Dobrý večer mám 16 rokov...už je to dva roky čo fajčím striedala som iqos,žuvací tabak,elektronické cigarety a vždy somsa vrátila k cigaretám...začala som sa zaujímať o moje zdravie takže s fajčením končím moja otázka znie či je možné aby som po dvoch rokoch dostala z fajčenia rakovinu
@lllinda123 malo pravdepodobne. Prestaň hneď, bude to ok
Urcite nedostanes po dvoch rokoch fajcenia rakovinu. Ale je fobre, ze si prestala, ja som tiez pred par rokmi prestala a mam spickove zdravie.
V medicine nie su mozne jednoznacne predpovede. Rakovinu moze dostat aj clovek, ktory nikdy nefajcil, naopak niekto moze fajcit a dozit sa v zdravi vysokeho veku. Je ale dokazane, ze fajcenie vznik zdravotnych problemov vratane rakoviny vyrazne zvysuje.
rakovina nemusí bezprostredne súvisieť s fajčením.....
môj dedo fajčil od mladosti a dožil sa 80+.... bez rakoviny...
A ja zas viem o osobe, ktorá nikdy nefajčila a na rakovinu pľúc zomrela
Poznám kopu ľudí s rakovinou, ktorí v živote nefajčili, aj jedného, ktorý ako mladý zomrel na rakovinu pľúc, úplný nefajčiar.
Bla bla bla, osobne pribehy. Statistiky hovoria jasne, 80% rakoviny pluc sa spaja s fajcenim. Dlhsie fajcenie znamena vyssie riziko. Hoci muzi su castejsie chori (viac fajciarov kedysi bolo muzov) uz sa to postupne vyrovnava a do buducna mozeme ocakavat aj v tomto ,,rovnopravnost"
@stvura na družstve sa používajú postreky, pesticídy a umelé hnojivá.... Môj dedko tiež tak dostal rakovinu... robil na družstve
Fajčenie prispieva k vzniku rakoviny. Osobne poznám človeka, ktorý nikdy nefajčil a rakovinu pľúc dostal.... Takže prestaň fajčiť a rakovinou sa nezaoberaj
No bohuzial, rakovinu pluc maju aj ludia ktori nikdy nefajcili a pecene,ktori nikdy nepili. Ale urcite si v poriadku ak mas zdrav problemy chod k lekarovi. A prestan fajcit. Je to drahe, pre vela dievcat( dospelych) neatraktivne, obmedzujuce a smradlave.
@lllinda123 nie nemusis dostat rakovinu.
@lllinda123 podla mna vzdy je sanca 😑