nasa natalka ma styri mesiace,ked sa narodila mala huste,dlhsie vlasky a doteraz jej ich vela navypadlo a rastu a rastu....ja ju nechcem strihat,lebo do roka sa vraj strihat nemaju a ze maju vypadnut same, ale svokra kazdy den riesi ako by som ju mala ostrihat,,,,,,,, tak strihat ci nie?
@lubkakrukova Nam sa narodil Andrejko s dlhymi cca 2cm hustymi tmavymi vlasmi. Nikdy mu ziadne nevypadli. To nie je pravidlo. ked mal 5 mesiacov, uz som ho musela strihat, mal velmi dlhu ofinu a vadila. Vobec nemal na hlave ziadne paperie vzdy to boli huste krasne vlasky. Teraz 6 rocny ich ma velmi pekne huste leskle akurat ze casom zmenili odtien a je takmer blondak taky spinavy ako sa hovori. Takze nespoliehaj sa na to ze vypadnu do roka, kludne ostrihaj ak treba. Nevidim v tom problem.
@lubkakrukova Ale samozrejme nie preto ze svokra chce ale preto ze chces ty. 🙂 🙂 🙂
@lubkakrukova ked jej chces nechat dlhe tak nechaj dlhe ked ostrihat tak ostrihaj ale nie preto ze ti svokra furt do toho keca...keby ja mam dievcatko tak urcite nestriham,,ked tak ba ofinku 😎
ja som tiez enchala malej povypadavat..bola cernula a teraz je blondinka...po roku som ju strihala,bo mala riedke aby jej zhustli a zpevneli..aj tak mala jeden vlas tam a druhy tam takze to vypadalo smiesne.....ale uz jej nechavam dlhe a je na tebe ci strihat ci nie...nedaj si rozkazovat...🙂 vypocuj ju aby mala dusu na mieste a sprav ako ty uznas za vhodne🙂
Pekná blbosť, že do roka sa nesmú strihať vlasy 😅 ja toto riešiť nemusím, lebo vlasy chudátko má poriedko, ale malej som strihala ak jej šli do očí alebo inak vadili.. no preto, že som chcela ja, nie svokra 🙂
@lubkakrukova Svokru nepočúvať, keď treba, tak strihať! Starší syseľ sa narodil s hustou dlhou čiernou šticou ako Vietnamča, nevypadol mu ani chlp, len farba sa postupne zmenila cez ryšavú na blond. Strihali sme prvýkrát tuším ešte pred dovŕšením 3 mesiacov - a do roka ešte zopárkrát 🙂 .
dakujem baby za nazor,ja jej ich asi neostriham na ofinku jej dam nejaku sponecku a potom neskor ju asi trocha ostriham ked vravite ze vy ste svoje ratolesti tiez ostrihali..........no a svokru nepocuvam,uz som sa naucila jej pritakat a spravit si po svojom.Horsie boli tie zaciatky ked do vsetkeho hucala a sledovala az pri prsniku ci dobre pije a ako dlho a preco tak casto a tak, bola som zbytocne nervozna a mala tiez a ked sme prisli domov bola ako anjelik...........
V prvom rade je to Vaše dieťaťko, tak je Vaša vec, či ju ostriháte alebo nie. 🙂 Ofinku stačí len skrátiť.
ostrihat, akoze skratit mozes, ale strojcekom dokym nieje fontanela uplna sa nesmie.....
@monr ja som si len zistovala preco sa do roka nesmie strihat lebo vedela som ze koli vlasom to nie je.....
a zistila som ze koli fontanele, aj to je orientacne lebo nie kazde dieta ma fontanelu uzavretu v roku........
ze je to nebezpecne kedze fontanela je miesto bez kosti, je to jemne, chulostive miesto, treba nan davat pozor...ale nejak presny dovod neviem, viem len ze koli fontanele, pretoze som si myslela ze to len sa tak hovori ze do roka nestrihat, teda neholit, nevedela som preco......
no na tom nieco bude,asi to ma urcite nieco s tou fontanelou..............
No toto je ozaj zaujímavé... v živote som nepočula, že by sa deti nemali strihať či holiť kvôli fontanele. Tuším si to zapíšem a príležitostne sa spýtam pediatričky. Ja som si vždy myslela, že zákaz strihania vláskov je kvôli zlým duchom a možnej strate životnej sily dieťatka. 😀 😀
ahoj
@lubkakrukova aj ja cakam kym malemu zrastie fontanela a az potom budem strihat...
ale myslim ze ked malej ostrihas ofinku tak sa nic hrozne nestane... 🙂
Ahoj, ked jej nejdu do ociek tak ju nemusis strihat. 🙂 Ale az ked jej zacnu padat do ociek tak len malo. 😉
P.S. Presne tak ako pise mata1001 ked jej ostrihas ofunku nic vazne sa nestane ved jej dorastie.
Ja som malemu ostrihala vlasky, ked mal 8 mesiacov, no neviem ci sa to da nazvat vlaskami, mal take slabe paperie, vzadu vylezane a dnes ked ma 5 rokov ma uzasnu hustu hrivu, ktoru musim casto strihat, lebo mu nejak rychlo rastu, treba opatrne 😉
ja som ostrihala ked som uznala za vhodne, myslim ze prvy krat v 6.mesiaci, stretla som sa sice s roznymi reakciami, ale je to moje dieta, a neurobim nic co by mu mohlo ublizit
strihať ale svokru
mne tiež takto do všetkého kecala, teraz ju ignorujem a mám pokoj