MRI a CT mozgu u 12m bábätká

liliankaamirko
13. jún 2018

Ahoj zienky , lekárka nás chce poslať na vyšetrenie mozgu kvôli hypotonii. Aké máte skúsenosti s týmto vyšetrením? Dosť sa toho bojím. Sú nejaké nežiaduce účinky. Pýtala som sa aj dr. Ale mám pocit , že naša doktorka žije mimo realitu. Už sme si našli aj nového neurologa ale k nemu pôjdeme až s výsledkami všetkých vyšetrení, ktoré máme ešte pred sebou.

lenull103
13. jún 2018

náš malý bol na MRI ako mesačný, to naozaj nevedel.. a na CT sme boli teraz v marci, mal rok aj 4 mesiace a úplne v pohode.. uspali mi ho na rukách, sama som. si ho vložila do CT, trvalo to cele max 10 minút, to som musela ísť von.. na izbe sa prebral asi po hodine, možno ani nie.. q zobudil sa s úsmevom, ako keby sa nič nedialo.. po polhodine som mu mohla dat čajík q trochu neskor som ho aj kojila.. nebojte sa, nie je to nič strašné 🙂

julia225
13. jún 2018

V 4 mesiacoch sme boli na CT, bez uspatia. Chalan, co tam robil, malemu chytil hlavu a ja som spievala... trva to pol minuty
MR sme odmietli, a dodnes nebol, ma tri a pol...
Bojim sa anestezy. Vysetrenia ako take niesu neskodne, ale lepsie ako RTG, ale uspat honedam.

nusyk
13. jún 2018

Treba sa poradiť aj s radiologom či už na MR alebo CT....niekedy majú lepší pohľad na vec,hlavne čo sa týka nevyhnutnosti vyšetrenia....ak vaše dieťatko nemalo úraz určite by som odporučila MR nakoľko nepracuje na báze škodlivého žiarenia ale magnetizacie protónov tak nemá nežiaduce účinky.resp.ovela ovela nizsie.u rtg a CT nevie nikto nikdy zaručiť či predsa nejaká bunka nezblbne a zvrhne sa pôsobením žiarenia.

liliankaamirko
autor
13. jún 2018

@nusyk ved to že pozerám na nežiaduce účinky alebo skôr čo je menej škodlivé. Ide o to , že lekári potrebuju zistiť príčinu hypotonie. Veľmi sa toho bojím. Moje malé si toho vytrpeli dosť. Nechcem mu ublížiť.

katulienkax
13. jún 2018

MRI je urcite menej skodlive, na to posielajú aj tehotné pokial musia. Ide len o to ze ho budú musieť uspať, tam sa nesmie pohnut

vedama
13. jún 2018

Tiež si myslím že MRI je menej škodlivé , môj syn bol na MRI ako 13dnove bábätko, a zatiaľ klop klop ok

meluela
13. jún 2018

@liliankaamirko ak mas moznost vybrat si, tak urcite MR, je menej skodlive, CT je brutalna davka ziarenia 😢

gugu56
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maylorka
2. júl 2019

@lenull103 ahoj kde ste boli na MRI?

lenull103
2. júl 2019

@maylorka MRI mu robili ako mesačnému v BB a CT absolvoval na Kramároch v BA

maylorka
3. júl 2019

@lenull103 joj ja sa najviac bojim anestezy :(..malej maju robit ako rocnej :(

lenull103
3. júl 2019

@maylorka ja som mala tiež veľký veľký rešpekt..maly mal viac zdravotných problémov,tak som sa bála všetkého,aj že ho to vráti vo vývoji..dokopy má maly za sebou 4 anestezy,jednu z toho dlhu pri ťažkej operácii..a chvalabohu všetky zvládol bez komplikácií,preberanie bolo v pohode a ani sme si nevšimli nejaké následky na ňom..nebojte sa,anesteza pri CT je mierna,krátkodobá,iné je už pri operácii..držím palce🙏

maylorka
3. júl 2019

@lenull103 dakujem a co sa tyka kojenia, kedy pred amestezou mozem naposledy nakojit?

meluela
3. júl 2019

@maylorka to ti povie potom anesteziolog .. male babatka idu rano ako prve, takze zvycajne je to nejako do druhej nadranom. pri mri a ct nie je taka hlboka ako pri operaciach .. pri ct je dokonca velmi kratka. moja uz bola v nazkoze vela krat 😢 prvy krat ako 10 tyzdnova, vtedy som sa bala asi najviac ... vacsinou sa zobudi v pohode, iba raz mala velmi zlu naladu a vela plakala a zlostila sa

maylorka
3. júl 2019

@meluela jasne to moze boliet hlavicka a hocico....no mlada sa mi velmi budi..a casto pyta prsnik ...preto ma zaujima ze od kedy budem bojovat...vraj o 7:30 jej urobia MRI ....

meluela
3. júl 2019

@maylorka moja sa tiez hrozne budila ale pri tychto vysetreniach sme mali vzdy stastie ze sice vecer vyvadzala, ale uz potom to obdobie ked nemohla pit prespala, tak drzim palce nech je to tak u vas .. teraz sa mi mari ze do polnoci mlieko, do 2.00 vodicku .. ale tu som nakoniec nedavala kedze spala

maylorka
3. júl 2019

@meluela dakujem za Vas cas 🙂 prajem vam vsetko dobre a vsetky choroby nech vas obchadzaju! Dakujem 🙏

lenull103
3. júl 2019

@maylorka nepamätám si to už presne,je tomu už skoro rok a pól..ale buď ako Ti tu píše mamka,že o polnoci,ale to sme tuším mali tak pri operácii..pri CT sa mi marí,že to bolo okolo 4 ráno,ale nechcem povedať somarinu,fakt ..ale tiež som sa najviac bála,že mi bude polovicu noci trvať a bude hladný a stále to bolo ok

maylorka
3. júl 2019

@lenull103 dakujem velmi za podporu. Vcera sme na neurologii stravili 5h, aby malu vysetrili. Prv ma chceli odbiť, ze mam ist sa rovno objednat na MRI. A tak mam aspon ake take info...no len co z toho, ked veci napadaju cloveka az doma :( takze vdaka za vas !

lenull103
3. júl 2019

@maylorka to poznám..my sme si po dr čo to zažili..a najviac info som sa aj tak dozvedela od mamičiek..Najlepsie info a najlepšia podpora od tých,čo si to samé zažili 😉kedy vás to čaká?a kde?

maylorka
4. júl 2019

@lenull103 koncom novembra v kosiciach :( som zvedavá na tu katastrofálnu nemocnicu :(

lenull103
4. júl 2019

@maylorka myslite pozitívne, nenahovarajte si už teraz,že to bude zle..tiež mám z tej nemocnice aj dobre aj zle spomienky..ale verím,že Vám to dobre dopadne