Mrle u 4-ročnej

kvietok1233
28. dec 2024

Dcérku uz týždeň svrbí zadok, na iné sa nesťažuje, bruško ju neboli. Zadok som jej pozerala, doslova červíky som nevidela, prezerala som aj stolicu a nič zvláštne tam nebolo. Svrbí ju cez deň aj v noci. Sú to mrle alebo to môže byť aj niečo iné? Ma ho aj trochu červený. Mastila som sudocremom, nepomáha. Brala minulý týždeň atb,stolicu mala trochu redsiu, a vtedy jej začali problémy zo zadočkom. Myslela som si že to mala z liekov podráždené, ale už to bude týždeň čo dobrala lieky a problém neustupuje. Žeby mala tie mrle? Čo si o tom myslíte? Ďakujem. Ma 4 roky.

pribinak
28. dec 2024

Týždeň ste neboli u lekárky?

kvietok1233
autor
28. dec 2024

@pribinak lekárka mala dovolenku, druhá zastupuje len akútne stavy. A na pohotovosti kvoly tomu čakať dve hodiny a nakaziť sa niečím ďalším keď teraz dobrala antibiotiká som nechcela riskovať. Samozrejme v pondelok ideme k dr. A boli sviatky ak si zabudla. Ak nemáš odpoveď na otázku tak načo píšeš.

pribinak
28. dec 2024

@kvietok1233 podľa mna podozrenie ns mrle je dosť akútne

kvietok1233
autor
28. dec 2024

@pribinak dieťa je čulé, živé, hravé, nemá teploty ani bolesti, okrem svrbenia zadocka sa nesťažuje na nič ine. Nezdá sa mi preto žeby bolo nutné ísť na pohotovosť alebo k zastupujúcej dr. Dcéra má aj tak problém s vyšetreniami u iných lekárov, chce len svoju doktorku. Na pohotovosti sú lekári, ktorý sa tam tvária ako keby tam boli za trest, cez Vianoce si ani neviem predstaviť akú "dobrú náladu" museli mat 😃. Keby som tam prišla so svrbiacim zadkom povedali by nech ju mastim niečím a to by bolo isto všetko, a schytali by sme tam niečo oveľa horsie. keďže keď jej pozriem riťku okrem toho že ju má trochu cervenu nič zvláštne tam nie je, neviem či lekár by vedel takto diagnostikovať mrle, viem že sa dávajú sklíčka lepia sa ráno na zadok pásky, späť na sklíčko a ide to do labaku pod mikroskop. Na to potrebujem nášho pediatra. Chcela som len vedieť, či má niekto skúsenosť s tým, že sa prejavovali len týmto príznakom.

luna9
28. dec 2024

Ahoj- môjmu synovi nechutilo jesť a bol taký viac unavený a nervózny keď mal mrle. Zbadali sme v stolici aj okolí konečníka keď si sťažoval na svrbenie a tiež sme to najprv pripisovali atb lebo v tom čase bral sumammed a mal z toho hnačku a cca 10 dní po dobratí sme riešili mrle volala som doktorke hneď ako si začal sťažovať ešte sme nič nevideli a povedala že treba ho sledovať nejesť a nepiť nič mliečne ani citrusové a ak sa nebude zlepšovať tak máme prísť a dva dni na to som jej volala zase že už sme videli aj červíky tak predpísala lieky už si nepamätám ako sa volali a po troch dňoch sa mu uľavilo našťastie a prečistil a bolo už dobre 🙏 držím palce nech ste ok a nech to nie sú parazity 🙏🫶

kvietok1233
autor
28. dec 2024

@luna9 ďakujem veľmi pekne za odpoveď 🙂 dúfam že to nie sú tie mrchy, tak uvidime

monikaduskova
29. dec 2024

@kvietok1233 no my toto riešime tiež. Na sklíčku nič nevyšlo a ani som nič nevidela v stolici. Preventívne nám nasadili Vermox ale aj po ňom ho svrbieva a zopakovali sme to aj po 3 týždňoch. Ale stále ho to omína. Boli sme aj na chirurgii ale to bolo ôk. Či si zle utiera riťku, on má 10 rokov ale veľmi si nechce dať ukázať zadok.