Mrle - praktické rady

eba7
23. aug 2023

Ahojte, v noci som zistila, ze dcera ma mrle. K doktorke pojdem po tabletky. Jasne, ze budeme teraz dodrziavat zvysenu hygienu, umyvat rano aj po kazdej potrebe, viac umyvat ruky a pod., ale co vsetko je potrebne spravit v domacnosti? Citam, ze treba viac vysavat, umyvat dezinfikovat vsetko s cim prisla dcera do styku, najma hracky. Celu noc som nad tym rozmyslala a oblieva ma pot pri tej predstave. Spodnu bielizen, povliecky a uteraky budem asi skladovat v nejakom vreci mimo ostatneho a operiem na 60. Co s ostatnymi vecami? Musim vsetko teraz prat na 60, lebo ved jej nohavicky/uteraky boli spolu s ostatnymi vecami v kosi na pranie? Dcera pri obliekani vyhadze a pochyta tristvrte skrine, mam to teraz vsetko prat? Plachtu a obliecku treba prat kazdy den? Treba aj povrchy (stol, stolicka, skrine, ktore dcera chytala) nejako specialne umyvat? Ci staci len mokrou handrou? Co taka sedacka? Bezne tam dcera sedava v nohavickach, ale aj bez sa urcite stalo pri obliekani. Bude stacit ju povysavat? Co sa tyka hraciek, to si ani neviem predstavit. Plysaky sa tiez nedaju oprat vsetky a co ostatne hracky (plast a drevo), deti sa minule hrali s playmobilom, co je asi milion vacsich, mensich a miniaturnych casti, to mam akoze vsetko nejak umyt? No je mi zle 😂. Co ste prosim robili v takejto situacii?

kornelies
23. aug 2023

@eba7 Preboha, prestan citat skvele rady na internete. Normalne oper spodne pradlo, uteraky a postelne pradlo na 60C. Ozehli. To uplne staci. Hracky, nabytok, podlahy umyvas priebezne. Co chces zavolat deratizacnu firmu? To by museli dezinfikovat detske ihriska, pieskoviska. Mrle su zo spinavych ruk, tam pritvrd s castejsim umyvanim.

heln
23. aug 2023

@eba7 no trochu to dramatizujes, ale co mozes robit je zehlit nohavicky, pripadne aj to postelne pradlo a uteraky. pre pokoj duse vsetko vystriekaj sanytolom. a este zaviest do stravy surovu mrkvu.

eba7
autor
23. aug 2023

@kornelies
@heln
Jasne, preto som sa chcela poradit, ze ci to treba nejak drasticky, alebo len zakladne veci ako spodne pradlo a obliecky riesit. A nie deratizacnu firmu nechcem volat, skor ma to zaujimalo v suvislosti s opatovnym sebanakazenim v nasej domacnosti, kedze vajicka s velkou pravdepodobnostou mozu byt na stolickach, gauci, kde dcera kazde rano sedava a prezlieka sa a o vsetkych hrackach s ktorymi spi v posteli a hrava sa tam s nimi ani nehovorim. Do toho mladsi syn, ktoremu sice mozem castejsie umyvat ruky, ale aj tak si ich 100krat denne da do ust. Len o to mi islo, aby sme sa s tym netahali mesiace. Ale potesilo ma, ze to dramatizujem a netreba to takto riesit.

kornelies
23. aug 2023

@eba7 Vypytak tbl.aj pre syna, aby sa predislo znovunakazeniu. Idealne cela rodina vratane dospelych.

atika11
23. aug 2023

Do stravy daj cesnak,tekvicové semienka,to črevné parazity nemajú radi.Samozrejme lieky od dr.plus môžeš po liečbe nasadiť voľne predajný Parazitex tabletky.Všetko prádlo po vypratí hlavne žehliť,umývať ruky stále,aj pod nechtami kefkou.

ellisss
23. aug 2023

Určite nech dr predpíše sirup zentel 🙂

eba7
autor
23. aug 2023

@kornelies ano, to mam urcite v plane
@atika11 cesnak uz jeme, skusim aj tie semienka a dakujem za tip, skusim aj nieco volne predajne na podporu este.

ivanakaka
25. aug 2023

@eba7 ja som vyprala every day pradlo na 90 aj zavesy aj gatky aj som ponicila veci takze pradlo postelne isto 🙂. Prezehlila gatky pyzamko potom. Zavesy vyprat tiez. Ostatne som striekala dezinfekciu alkohol alebo umyla nejak podlahy klasika. Do hlbsocj sfer upratovania som nesla aj toto bol masaker mrlicky odisli.

ivanakaka
25. aug 2023

@eba7 spali baby v 1 posteli aj ja tehotna s nimi a nechytili sme to od mrlickovej dcerky

ivanakaka
25. aug 2023

nechtt ostrihaj

nikiniki25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz