Môžem skombinovať Brufen a Ambrobene sirup?

vilica
24. dec 2014

ahojte, prosim neporadite? lekarne su zatvorene a neviem sa dopatrat odpovede ci mozem dcere skombinovat sirup proti horucke a sirup na vykasliavanie? ma strasne upchaty nos ledva dycha a ktomu sa pridala 40stupnova horucka.
dakujem

pilinka1
24. dec 2014

brufen a ambrobene sa môžu kombinovať

luciacv
24. dec 2014

Skús pohotovosť telefonicky. Alebo detské oddelenie v najbližšom meste, tiež by som sa najskôr telefonicky poradila. Alebo ak to máte blízko, tak aj zájdi. Resp. skús zistiť, kde máš pohotovostnú lekáreň. Ale s konkrétnou kombi, žiaľ, poradiť neviem.

pianina
24. dec 2014

ano moze sa,je to bezna kombinacia 🙂

adrianakru
24. dec 2014

Áno, môže sa kombinovať.

moni73
24. dec 2014

Mozes. Skore uzdravenie a pekne sviatky.

ena70
24. dec 2014

ano v pohode kombinuj. ale ambrobene je na vlhky kasel, ak ma suchy drazdivy kasel, daj sirup Sinecod alebo Stoptussin kvapky alebo tabletky. Brufen je od horucky, taktiez Panadol/Paralen je dobry.Ak ma take vysoke teploty, tak striedaj napr. o 16.00 daj Paralen a už o 18.00 daj Brufen. Rozdiel medzi jednym paralenom a tym dalsim musi byt 6 hodin, ale uz po uziti Paralenu mozes dat o 2 hodky Brufen (maju odlisne zlozenie).Taktiez rozdiel medzi jednym brufenom a dalsou jeho dávkou musi byt 6 hod. Priklad: 16.00 Paralen, 18.00 Brufen, 22.00 Paralen, 24.00 Brufen, 4.00 Paralen, 6.00 Brufen a tak furt dokola. ak je horucka vysoka, davaj zabal na hrudnik, od podpazusiek az po pupok, ale nie nize pupka, aby nemala zapal mocaka. zabal trva 15 minut, potom chvilka pauzicka a zas. zopakuj 3 serie. Ak by zvracala, davaj cipky od teploty, tiez su brufenove a aj panadolove. skore uzdravenie!!! a na upchaty nostek davaj sprej Olynth, alebo Nasivin alebo Muconasal Plus. neviem kolko ma rokov. nam muconasal odopcha nos okamzite ale je az od 6.rokov.

trgypadl
24. dec 2014

No ako podla Vas je fajn ladovat tabletky a 2 hodiny??myslim,ze pecen sa urcite podakuje a imunitny system tiez,co takto nech telo zabojuje trosku samo...

niki101988
25. dec 2014

Do nosa odporúčam Sterimár Baby ak pomôže mne starej krave tak bábatku určite. Lekárne nie sú zatvorené všetky pohotovostná musí fungovať vždy

evickapooh
25. dec 2014

dcera ma 40 C stupnove horucky, upchaty nos a ledva dycha...a ty tu riesis ci mozes kombinovat sirup proti kaslu a sirup od bolesti...co tak skocit na pohotovost<?neviem kolko ma dcerka rokov ale pri 40 moze dostat febrilne krce...a ak ma upchaty nos a ledva dycha tak ktory liek jej pomoze,, co je od kaslu alebo co je na bolest<???vaaa ludia...... 🙄 to je smutne...tat doba je uz chora ...uz vsetko riesime cez internet...<?ved tak je to najpohodlnejsie asi,aspon pre teba...

bosoriak
25. dec 2014

Tiez odporucam ist skor na pohotovost, ja uz zo skusenosti viem, ze nad 39 teplota u nas znamena bakterialnu infekciu. Inak teplota okolo 40 je uz pre telo absolutne neefektivna, pretoze velmi vycerpava. Rady o znizovani teploty su veru na mieste, radsej jednorazove podanie antipyretik, to skor zvladne pecen, nez nechat dieta horuckovat takto vysokou teplotou dlhodobo.

Tie lieky sa kombinovat mozu, na upchaty nos urcite nasivin alebo olynth. Sirup na vykasliavanie by som nedavala na noc, vtedy je lepsie dat nieco na utlmenie kasla, Ditustat, Stoptussin a pod.
Drzim palce.