Môžu ploštice štípať na takom mieste?

4. dec 2023

ahojte, kto ste mali skusenosti s plosticami, poradte. Dvojrocny syn ma par stipancov, na stehnach, aj na hrudniku. Predpokladam, ze sa to stalo v noci. Ibaze on ma obleceny overal, dlhe rukavy, dlhe uzavrete nohy, na tom ma spaci vak. Ano, je mozne, ze plostica by mu vosla do rukava a odtial presla az na stehno, alebo by mohla vojst tiez pri hrdle. Je to ale pravdepodobne?, spravaju sa ony takto, ze budu korzovat pod pyzamou a potom najdu aj cestu von? Pred viac ako dvomi mesiacmi sme mali podozrenie na plostice (vystriekali nam byt, ziadnu plosticu sme nenasli), ja som byvala postipana, syn, ktory spi v posielke vedla mojej postele, postipany nebol. Teraz je postipany on, ja nie. Hrozim sa toho, ze su to plostice, neviem, ci mam hned volat zas dezinsekciu, alebo cakat este a snazit sa ich najst.

andreatytler
5. dec 2023

Na otazku opoved neviem, ale nie som si ista ci sa plostie daju zlikvidovat vystriekanim. Oni sa schovavaju a tak spray na ne nefunguje a preziju.

luga_luga
5. dec 2023

z vlastnej skusenosti skor stipu na odhalenych miestach a ich stipance su typicke "retiazkovite", velmi bolia, skus odfotit tie stipance, to by napovedalo viac

majamat
5. dec 2023

kazdy pupak nemusi byt stipanec. moze mat z nejakeho dovodu vysyp.

autor
5. dec 2023

@luga_luga ano, mna to tiez velmi svrbelo. On si zatial skrabal len jeden. Uvidime dnes vecer, rano bol s nim muz, tak neviem ci nieco pribudlo.

autor
5. dec 2023

@majamat bodaj by to tak bolo, len zatial nic take nemal, ale jasne, nahoda je blbec. Kebyze sme to pred casom neriesili, tak by mi plostice ako moznost ani nenapadli

autor
5. dec 2023

@andreatytler bola u nas profesionalna firma, ti to vystriekali nejakym roztokom, postele, gauc a prsote vsetko, kde by mohli byt. Nasli sme potom akurat mrtve mravce, nejake musky a par chrobacikov, ale ziadnu plosticu.

majamat
5. dec 2023

neviem ako to vyzera, ak to nezmizne, skus ist na kozne, no dopredu nehovor o plosticiach, ze ako to uzavire kozny dr. niekeddy sa dr neicoho chytia nepustia, pritom dovod moze byt iny.
mam skusensoti, ze co sa tyka koze, nie je jednoduche rozoznat dovod kozneho nalezu. vysp ako vysyp. niekedy moze ybt aj infikovany a uz vyzera inak,a ko vysyp pti tej dg, ktoru clovek ma.