Prosim mamičky, operovala tato doktorka niektoremu z Vašich deti očka - strabizmus????Ake mate s nou skusenosti? Dakujem za rady. A celkovo, čo hovorite na očne na kramaroch, ake mate skusenosti???,Dakujem..
Ahoj, ja som na detskom ocnom ako studentka praxovala, bol tam velmi mily pristup personalu k detickam, ale tak to uz bolo velmi davno.
Taktiez aj ja som bola 2 krat na strabismus ako dieta operovana a mam dobre vysledky.
Dietatku prajem len to najlepsie.
@zuzulik280 my ideme teraz v stredu 17.9. a 18.9. nas caka operacia, dvojcata bude operovat doktorka gromova s nejakym profesorom,,,,,,neboj vsetci su tam dobri, tak sa nemusis urcite bat, mna skor zaujima, ci tam moze byt aj manzel s nami na oddeleni, samozrejme spat pojde mimo nemocnice, ale cez den ci tam moze byt 😕
este ma zaujima oblecenie pre mamicky a deticky,,,mam pisane, ze domace oblecenie, pyzamo-vhodny kabatik na gombiky,,,,dokonca tam mam pisane plienky 😅
@zuzulik280 ona je uzasna odbornicka a mila a ludska 😉 chodili sme iba na ocne neboli sme na operacii ale ja som snad milsiu a ludskejsiu doktorku nikdy nestretla.. tak nech vam to dobre dopadne
@maartinkaa ake mas velke deticky? plienky sa odporucaju pocas operacie a takisto aj overal na spanie, pocas dna normalne oblecko ako na doma
@cicimon maju pat,,,,myslela som, ze po narkoze sa mozu deticky pocikavat, tak zato 😅
takze take velke deti uz nepotrebuju?
@maartinkaa asi nie
@maartinkaa Ahoj ako dopadla operácia? Ja idem so synom 19.11. na príjem. Kto ho bude operovať vôbec neviem, ale na konzultácii sme boli u dr. Ellizovej. Aké je to tam na oddelení? Ja som nám objednala pre istotu nadštandard, tak snáď to nebude zlé. Chcela som sa ešte spýtať po operácii musia mať deti oči zalepené? A ak áno ako dlho? Už teraz sa hrozne bojím ☹ .........ešte prosim ťa musela si mať pre deti aj anesteziologické vyšetrenie, alebo stačilo to detské predoperačné z domu
@andreah70 ahoj andrejka, tak nasa operacia dopadla velmi dobre, operovala ich doktorka gromova 😉
co sa tyka oddelenia, tak spartanska cela sa moze schovat 😀 , ale nie, obycajna komunisticka izba so zeleznou postielkou, jednou skrinou, stolom a stolickami, ale tie dve noci sa tam vydrzat daju, ty pises, ze mas objednany nadstandard 😉 moji isli na operaciu jeden po druhom, a oci mali zalepene obe, kedze im ich aj obe operovali, prebudzanie po narkoze sme zvladli s mensim vracanim a vecer im po jednom ocku odlepili, kedze uz boli velmi nervozni,,,,,ty mas mladsieho, tak to mozno bude horsie, ale nerobia s tym problem a oko odlepia, potom treba davat pozor, aby si ho nechytal,,,,,lekari a sestricky su super, ja som bola dokonca na operacke, vlastne pri dverach operacky, zaplatila som si za to myslim sedem eur, a potom som ich cakala aj na jiske, lepsie som to znasala 😝 ,,,,,,,a co sa tyka predoperacneho, my sme mali od pediatra, a kedze mame selest, tak aj od kardiologa, ale po prichode na kramare si cely predoperacny proces urobili aj oni, dufam, ze som trochu pomohla, a neboj, vsetko bude dobre 😉
a este taka jedna malickost, v umyvarke, a ani na izbe nie je ziadne zrkadlo 😝 skoro som umrela,,,kukala som sa do umyvadlovej baterie 😀 a sprcha bola na chodbicke medzi izbami 😀 a bez zavesu 😀 hadaj ci som sa sprchovala? 😀 😀 😀 😀 😀
domov si moj stary odviezol jednu spinavu a nevyspatu trosku 😀 😀 😀 😀
nevadi, super personal nam vsetko vynahradil 😉
nadstandard som nevidela, dufam, ze tam budes mat nejaku vymozenost, a hlavne postel, ta mi chybala viac, ako sprcha a zrkadlo,,,,tak vela stastia a skore zotavenie,,,
@maartinkaa dakujem veľmi pekne za odpoveď ........ nejako prežijeme ........už nech to má za sebou
@andreah70 no ako? uz mate po?
@maartinkaa áno už máme po ..........malý to zvládol docela dobre, dokonca vydržal mať zalepené oči až do nasledujúceho rána ... zajtra ideme na kontrolu do Ba. už to nemá také krvavé, uvidím čo povie dr. ...............po operácii nám veľmi pomohlo, že ho ešte kojím (hoci som v lete už mala tendenciu odstaviť a hlavne kvôli operácii som s tým počkala) .......ako už mohol za 2-3 hodinky čajík , tak on miesto toho cuckal každú chvíľu mliečko , popri tom sme si púšťali detské pesničky, rozprávala som rozprávky a spievala mu 🙂
Inak nakoniec som ten nadštandard nemala, niečo poplietli a ked ma prijímali tak nebol voľný, že až nasledujúci deň ............bola som hrozne nahnevaná, ale prežili sme aj na obyčajnej izbe , bola som tam sama s ním ...........izba prázdna len jedna postielka , tri nočné stolíky, skriňa , stôl a stoličky a aj tak som si tam tú rozkladaciu nemohla nechať 😝 😝 ked som prišla bola na izbe ešte aj klasická nemocničná postel, tak reku že si ju doplatím, ale v žiadnom prípade , nakoniec ju niekde odviezli 😖 asi sa báli že sa tam nasáčkujem 😀 😀 ..............tak som po operácii sedela s ním v jeho postielke 😀 lebo držať 15 kg stále na stoličke na rukách je nemysliteľné , sestrička ma tam aj videla, ale nepovedala nič, keďže s nami starosti po operácii nemala žiadne, zato s chlapcom čo operovali po malom ich mala hodne (hrozne intenzívne plakal až zúril hadam aj 4 hodiny v kuse , sa to ozývalo po celom oddelení) ale určite za to ten chlapček ani jeho mamina nemohli však každé dieťa znáša narkózu inak
@andreah70 tak to je super 😉 ja som tiez tak posedavala na detskej postielke,,,,raz na jednej, a raz na druhej 😝 , fakt spartanske podmienky, ale hlavne, ze vsetko dobre dopadlo 😵
@maartinkaa
ahoj, prosim Ta, chcem sa spytat na par veci ohladom operacie,
1. mohol tam teda manzel nakoniec s vami cez den byt, lebo sa chystam so synom takmer uz 6 rocnym v aprili, tiez obe oci budu robit, a kedze byvam 20min. od Kramarov, spat sa tam nechystam, ale ako sprievod tam s nim planujem byt od rana do vecera.
je to ok, je tam aspon stolicka pri posteli_?
2. kolko dni trva cely pobyt: 3 ci viac? ak si to este pamatas, po kolkych dnoch od operacie ste mohli domov a kolko este museli byt doma na doliecenie kym sa da ist normalne von, do kolektivu a tak?
3. robili pred zakrokom nejake vysetrenia aj anestezilogovia, ci staci to s odbermi od pediatra_
vdaka moc,
ak si najdes cas mi odpisat...
@margarita ahoj, my sme od levic, a manzel za nami dochadzal kazdy den a mohol ostat dokedy chcel,,,,postel na nasej izbe nebola, len rozkladacie lehatko, pre ktore som si mohla ist az vecer, dovtedy som sedela na tvrdej stolicke,,,,boli sme tam dve noci a tri dni,,,moji boli skolkari, tak som ich mala nejaky mesiac po operaci a mesiac pred doma, a vysetrenia sme mali normalne predoperacne u nas v Lv a potom si na kramaroch este robili svoje,,,,dokonca som mohla ist s nimi az na jisku, ci ako sa to vola, kde im dali oblbovak a potom mi ich po jednom aj nosili, len som si musela zakupit, taky zeleny papierovy mundur
super, skvele, vdaka za vsetky informacie.
no moj mesiac pred a po doma nevydrzi, on je taky hyperaktivny predskolak...ale chapem preco, no dufam, ze bude stacit tyzden pred a par tyznov po, ved nam povedia.
ja som este bola operovana pred x rokmi sama na tom oddeleni, a zda sa mi, ze som tam bola dlhsie nez 3 dni, ale mozno sa mi to len vtedy ako decku, uplne bez rodicov, maximalne ze mi nieco priniesli a nechali u sestricky, holt za socika sa s detmi ani na Kramaroch nemaznali...🙂
tak si ma upokojila, vdaka,
a inak klobuk dolu, 4 synovia, ty budes raz supersvokra 😎
inak aj my mame 4, ale pol na pol.
vsetko dobre prajem celej rodinke
@margarita dakujem, uz mame aj dceru, ktoru sme si adoptovali😀
ano za sociku, to bolo tak, hlavne si neviem teraz predstavit tie deti same v nemocnici, tak ale hlavne, ze uz take praktiky nie su,,,,ale sestricky a lekari su na jednotku,,,,tak tie blbe tri dni na tvrdej stolicke sa daju vydrzat
ahojte prosím vás to je detská očná súkromná klinika na kramároch alebo štátna ďakujem
ja pisem o statnej DFNsP, chystame sa tam. ani som nevedela, ze je tam aj nejaka sukromna.
mna operovala myslim ze to bola ona... bola fajn...viac si uz nepamatam
@zuzulik280