Zdravím, mám 3 a pol ročnú dcérku a včera som jej našla v stolici mrle nie veľa ale predsa. Hneď som.utekala k lekárke po Vermox a začali sme ho užívať. Dnes ráno však vracala a preto sme ho do nedele odstavili aby mohla pani lekárka určiť či je to z neho alebo mala len podráždený žalúdok.
To by nebol problém ak by sa mi pred spaním nesťažovala, že ju veľmi svrbí pišuľa. Skontrolovala som to a našla som tam jednu mrľu. Vytiahla som ju z vatovou paličkou ale teraz neviem ako sa to lieči. Či je to vermoxom alebo je na to iná špeciálna liečba. Dúfam, že mi poradíte. Ďakujem.
Ano, iste to bola len zatulana mrla. Odcervuje sa surovym.cesnakom, ale.nvm, ci to to uz mala zje
Ďakujem dievčatá veľmi ste ma upokojili. Úplne surový asi nie ale rozmýšľala som, že jej zajtra urobím silnú cesnakovu polievku alebo skôr iba vývar. Ale dnes má ešte diétu
Stačí pár dní maslový chlebík s roztlačeným alebo nastrúhaným cesnakom. Pre obmenu na vrch možno ešte nasekať pažítku, či obložiť rajčinkou alebo syrovo-cesnaková pomazánka - variánt je veľa. Cesnek je veľmi zdravý, aspom raz za týždeň - dva ho treba dať na maslový chlebík či rožtek.
Daj vypiť kapustovu vodu kyslú a uvidíš ako všetky vylezu von... 🙂 Overené a mali sme pokoj..
Ďakujem vám. Skúsim obe varianty. Ešte šťastie, že máme doma naloženu kapustu.
Malá má prvý krát mrle a je to.ozaj nepríjemné hlavne preto,že sa v noci vôbec nevyspi a je nervózna celý deň.
m
Jednoznacne preliecit vermoxom... ja som mala mrle par rokov dozadu... hrozne cosi... moja sprosta doktorka, ze nech preliecim prirodne, doslova som hltala mak, cesnak, kapustovu vodu, pila caj z paliny, a vobec nic... az vermox pomohol a mam svaty pokoj
@lajto ja ti dam radu st. materí, daj jej povidla-slivkovy lekvar z obchodu, ten česky, kolko len malá dokaze zjest a ruky vzdy umývat mydlom a mat vlastny uterak kazdy,vsetko dobre
Ďakujem vám všetkým za rady. Snáď sa ich čoskoro zbavíme.
M0
Mrla jej tam pravdepodobne len preliezla. Urcite sa jej tam 'nezabyvali'.
Mrle obycajne vyliezaju vecer/ v noci, aby okolo konecnika nakladli vajicka.
Preliecit by sa mali vsetci rodinny prislusnici a dodrziavat by sa mala prisna hygiena. Spodne pradlo, pyzama a postelna bielizen vyprat na vysokej teplote.
Skus po googlit nejake rady starych materi, ze co by mohli pomoct okrem liekov
Drzim palce, aby ste sa toho cim skor zbavili