Môžem prestať dávať dcére antibiotiká?

15. dec 2022

Dcéra ma chrípku to sa zistilo až dnes, v sobotu na pohotovosti jej dali antibiotika ktoré vôbec nezberajú keďže je to vírusové (robené crp), ma po nich hnačky, berie ich od nedele ráno môžem jej ich vysadiť ? Necíti sa po nich dobre, a nezaberajú jej…. Nechcem jej ešte priborsit aby sa jej choroba nevrátila a nestala sa rezistentnou ….doktorka nerobí ďakujem za rady

panelacikova
15. dec 2022

ty si tu už písala.... väčšinou sa baktérie nestávajú rezistentné na ATB, ak sa ATB berú 5-7 dní. možno by som na tvojom mieste zavolala na pohotovosť a poradila by som sa tam, ak teda tvoja lekárka nerobí. od soboty-nedele je to cca 4-5 dní. takže ešte zajtra by som to asi podala a potom vysadila. ale ja nie som lekár a netuším, aké ATB beriete. čiže volať odborníkovi a poradiť sa. prípadne sa ráno poradiť v najbližšej lekárni...

autor
15. dec 2022

@panelacikova nepísala som…. teraz píšem prvý krát….zavolám zajtra zastupujúcimi lekárovi

dadka128
15. dec 2022

Určite volať na pohotovosť, alebo zájsť rano k doktorovi nech predpíše nové... Určite nevysádzať len tak... Ak ma hnačky tak probiotiká dávať vždy 2 hodiny pred 2 po

autor
15. dec 2022

@dadka128 len včera mi doktorka povedala že ich dali zbytočne že je to vírusového pôvodu, probiotika, Hylak aj Tasectan dávame no hnačky sú stále

euka210
15. dec 2022

...problem, aby urobili crp 🤦‍♀️...a nemuseli davat zbytocne Atb. Samozrejme ze ich berie zbytocne a hned vysad, aj tak ich uz brala dost.

panelacikova
15. dec 2022

autorka - nevysádzaj, poraď sa s odborníkmi prosím ťa. aby sa nestalo, že ti tu poradia: ihneď vysaď!!! a fakt sa stane, že baktérie sa stanú rezistentnými voči ATB. a dieťa ti o 2-3 mesiace veľmi ochorie a ATB mu potom nepomôžu :( takže žiadne vysádzanie, volať buď pohotovosť alebo zajtra zastupujúceho lekára, povedať fakty a poradiť sa, čo ďalej. už keď ste to vydržali od nedele, tak jeden deň to potiahnete. určite riešiť s odborníkom

sss777
15. dec 2022

Som lekárka, síce pre dospelých, ale my teda vždy, keď prídeme na to, že pacient berie antibiotiká zbytočne, vysadime. Dcérke držím palce, nech sa z toho čo najskôr dostane!

autor
15. dec 2022

Ďakujem pekne za rady

dadka128
15. dec 2022

Tak možno to netreba zas preháňať s toľkými probiotikami, stačili by jedny .. no skús si kúpiť pre dieťa kalobu a vitamín D toho je teraz malo tak treba