pri priloženi k prsniku je mala kludna ale ked sa napapa tak sa mrvi,rozhadzuje ručičkami a plače a nemože zaspat.tak neviem či mam slabe mlieko alebo ju bruško boli.ked zas priložim je klud ale predsa nemožem mat dieta prisate od rana do večera.poradte prosim
Podla toho co pises asi mas malo mliecka,slabe alebo si nevie potiahnut tak aby bola spokojna,my sme mali tiez ten problem,mlieka dost,ale nevedela sa riadne prisat a napapat do syta🙂 keby ju bolelo brusko, kopcuje,je nervozna stale, spucala by sa furt,tot moj nazor
my sme davali odkedy sme prisli domov espumisan,..Dr.nam odporucala a od 1.mesiaca do 3.mesiacov bio-gaya,...
skus sa najprv poradit s laktacnou poradkynou ako uz pisali maminy je mozne ze sa nevie dobre prisat a ked aj tento problem odstranis a nezaberie skus sa poradit s lekarkou urcite by som nic nedala sama od seba mozno sa bude dat najst jednoduchsia a ucinnejsia cesta a budete spokojne obe 🙂
Keby ju bolelo bruško, tak skôr sa pučí, zatína pästičky a podobne...netreba hneď ako je dieťa nekľudné ho napchávať kvapkami. Ako sa chová, keď ju vezmeš do náručia? Dokážeš ju takto utíšiť? Osobne si myslím, že sa možno nevie dobre prisať, alebo sa proste málo napapá a preto chce ísť opäť na prsník. V pôrodnici nám lekár stále kládok na srdce, že nemáme stresovať zo "slabým" mliekom, buď tá žena mlieko má alebo ho nemá, ani jedna ho vraj nemá slabé, problém bude skôr ten, že sa dieťa zle prisaje, tým pádom málo napapá ....
Suhlasim s @zuzkavel najdolezitejsie je spravne prisatie babatka. Skus vyhladat nejaku laktacnu poradkynu vo svojom okoli, vedia velmi dobre pomoct. Kamaratka mala z nespravneho dojcenia krvave bradavky s chrastami, po pomoci poradkyne bola schopna aj v takom stave nadojcit synceka.
podla tvojej poslednej vety sudim, ze je to tvoje prve dietatko, takze nemas este skusenosti.sama pises, ze ked ju prilozis je kudna. nechas ju v klude papat, kym sa sama odtiahne? pretoze, ked sa dosyta sama napapa, tak zaspinka. aj ked len na chvilu. ma iba 17dni, a nemyslim si, ze je hned nutne podavat nejake reklamne bla bla bla. ona proste len podrebuje citit teba. trochu si preluskaj skusenosti iných mamiciek a zistis, ze prvy, druhy mesiac nie je o nicom inom len o celodennom dojceni./ak teda chces uspesne dojcit/ tak si urob pohodlie, vyloz si nohy, maj po ruke dostatok vody a priloz si babätko. ty sa pri tom zrelaxujes po porode a malicka bude mat to, co potrebuje a chce. tvoju naruc a prsnik. taketo malicke nic ine nepotrebuje. ver mi. je to narocne na cas, ale preto sa to vola sestonedelie. ten cas ma byt len pre teba a babatko. a velmi rychlo to ubehne. je uplne normalne tak male babatko mat prisate od rana do vecera a este aj od vecera do rana....obrazne povedane.
Najedene dietatko nema dovod plakat, ani ked ma 17 dni. Moze ist kludne aj o nejake vrodene ochorenie, preto je podla mna spravne, ze patras po pricine. Sab simplex sa pouziva skor u zastavenej stolice. Aku stolicu ma tvoje dietatko? Kaka pravidelne? Ak by bol problem so zazivacim traktom, videla by si to na zmene stolice. Sleduj farbu, konzistenciu. Ak by malo papala, dostavila by sa hladova stolica - zelenej farby. Ak mas moznost, skoc do lekarne a vypytaj si skor kvapky na novorodenencke koliky - neviem, ci tie kvapky co mas doma su najvhodnejsie. Kazdopadne, ked by to ani po kvapkach neutichalo, mozes u doktorky povedat, ze kvapky nepomohli a mohli by ste tak vylucit jeden z moznych problemov. Urcite by som nenechala dieta zbytocne vyrevat. Nenechaj si vtlct do hlavy, ze je to tvoje prve a ze nevies, co mas robit. Daj na svoje instinkty. Urcite je blbost, ze zena ma prvy mesiac iba prelezat a celodenne kojit. Je to brutal na bradavky. Mozes si tym privodit zapaly. Tiez to nie je dobre na psychiku.Celokovo plati, ze cim skor sa zena postavy na nohy, tym skor sa zotavi. Nase stare mamy mali aj 8 deti a teda urcite nemali cas na celodenne dojcenia.
1) SAB simplex môžu aj pedčasne narodené deti 2) bolesť bruška to nebude, ide skôr o problémy s dojčením, buďte trpezlivá kým sa mamka s dieťatkom zladia, trvá to. Pokiaľ má 6-8 mokrých plienok denne nič bábätku nechýba. Ak sa veci nezlepšujú odlovte laktačnú poradkyňu, zoznam nájdete na www.mamila.sk
my sme davali sam simplex pri kolikach a nezabrali...skor ako zacnes tak malej dcerke nieco davat sa porad radsej s lekarkou...