Ahojte-prosim radu-mame 6 tyzdnovu dcerku,ked mala tri tyzdne,tak sme to mali prvy krat a teraz v noci opat.Mate s tym skusenosti - prehne sa ako luk,hlavku zakloni do zadu,cela ocervenie az obordovie a nevie akoby dychat,aj pohlad na zvlastny a z nosa jej idu sopliky,akoby jej zabehla slina,ale ma to zvlastny priebeh-je to strasne stresujuce,nemoze to byt daky zachvat,trva to tak pol minuty az minutu.Dakujem za kazde info,ak ste sa s tym stretli.
Boli sme...vtedy sme aj zachranku volali a boli sme na pozorovani...a nic...ale ine vysetrenia nam nerobili...ved pojdem za nasou detskou...jaj buchticka nasa
A to vas neposlali neurologovi?
Nie nic...na druhy den napislali domov...teraz v noci sme to mali opat...jaj bojim sa...ale je aj taka ako zahlienena...papat pri kojeni vie a akoby je sople tiekli dole
Sa Vam cudujem ze ste sa nechali s tak malym duetatom takto polahky odbit!tebe pride normalne vo sa jej deje?kto si vezme na svedomie ked sa jej nieco stane?vy ci doktorka?volala by som zachranku este v noci alebo bola yz teraz nastupena u obvodnej lekarky a ziadala komplexne vysetrenia a nie vypisovat ako prve na konika!
Ak sa to znovu objavi, vvytiahni mobil a natoc to. Bude lahsie diagnostikovat, co to je. By som povedala ze u 3tyzdnoveho este ok, prvy mesiac sa vyvijaju nervy
...ale ak sa to uz opakovalo..
Bola som dnes u nasej obvodnej...zobrala ster z nosa a krku...poslala na krcne...tam nic
..objednala som sa na sono rexlux co to mir je Az 10.6 ideme ...ze ak sa to zopakuje do nemocnici na vystrenia
Podľa mňa je to morov reflex. Niektoré deti ho majú taký silný, že to vyzerá ako epilepticky záchvat. Pozri si videa na nete, ci takto tvoja dcéra nevyzerá pri tom tiež. Neviem co treba robiť, ci len prečkať, alebo napr stipnut dieťa do líčka - neviem, to sú len také moje možno nezmyselné nápady. ( svagrina volala tiež záchranku kvôli tomu a nakoniec o nič nešlo)
Ahoj, môže to byť aj prejav silného refluxu. Ťažko na diaľku diagnostikovať. Ak bola u neurologičky, asi jej robili EEG a keby to bol prejav epilepsie, asi by to tam zachytili. Deti mávajú rôzne kŕče neepileptického pôvodu, mnohé z nich odoznejú s dozrievaním nervovej sústavy. Moja dcérka mala toho viac, aj silný reflux presne s tým napínaním do luku, bola som s ňou na potrebných vyšetreniach, okrem toho refluxu nič nezistili a do tých 2 rokov všetko postupne odoznelo.
A to ste s ňou ešte neboli u lekára ???? Na čo čakáš ????