Dobre ráno,prosim vas o rady.
Som prvorodička,moc toho neviem,tak vás chcem poprosiť o radu.Mam 5 mesačnú dcérku.Prednedavnom sme boli v nemocnici s brusnou virózou a tam jej zistili ze ma zapal močových ciest,nasadili ATB do žilky a infúzie.
Od včera ma teploty,zrazam ich paralenom ( čipok) ...
No a co ma teda trápi a nevuem si vysvetliť,ze sa počas noci a aj teraz pred chvíľou prebudí s plačom takym bolestnym...trva to pár sekúnd a zaspí nazad...Moze byť,ze ju páli pri cikani?Alebo co môže byť ten plač? Momentálne teplotu ma len 36,8.Mliecko vypila pekne, papať jej zatiaľ chutí.Dakujem za komentáre.
Poradí niekto?😔
Najlepsie by bolo zobrat moc k pediatrovi, nech ho otestuju.
Podľa mňa to môže byť hocičo. Hrdielko, ušká aj ten moč. Teploty pri takom malom dieťati pri zápale dolných močových ciest nebývajú, až keď to prejde na obličky. Tam sú potom horúčky až ku 40.0, čo ja viem. Moja v jej veku mala zápaly dolných močových ciest skoro vkuse, ale u malej prebiehali úplne bezpríznakovo, čo je vraj časté u tak malých detí. My sme na to prišli iba podľa divného pachu moču. Treba ísť k pediatrovi najlepšie aj s močom, nech ju vyšetrí.
@vierkainka otestuj moc, buď sama doma s tým že si kúpiš v lekárni prúžky na testovanie alebo zanes doktorke
@vierkainka moja dcéra má problém taky dodnes,ked mala 5 rokov prekonala silný zapal močových ciest,príčinou je nedostatok tekutín,musim naháňať aby pila vodu,nepociťuje smäd,CRP sme mali najvyššie viac ako 190,a to myslím vážne,u dievčat v moči sú kryštáliky ktoré sa vyplávuju pomocou pitného režimu ak je malo tekutín tak sa usadia a vytvara sa zapal..ak je malá bude ok,len nesmie prechladnut čiže žiadne bosé nôžky ani ležanie na studenej zemi
Ďakujem za komentáre, už užíva antibiotiká.Je to zapal močových ciest.Na zrážanie horúčky nam bolo doporučené užívať Paralen sirup,alebo čipky.No a ešte probiotiká.
😔😔