MR a anestézia u 17 mesačnej

lucana82
23. jan 2021

Ahojte maminky. Mojej dcerke - 17 mesiacov - budu robiť MR mozgu. Kto máte prosím skúsenosť s takými malými detickami?? Ako to prebieha? Môžem byt hneď PO s ňou? Co sa deje na druhy deň? Kedy sa zobudí z anestézie a ako jej to podávajú? Veľmi pekne ďakujem

nikelca
23. jan 2021

@lucana82 ahoj môj malý bol ako dvojročný na mr nohy. Ubytovali nás v nedeľu poobede večeru nemusí dostať to už ako ktorá nemocnica čiže niečo priniesť aj tebe aj jemu na zub je fajn. Od pol noci nalačno(alebo skôr alebo neskôr to ti dr už povie) ani nekojit nejesť ani vodu piť. Pri príjme mu spravili odbery. Mne dali vypísať dotazníky a Inf Súhlas. Ráno keď bol na rade tak sme dostali kocik išli sme tam odviedla nás buď dr alebo sestrička alebo sanitárka kto zrovna mohol a šiel tam. Tam sme si počkali zobrali ho dnu sedel pekne na mne a dali mu oblbovak to som si ho držala a keď zabralo tak si ho zobrali. Ja som počkala na chodbe u nás to bolo cca 50 minút ale neviem ako je to pri mozgu. Potom mi ho spiaceho dali do kočíka a zas nás sestrička odviezla naspäť cestou späť a kým sa neprebral mal pripnuty na prste oximeter čo ho kontroloval. Na izbe ho preložili do postieľky ešte ďalšie dve hodiny musel byť nalačno. Prvý krát to prespal čiže keď sa zobudil už sa rovno nakojil a potom aj jesť už mohol. Inokedy sa zobudil skôr a moc plakal tak aj po hodinke a pol opatrne aspoň vodu som mu mohla dať ale sledovať či nevracia. Poobede nás pustili. Ak som niečo zabudla kľudne napíš doplním

tanuuulka
23. jan 2021

@lucana82 ahoj. Moja bola ako polrocna. Den dopredu sme prisli, dali jej kanylu, do polnoci mohla pit mliecko. Rano sme sli na mr (so sanitarkou sme ju tam dokocikovali), dostala sedoanalgeziu (zaspala mi na rukach), trvalo to asi 0,5h, vzali ju naspat, ja som prisla par minut po nej. 2h este spinkala, potom sa uplne prebrala, papat pytala.. o druhej nas pustili domov aj s vysledkom (iba takym rychlym, aby som ja bola kludna, nasa neurologicka to potom este vyhodnotila, ale vic menej uz nic nove nepovedala). Sedoanalgezia je len take prispatie, ani neintubuju, malinka si troska pospinka, aby sa pocas mr nehybala. Je to vraj taka slaba narkoza, ze hned ju dokazu aj zobudit, neboj sa. Aj ja som sa bala a naozaj nebolo coho. 🙂

ivca88
23. jan 2021

Ahoj. Moja malá mala presne v tomto veku magnetickú rezonanciu..
Dlho sa na ňu čaká , tak som zohnala najskorsi termín v Nitre.
Deň predtým sme tam prišli na hospitalizáciu. Bola som s ňou na izbe.
Večer jej zaviedli kanylu - podarila sa až do nohy. Inde sa nedalo. Praskali jej žilky.

Od polnoci nemala nič jest. Pit mohla tuším do 4 rána. Dostala počas noci infúziu aby nebola dehydratovana.
Ráno som s ňou šla na miesto kde je MR ( kočík mala nemocnica vlastný).
Tam ju uspali.
Povedali mi, že môžem ísť na izbu, ale ja som čakala v čakárni na ňu.
Nepamätám si koľko to trvalo, asi pol hodinu čo som čakala.
Potom sme ju preniesli na izbu v kočíku kde spala. Ale prebrala sa asi po 10 minút na to
Po 2 hodinách mohla prijímať tekutiny.
Nemala žiadne problémy a tak sme šli okolo 17-18hod domov.

A je to slabá narkóza. Keď mala neskôr operáciu, tak tam mala takú ozajstnú a to už bolo úplne iné. Tam ju aj intubovali a aj z dychu jej bola cítiť nejaká chémia.
Pri CT a MRI to boli len nejaké " slabé drogy na prispatie"

lucana82
autor
25. jan 2021

@tanuuulka ahoj ďakujem veľmi pekne

lucana82
autor
25. jan 2021

@ivca88 ďakujem veľmi pekne za podrobný popis

lucana82
autor
25. jan 2021