Ahojte mam herpes sice ho ani nevidno ale mam a bozkavala som cely cas svoje dieta 22 m .. ake su pevotne priznaky ak sa dieta nakazilo herpesom? Skusenosti ? Dakujdm
Infekcna je tá tekutina vo vnútri herpesu. Mne sa pravidelne vyhadzuje 2x do roka a nikdy som nenakazila nikoho iného ... Aj teraz mám ešte pozostatky
@candii akože čisto teoreticky je človek celý infekčný, keď ma herpes. Mne to hovoril doktor na rizikovej poradni, že je to niečo ako kiahne, že proste ste infekčný. Ale v živote som nepočula, že by som dýchala a niekto chytil herpes. Presne, ťa tekutina je plná vírusu, ale ostatné ako sliny ho majú možno trochu tiež vtedy, ale to už by musel byť jedinec úplne bez imunity podľa mňa, aby ho to dokázalo ohroziť...
Manžel máva herpes a zatial sme nikto nechytili,ani ja ani dve deti a to jo máva dost často… nepamätám presne ako mi to hovorila Dr ale musíš v tele mat ten virus aby sa ti herpes spravil a ja zatial nemám a takisto ani deti. Proste z niecoho je na to predispozícia. A podotknem že manžel ho nemáva na perách ale pod okom a pri brade,svokor zase máva na čele…
@snehulak77 a nemá náhodou človek v tele ten vírus aj keď nemá aktuálne ho vyhodený ? Mne sa zdá že ano a aktivuje sa keď je oslabená imunita alebo dlhodobý stres .. veď to má v tele skoro celá populácia .. a máš pravdu ohrozí len človeka bez imunity .. napríklad bála by som sa o novorodenca
@candii áno, máme ho skoro všetci, ale nemôžeme nikoho nakaziť, pokiaľ nie je aktivovaný napr vysevom (máš pľuzgier na pere, vtedy ho máš zrejme zvýšené aj v slinách). Ale tá šanca takto niekoho nakaziť, neviem, asi veľmi nízka
Ahoj, a kde máš herpes? Na ústach? Mala si herpes a bozkávala si dieťa, to znamená, že si o ňom nevedela ešte?