie, čakali sme, kým synček nedovŕši 2 roky, dovtedy sa to vraj môže upraviť aj bez zákroku, čo sa nestalo a operácia bola nutná. čo však bolo super, zvládli sme to aj v rámci 1-dňovej chirurgie . myslím, že nám veľmi pomohlo, že sme mohli byť po zákroku doma, nie v cudzom prostredí. ale je to individuálne, iste závisí od diagnózy... neviem, aký je presne váš problém, ale neskúšali ste sa poradiť aj s iným lekárom?

martinuska
20. feb 2017

@zara777 v Kosiciach nie je detska urologicka klinika. Bud lezis s dietatom v Detskej fakultnej nemocnici, vacsinou ked je to komplikovanejsi stav, vela vyvodov, antibiotika, tlmenie dietata a skor mensie deti... Alebo na Urologickej klinike pre dospelych, kde maju nejake lozka pre deti. A samozrejme podla typu operacie, ale to ti isto MUDr. Kurcinova povie ze kde budete. A termin operacie ide na schvalenie do poistovne, takze urcite aspon mesiac sa caka.

zara777
autor
21. feb 2017

@janka_po nás čaká operácia a 10 dňová hospitalitácia. my máme stredný stupeň hypospádie a chcela by som,aby sa to dalo do poriadku. môj spolužiak z vysokej školy mal to isté, a doteraz si nevie nájsť dievča,lebo má z toho psychickú traumu a to má 35 rokov.Doktorka Kurcinová je vraj najlepšia odborníčka na hypospádiu,preto ani o inom doktorovi neuvažujem.Ďakujem za tvoj príspevok 🙂

zara777
autor
21. feb 2017

@chuchu86 ahoj.ja by som bola radšej keby bol starší a tak ho operovali,ale vraj v mladšom veku je vyššia pravdepodobnosť,že sa operácia podarí na 1x a lepšie sa to bude hojiť (info mám od známej lekárky). Malý má hypospádiu. Vidím,že tam majú bojové podmienky,spať na stoličke 🙂 dúfam,že sa mi ujde aspoň prístelka. so stravou som rátala, že mne nebude poskytnutá,ale keď sa dá objednať, radšej si doobjednám,pretože nie som z KE.

zara777
autor
21. feb 2017

@martinuska aha,vďaka za upresnenie. No čakala som že nám termín naplánuje najskôr tak za 2 mesiace,dúfam,že sa malý dovtedy aj odnaučí piť mlieko v noci 🙂

janka_po
21. feb 2017

@zara777 áno, ona je odborníčka, potom ste v dobrých rukách. držím palce, aby ste všetko zvládli a boli rýchlo doma a hlavne v poriadku 🙂

zara777
autor
21. feb 2017

🙂 ďakujeme,pekný deň prajem 🙂

martinuska
21. feb 2017

@zara777 no a s tym mliekom- v nemocnici sa robi strava centralne, cize vlastne mlieko sa nesmie robit. A neboj , nebude sam, co papa mlieko v noci a co bude hore v noci. Normalne ked bude hladny tak povies sestricke ze chces 150 mlieka a oni ho z kuchyne donesu. Prijmy na detske oddelenie su aj v noci, takze sa kludne moze stat ze aj k vam pride o 2.00 rano novy pacient.

zara777
autor
21. feb 2017

@martinuska noooo....dokým ho donesú z kuchyne,tak malý zobudí celé oddelenie.ale najväčší problém je v tom, že keď ho niečo bolí a zobudí sa v noci (čo je aj 3-4x) vie sa ukľudniť len popíjaním mlieka (veľa toho nevypije ak sa chce ukľudniť, ale predsa nám mlieko nebudú robiť 4x). Po operácií určite nebude fit a bude sa dožadovať mlieka.Tiež nemôžem dovoliť,aby budil ostatné detičky na izbe a mamičky.
možno máš nato iný názor,ale podľa mňa je to poriadna hlúposť,že nemôžem spraviť ja mlieko malému. Keď papá Nutrilon (máme s ním dobre skúsenosti,nebolí ho po ňom bruško),prečo by mu mali donášať napr. sunar z centrálnej kuchyne?).
U nás v mojom rodnom meste je to tak isto,mamičky musia odovzdať sestričke mlieko a deti jedia mlieko len z centrálnej kuchyne. Myslela som,že len u nás to je tak postavené na hlavu. bola si azda so svojím drobcom tiež hospitalizovaná v nemocnici? prístup sestričiek je aký? sú v pohode?

chuchu86
21. feb 2017

@zara777 - rozumiem a držím palce aby operácia dopadla dobre.
No na oddelení kde sme boli my,bola aj chladnička a mikro.
A chodili tam mamičky variť si kávu a viem že aj parky si zohrievali.

martinuska
21. feb 2017

@zara777 nebola som hospitalizovana, ja tam pracujem 😊. A mlieko sa na oddeleni nerobi z hygienickych dovodov. Su tam chore deti, prenos bakterii sa neda vylucit. 100% ti nedovolia si robit mlieko sama. A ked pije Nutrilon tak ho aj dostane. Jedine vtedy si treba doniest mlieko ak ma nejake fakt specialne (ale aj ked jeden den nie je, tak sa objedna a potom uz nemusi mamka pouzivat donesene mlieko). So sestrickami sa dohodnes ako by bolo najlepsie to mlieko poriesit.
A o budenie ostatnych sa nestaraj, aj tak sa neda poriadne vyspat v nemocnici, jedno dieta je hore o jednej, druhe o druhej a tretie o piatej. A medzitym pojde nejake dieta na odber krvi, bude prijem, takze to by ma trapilo najmenej.

zara777
autor
21. feb 2017

🙂 aj som si myslela,že ty tam robíš 🙂 lebo máš veľa informácii o oddelení. podľa mňa musís byť silná osobnosť,keď pracujes s chorým deťmi,každý deń sa naň pozerať ako trpia. doktorka nám vravela, že hospitalizácia trvá 10 dní,čo je dosť,budeme operovaný na hypospádiu stredného stupňa, tak možno sa raz spoznáme aj osobne🙂

mo_mo
20. máj 2017

Ste tu nejaka mamicka, ktorej chlapcek bol operovany na Terase u dr.Kurcinovej? My ideme na jednodnovku, hned nas maju pustit....no strach mam uz teraz, a to som v 7.mesiaci...bojim sa ako to vsetko zvladneme :( Ako ste to potom zvladali doma? Vraj sa pouzivaju stehy, ktore sa rozpadnu same. Budem musiet nejako cievkovat po operacii?
Dakujem za kazdu odpoved 🙂

alexandra2012
25. máj 2018

Dobry den, trošku otazka mimo, ale pani dr. Kurcinova ma uz ambulanciu vraj inde. Viete mi niekto napísať adresu? ĎAKUJEM

mo_mo
26. sep 2018

Neviem ci je to nacas, ale na Torysska 1, moderna ambulancia tam je.

michelle567
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lianka_1
8. jan 2020

Dobry den, chcela by som sa opytat ako ste dopadli s operaciou v detskej nemocnici? Aku ste mali izbu, co sa tyka mliecka tak vam ho pripravovali sestricky vzdy ked ste potrebovali?

viktoria28
28. feb 2020

@chuchu86 to nemyslíte vážne že taká veľká nemocnica a nemajú kam uložiť matku s dieťaťom troška smutné 😞

evelin1002
2. jún 2021

@martinuska Ahojte, mamicky prosim vas moja 5 mesacna dcerka bude operovana v tejto nemocnici kvoli hydroneforoze. Chcem sa spytat, ak s tym ma niekto skusenost, je este kojena a vraj bude poviazana ako to zvladli vase deticky? Je mozne so sebou mat na izbe aj kocik? Bez neho totiz nevie zaspat, pripadne je tam nejaka miestnost na kociky, kde by som ju mohla uspat? Ako je to s kojenim kedze bude poviazana.. Ak je tu niekto kto bol tiež hospitalizovaný s niecim podobnym ozvite sa mi prosím

anettl
22. jan 2022

@evelin1002 dobry den prajem, chcem sa opytat ako ste dopadli s operaciou? My sice mame ist este k pani doktorke na vysetrenie ale strasia nas s operaciou nasa bude mat este len 5 mesiacov a mam z toho velky strach. Bola vasa mala aj priviazana o postel?

evelin1002
22. jan 2022

@anettl Dobry den, dcerka bola operovana ako 5 mesačná, mala hydroneforu, operovala ju Mudr Kurcinova, teraz budeme chodit na kontroly 1x rocne, operacia dopadla dobre 🙂 pri hydronefroze by malo byt dieta priputane 10 dni, ale pani doktorka vam povie, ze si babetko mozete brat aj na ruky, ukáže vam ako, len musite byt opatrna, sestricky vam to budu zakazovat, nezlaknite sa... avsak nasa si vytiahla hadicky po 3 dnoch, mala uz obdobie ked sa chcela pretacat na brusko, takze sa ani necudujem, kedze na detskom oddeleni jej priputali len rucky a nozky, nie hrudnik, a ona si to vytiahla tym, ze trhala hrudnikom, hlavne sa nedajte vystrasit sestrickami a lekarkami na detskom oddeleni, strasili ma ze ked si vytiahne hadicky bude nutna dalsia operacia, ale p. Kurcinova ma ubezpecila ze urcite ju nebudu operovat este raz, ze pacient musi preto lezat lebo oni sleduju vdaka tym hadickam ci vsetko prebieha v poriadku, ako sa odvadza moc a dren, no bolo mi to tak vysvetlene, ze teda aj keby si vytiahla hadicky vacsinou sa nic nestane, (akurat sme isli skor z nemocnice domov, uz na 8 den :D) moja rada, vsetko konzultujte radsej s urologmi, najlepsie s p. KURCINOVOU, mne sa nepáčilo, ze ked si nasa vytiahla hadicku, ja som nevedela ze to bola vytiahnuta hadicka, lebo jej zrazu zacala vytekat krv a voda z rany, tak som hned volala lekarov a lekarky z detskeho neboli ochotní zavolat mi nejakeho urologa, ale isli na nej robiť pokusy, moja intuicia mi nedala, skusila som zavolat p. Kurcinovej a nastastie mi dvihla, tak hned volala na detske oddelenie, kde sme lezali nech nic nerobia, lebo to co chceli na nej skusit by len viac poskodili a hnes mi vybavila urologa, ktory k nan prisiel, vsetko jej osetril, upokojil ma ze nic sa nestalo, ze teda oni s tym pri babetkach rataju,.. Poviem vam bolo to ťažké hlavne psychicky, ale teraz som rada ze oblicka je záchranena

anettl
23. jan 2022

@evelin1002 dakujem za info, som rada, ze ideme k tejto pani doktorke pocujem na nu velmi dobre ohlasy 🙏🏼 Chcem sa este opytat nasa ma mocovy reflux je to ine ako to co mala vasa dcerka?

evelin1002
24. jan 2022

@anettl neviem vam povedat blizsie info k tejto diagnóze, ale co si pamatam, ked si dcerka vytiahla hadicky, ja som bola z toho dost nervozna a p. Kurcinova povedala ze sa nemam coho bat, ze teda nema reflux mocu, ale hydronefrozu, takze asi pri refluxe je to vacsi problem... no najlepsie bude ked sa na to spytate pani doktorky, ona je veľmi ochotná a vsetko vam vysvetli... Ked ma vasa mala 5 mesiacov, to sa vam pomaly zacne pretacat na brusko, tak z vlastnej skusenosti by som akurat odporucala aby ju priputali aj cez brusko, lebo dcerka si to prave tym pohybom vytrhla a mala priputane len ruky a nohy... Drzim prsty, aby vsetko dobre dopadlo a hlavne vy sa drzte psychicky, p. Kurcinova je najlepsia volba, my sme riesilli aj p. Polaka, co bol kedysi prednosta v Ba, teraz operuje v Mi, ale rozhodli sme sa pre p. Kurcinovu

anettl
25. jan 2022

@evelin1002 dakujem velmi pekne za info. Ved prave to ze nasa sa uz mesiac pretaca na brusko a toho som sa najviac bala aby nebola priputana 😔

evelin1002
25. jan 2022

@anettl ja som si tiez vedele predstavit taku operaciu max do 3 mesiacov, alebo potom aspon keby malo dieta 5 rokov, prve 3 dni to bolo ok, lebo jej davali tramal na spanie a od bolesti, ale po 3 dnoch jej na spanie uz nic nedavali, takze som za cely den bola v strehu a aj tak sme to neustrazili, ale jedna mamicka tu z modreho konika mu pisala ze to dali tiez cca v 5 mesiach, takze vas chcem motivovat ze sa to da zvladnut, aj ked to bude tazke

anettl
26. jan 2022

@evelin1002 dakujem velmi pekne 🙏🏼

lenka100218
25. máj 2022

@evelin1002 Prosim vas vedeli by ste mi poslať číslo na pani doktorku? 🙏🏻

lenka100218
25. máj 2022

@evelin1002 dobre ze ste sa nerozhodli pre Poláka. My sme boli pri nemu a akurat dobabral to s čím problém nebol. Nič nevysvetlil, strašný prístup. Mesiac po operácii na kontrole ked som mu hovorila ze sa mi nepozdáva jedna strana semennik tak len kyvol rukou ze tam sa nič nedalo robiť a ze ani nič tam nerobili len otvorili a zasili naspäť . A pritom vajko pred operáciou bolo migrujúce a po operácii sa stratilo vobec ho nevidno. Tak nerobili nič? A to po operácii mi nikto nič nepovedal cize som odchadzala s tym ze je urobene všetko ako na byt na oboch stranách . A tak riesime reoperaciu co je teraz komplikovanejšie a hrozí ze o to vajko vďaka nemu pride 😪

evelin1002
25. máj 2022

@lenka100218 tel cislo vam poslem zajtra do spravy.. to ma velmi mrzi, ze ste mali taku zlu skusenost, urcite chodte za p doktorkou Kurcinovou, snad sa to bude dat zachranit....vsetko vam pekne vysvetli, neodbije vas... my sme mali sice uplne inu operaciu, ale riesila moj problem promtne, dokonca aj pri problemoch po operacii ma ukludnila a hned volala kolegom z urologie, aj ked uz bola mimo prace