Môžu to byt kiahne?

lienka445
15. aug 2024

Ahojte, vcera som si všimla ze mladsi syn ma na lakti vyrazku( vlastne uz ju mal v utorok) a neskor sa ďalšie 2 spravili, ma aj na druhej ruke + 3 malinké na tvári...dnes mu nepribudli žiadne nové. Starší syn ma na oboch rukách po 2 vyrážky a na zápästí sa mu urobil červený fliacik... v priamom kontakte sme neboli, ale pred 2,5 týždňom sme sa sa vrátili s predĺženého víkendu v hoteli, kde boli aj iné deti + detsky kútik... teplotu nemaju.... vyrážky sa spravili obom v rovnaký den, dnes je vlastne 3 den od prvej vyrážky a nemajú ich veľa ani sa za túto noc nové nespravili... môžu to byt kiahne? ( posledná foto koláž je foto zo stredy 14.8 a dnes 15.8.)

andulka1988
15. aug 2024

@lienka445 vyzerá to tak, najlepšie ísť k lekárovi

lienka445
autor
15. aug 2024

@andulka1988 boli sme u zastupujúcej keďže naša ma dovolenku a teda ze ona nevie 🤦🏻‍♀️ nieje si istá... ani deti riadne nepozrela a ze ked nemajú teplotu a neboli s nikým priamo v kontakte tak si mysli ze to kiahne niesu 🤷🏻‍♀️ ako na jednu na lakti vravela ze vyzerá tak ale potom zas ze ci to molusky niesu... ale zas ze by obom synom v jeden den sa spravili? a hlavne ani sa mi to nepodobá na molusky.... ja som to hned vcera začala natierať ako kiahne s betadine a tanno hermal tak si myslím ze to stiahlo tie vyrážky a nenaplnili sa niektoré 🤷🏻‍♀️ 2 kamošky co ich deti mali v júni kiahne mi vraveli ze to budú kiahne a prišla som k dr a ze nič im nieje a môžu chodiť normálne von 🤷🏻‍♀️

lienka445
autor
15. aug 2024

@andulka1988 toto su foto zo vcera ked sa zobudil poobede 🤷🏻‍♀️

klip0
15. aug 2024

Mne to príde ako štípance. Inak vie spraviť odber krvi či majú práve kiahne

danielahamar
15. aug 2024

No môj je takto dostipany, takže dávam len fenistil,keďže ho to veľmi svrbi

gab1sol
15. aug 2024

@lienka445 ťažko posúdiť z fotky, keď mali moje deti kiahne, skrz prvé vyrážky som vedela aj ja hneď, že to budú kiahne. Ale tu ak to videla aj lekárka. Tak tá by to hádam vedela posúdiť.
Inak, moja malá má takéto vyrážky aj štipance - nie od komárov, ale od takých tých malých mušiek.