Ženy poraďte mi kamaratkynmu synovi dr. Povedala ze ma v tele nejaké bakterie že sú to asi hlisty ja som tam bola dnes s mojou malou cca pol hodinu je možné že sa nakazil doma som ju celú poumivala veci hodila do práčky
@kittykat22 Tak ona sa s ním moc nehrala ale s jeho sestrou e aj tak sa bojím 🙂 že čo to môže mať on za bakterie v tele
Bakterie a hlisty su asi dost zasadny rozdiel 😀 hlisty patria medzi zivocichy a bakterie au samostatny druh. A nie, nie je to tak, ze hlista jednemu vylezie z r.. a vojde do r.. druhemu. Neboj sa. 😀
A inak vsade je plno bakterii. S kazdym nadychom vdychnes asi tak desat miliard bakterii. Ked ides konzumovat, myslis, ze na pribore je co? A v tanieri? A na samotnom jedle? Moc stresujes a nie je na to dovod
@arcticcode ja viem mám sprostu povahu
@2861994 neviem kolko ma tvoje dieta, ale asi este nechodi do skolky. To potom uvidis hardcore choroby 😀 ako ty ostanes 14 dni doma s dietatom, aby vyliecilo kasel, a na chodbe na vas zacne prskat ine dieta. Alebo vsi - to je tiez material 😀 Pripadne niekto tam bude vracat, a mama pride o 3 hodiny, ze mala poradu. To ta caka veci 😀
@kittykat22 veru chodí do škôlky od septembra zatiaľ je to všetko okey ...Ja sa len bojím aby neboli tie baktérie od neho dáke vážne
@2861994 prosim ta, mozno by bolo najlepsie, aby si sa pozrela online, co to vlastne hlista je, aka je inkubacna doma, a co mozes ocakavat 🙂 Informacne vybavenu, ta nic nemilo neprekvapi
@arcticcode tak vieš ja som s ňou u dr nebola ona mi len povedala ze jej povedala dr že ma v tele nejaké bakterie že to môžu spôsobovať aj hlisty preto sa pýtam že ci tie baktérie od neho môže dostať aj moja malá
Určite môže dostať baktérie, aj nemusí. Záleží aj od jednotlivého organizmu. Ale riešila by som to, až by bolo čo riešiť. Teda nejaké konkrétne príznaky už. Takto keď sa budeš všetkým zaoberať....ver, že tým nikomu nepomôžeš, len sa budeš stresovať a koľkokrát možno zbytočne. Môj syn napr. nedostal kiahne a v triede ich mali skoro všetci. Zase dostal šarlach, ktorý nemal nikto a nevieme vôbec, kde k nemu prišiel. Asi tak....
@2861994 ešte raz hlisty a baktérie sú diametrálne rozličné veci. Hlista je živočích, červík žijúcu v čreve, nakaziť sa dá pozitim vajíčok tohto červíka. U malých detí sa to môže stať relatívne rýchlo keďze si tu hygienu niekedy až tak neuvedomujú. Baktérie su mikroorganizmy. Tiež sa treba dohliadať na vyššiu hygienu ale nakaziť sa je ťažšie
@lucia147852 Tak mi hygienu máme až až takže sa nemusím báť že dáke bakterie od neho schita ?
@2861994 ono skôr záleží na hygiene toho nakazeneho dieťaťa. Lebo napr tieto hlistoidne veci svrbia na konečníku, dieťa sa poskrabe priamo rodič to nevidí a za nechtami ostávajú vajíčka. Keby to tvoje dieťa zje napr s podanou potravou môže sa nakaziť. Zas panikarit fakt nejak nemusíš. Toto môže chytiť rovnako v škôlke, na ihrisku... Nikdy nepoznáš zdravotný profil všetkých detí s ktorými sa tvoja dcérka stretne. Takže sustred sa na jej imunitu a hlavne sa nestresuj 😉
@lucia147852 hej, lenze to plati len ked sa skriabe v holej dupke. 😀 ked uz to musim takto naturalne napisat.
@arcticcode však áno platí. A povedz mi ktoré krpate dieťa to nerobi 😃 kamoška robí v škôlke a veru už našla decká pod perinou cez spánok robiť kadečo.
@lucia147852 to nwm 😀 aj tak podlana o nic nepojde, ma to dieta najskor zlateho stafilokoka. Ako 75% deti
Hlísty a mrle môžte chytiť nielen od iného dieťaťa. Niektoré parazity dostaneš od domácich zvierat, iné si prinesiete z pieskoviska, prípadne nimi nakazíš dieťa ty po tom, čo ich chytíš pri práci v záhrade. Takéto diagnózy síce znejú hnusne, ale častokrát sa parazity v tele vyskytujú aj týždne alebo mesiace bez toho, že by ste mali akékolvek príznaky.
V prípade ťažkostí alebo podozrenia stačí lekárke odniesť vzorku stolice a pri pozitívnom náleze sa nasadia tabletky a problém bude fuč 🙂 takže netreba stresovať 🙂
Nemyslela ta kamoška helicobaktera?
@2861994 neries teraz, nic nevyriesis. Pockaj ci bude mat mala priznak hlistov - to sa moc neda nevsimnut. Ak bude, dostane tabletky na par dni a bude fit. Hlisty su celkom bezne u deti. Neboj, aj keby bolo tak sa vylieci a ziadne dozivotne nasledky nehrozia. Kym ti kamaratka nevola, ze jej syn ma pneumokokovu meningitidu, tak si v pohode.