Dcéra ma chrípku to sa zistilo až dnes, v sobotu na pohotovosti jej dali antibiotika ktoré vôbec nezberajú keďže je to vírusové (robené crp), ma po nich hnačky, berie ich od nedele ráno môžem jej ich vysadiť ? Necíti sa po nich dobre, a nezaberajú jej…. Nechcem jej ešte priborsit aby sa jej choroba nevrátila a nestala sa rezistentnou ….doktorka nerobí ďakujem za rady
@panelacikova nepísala som…. teraz píšem prvý krát….zavolám zajtra zastupujúcimi lekárovi
Určite volať na pohotovosť, alebo zájsť rano k doktorovi nech predpíše nové... Určite nevysádzať len tak... Ak ma hnačky tak probiotiká dávať vždy 2 hodiny pred 2 po
@dadka128 len včera mi doktorka povedala že ich dali zbytočne že je to vírusového pôvodu, probiotika, Hylak aj Tasectan dávame no hnačky sú stále
...problem, aby urobili crp 🤦♀️...a nemuseli davat zbytocne Atb. Samozrejme ze ich berie zbytocne a hned vysad, aj tak ich uz brala dost.
autorka - nevysádzaj, poraď sa s odborníkmi prosím ťa. aby sa nestalo, že ti tu poradia: ihneď vysaď!!! a fakt sa stane, že baktérie sa stanú rezistentnými voči ATB. a dieťa ti o 2-3 mesiace veľmi ochorie a ATB mu potom nepomôžu :( takže žiadne vysádzanie, volať buď pohotovosť alebo zajtra zastupujúceho lekára, povedať fakty a poradiť sa, čo ďalej. už keď ste to vydržali od nedele, tak jeden deň to potiahnete. určite riešiť s odborníkom
Som lekárka, síce pre dospelých, ale my teda vždy, keď prídeme na to, že pacient berie antibiotiká zbytočne, vysadime. Dcérke držím palce, nech sa z toho čo najskôr dostane!
Ďakujem pekne za rady
Tak možno to netreba zas preháňať s toľkými probiotikami, stačili by jedny .. no skús si kúpiť pre dieťa kalobu a vitamín D toho je teraz malo tak treba
ty si tu už písala.... väčšinou sa baktérie nestávajú rezistentné na ATB, ak sa ATB berú 5-7 dní. možno by som na tvojom mieste zavolala na pohotovosť a poradila by som sa tam, ak teda tvoja lekárka nerobí. od soboty-nedele je to cca 4-5 dní. takže ešte zajtra by som to asi podala a potom vysadila. ale ja nie som lekár a netuším, aké ATB beriete. čiže volať odborníkovi a poradiť sa. prípadne sa ráno poradiť v najbližšej lekárni...