ahojte žienky,mala ma chytene priedušky,opakovane,ale chvalabohu ešte to nieje zapal.... davam jej solmucol ale zda sa mi že nejako nezabera,chcem vedieť či jej môžem dať ktomu spiropent.....dakujem
nám kázala dr doliečiť sinupretom /brala 5dnove atb. na zápal priedušiek/
spiropent sa pouziva hlavne pri liecbe astmy,taktiez ako pise katusradus vyssie,urcite nenasadzuj bez porady s lekarom,nepouziva sa to na zapalene priedusky...
no tie mamicky na MK mozu byt aj studovane lekarky alebo farmaceutky a je uz na kazdej z nas,ako sa rozhodne...kazda dospela rozumna zena vie,co robi a ako sa ma zariadit...ci radou lekara alebo na diskusnom fore,pokial to nieje zavazne ochorenie...
@mata95 ahoj solmucol je na vykaslavani a to druhe mi prijde podle nazvu spise neco nasucho ne? Zas davej pozor at ji jednim nepodporujes kasel a druhym netlumis..nase mala ma jakousi virozu skoro zapal plic mame atb a k tomu trifed na vykaslavani patek sobota mela suchy drazdivy kasel ten jsem tlumila tusinem a od nedele ma atb a zacala vykaslavt tak davam i ten trifed na podporu. Ale lecbu s dr.. prudusky jsou nebezpecne maly krucek k uapalu plic ☹ rychle se zdravte!!!
@jarkaleskova súhlasím... určite sú tu aj študované lekárky, dokonca padiatričky....
Ty ich rozoznáš? vieš, kedy radí mamička "amatérka" a kedy zas mamička "lekárka" ? nič v zlom, ale bez vyšetrenia, na diaľku a cez net, ťažko diagnostkovať aj lekárovi 😉 "opakovane chytené priedušky" by som zas až tak na ľahkú váhu nebrala... žiaľ, viem o čom hovorím... 😒
@mata95 ja by som nekombinovala... ako vieš, že to nie je zápal? bola si s malou u lekára? aký liek odporučil lekár?
skoré uzdravenie prajem 🙂
@jarkaleskova ani studovna lekarka si nedovoli nasadit liek podla popisu "chvalabohu zapal to nie je". Takze tak. A spiropent je liek na predpis, to znamena, ze je na zvazeni lekara, kedy ho nasadi.
Určite po porade s lekárkou. Aj nám ho predpísala a my sme ho kombinovali s antibiotikami a ešte ďalším sirupom a hovorila nám, že musíme byť opatrní a presne dodržať dávkovanie, ktoré nám ona určila a to sa nezhodovalo s dávkovaním uvedeným v letáku. A tiež nám ho dala až pri pískaní, keď ho počúvala. A ja som ani len netušila, že píska pri dýchaní. Určite by som išla ku lekárke, ale je to na tvojom zvážení a rozhodnutí. Ahojky.
DAKUJEM ZA RADY,DNES NAšA DOKTORKA NEROBI ALE HNED ZAJTRA PôJDEME RADšEJ,NECHCELA SOM IST LEN PRETO žE JA KED IDEM SMALOU RAZ TAK TAM CHODIME CELY MESIAC LEBO TAM NACHYTA VšETKY CHOROBY,ALE PôJDEME....DAKUJEM
@mata95 spiropent sa dáva keď dieťa sypí resp.píska pri dýchaní