Môžu sa kvapky do nosa aj skôr ako po 8 hodinách?

10. jún 2023

Neviete, ci pri kvapkach do nosa pre deti (Nasivin, Otrivin, Olynth) je mozne streknut dalsiu davku skor ako po 8hodinach? Lebo vsade je napisane max 3x za den, cize kazdych 8hodin. Alebo mozem v noci aj po 4hodinach a cez den vobec? Bola by som "v limite" tych max 3davok. Len ten rozostup.... bolo by to v pripade zapchateho nosa v noci..

sajmonka_1216
10. jún 2023

Ja si dávam kedy potrebujem, led už nemôžem vydržať, nepočítam to

anavixy
10. jún 2023

Davam si hocikedy kludne aj dvakrat po sebe, kludne aj 10x denne, ked potrebujem 🤷🏻‍♀️ ale je pravda ze mam kamaratku ktora bola realne zavisla 🙉 hlavne nepouzivat dlhodobo…

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dankanka
10. jún 2023

Max 7 dni ale podla potreby. Ked tak ich prestriedaj :D

domkakvet
10. jún 2023

Ja by som to neprehanala.

autor
10. jún 2023

Este dodam, ze nejde o mna ale 2rocne dieta

zorkahorka
10. jún 2023

@autorka s malym dietatom je fajn byt von, bude sa mu lepsie dychat. Ak sa da, daj spat na obed do kocika a kvapky budes potrebovat minimalne. Max rano a vecer, ale nebala by som sa pouzit castejsie ako po 8 hodinach...

deedol
10. jún 2023

ked je zle, striedam olynth (kde je toto obmedzenie) s niecim inym, co nema obmedzenie. cez den sa snazim davat sterimar/morsku vodu/konvickovat (pri 2r asi este nie, ale moj ako 3r uz zvladal) a "setrit" si olynth na noc, resp. na spanky, ked ho kludne dam aj 2x.

autor
10. jún 2023

@deedol dakujem. Cize das ten Olynth v noci aj 2x? A tak ze pred spanim a potom v strede noci alebo skor myslis tak, ze 2x streknes do dierky namiesto 1x? Len mi ide o to, ci sa "nepredavkuje" resp nebudu potom nejake neziaduce ucinky, ak sa da 2x za ten vypocitany 8hod interval...

deedol
10. jún 2023

niekedy mu dam a okamzite sa chce vyfukat, lebo mu to vadi. v takom pripade vyfukam a dam este raz. inokedy si to necha pekne posobit, tak vtedy nedavam 2x.
ked sa zobudi v noci a nevie zaspat, lebo nevie dychat, tak mu dam proste znova. (uplynu napr. 4h od poslednej davky).
davam vsak pozor, aby to netrvalo dlhsie ako tych 7 dni, idealne menej.
drzim palce 🙂
p.s. som laik, nie dr.

mudracucoriedka
11. jún 2023

Určite neprekračovať doporučenú dávku obzvlášť u dieťaťa. Pri nadmernom a dlhodobom užívaní vzniká závislosť a chronický zápal, človek má pocit upchatého nosu a nezbaví sa toho.

anavixy
11. jún 2023

Aha, tak u maleho dietata striedmejsie, aj tak si myslim ze 4krat denne kludne, no u deti (a vlastne aj u dospelych) je vhodne striedat s morskou vodou.