dobry den chcem sa spytat mozem pouzit cipky viburcol na koliku dakujem pekne
homeopatika Viburcol pouzivam pri prerezavani zubkov, alebo na znizenie horucky... ale na koliku? asi skor teplomer ale nie pravidelne, Espumisan, Infacol alebo Infants dofhilus..(tak nejako sa to pise 🙂) masirovat brusko - pupik aaa hlavne vydrzat prejde to... 🙂
nie to neni na koliku,...probiotika nejake+ espumisan a teply obklad na brusko,cvicenie s nozickami a sem-tam aj rektalnu rurku,....cumel tiez pomaha
na koliku kvapky Sab simplex su najlepsie
@amorko1 ahoj, ja by som nedavala taketo lieky... neviem, kolko ma Tvoje dietatko, no skusila by som radsej nasadit probiotika (BioGaia, Swiss Laktobacilky baby alebo pod.), proti nafukoaniu Espumisan... urcite by som sa snazila upravit si stravu, ak kojis - ak davas umele mlieko, tak mozno po dohode s dr. zmenit mlieko... masirovat brusko... cvicit nozickami - bolo by fajn, keby Ti mohol niekto ukazat ako...
Ak je naozaj velky problem, tak skusit rektalnu rurku alebo teplomer - no nerobit to casto...
Ja by som to urcite konzultovala aj s pediatrickou... a aj Ty sa snaz byt oddychnuta, najedena, v pohode, babatka to citia... ak Ti ma kto pomoct, nechaj ich, oddychni si medzicasom... ak Ti nema kto pomoct, oddychuj s dietatkom, ked spinka ono... 😔
Drzim palceky!
@amorko1 v lekárni je dostať rektálnu trubičku ... samozrejme kvapky espumisan (sú už aj pre novorodencov) a dlhodobejšie kvapky Sab simplex ... jemne masírovať bruško v smere hodinových ručičiek okolo pupíka ...sú na to aj cviky (ncez google určite niečo nájdeš)
viburcol sú homeopatické čapíky na zníženie horúčky alebo bez horúčky, keď je dieťatko nepokojné pri prerezávaní zúbkov ...pri kolike? ... tam asi nie, lebo pokiaľ viem, tento "prírodný" liek nezmierňuje kŕče spôsobené trávením😉
Viburcol nepomoze. Ak sa nevie vykakat, daj teplomer do ritky, malo by to povolit 🙂