Môžem malého nadojčiť pred sonom brucha?

lemge
19. jún 2012

zajtra mame ist na sono brucha a ja niesom si ista ci mozem dat malemu aspon materske mlieko.napisali mi do papierov 2 hod .pred nalačno...
mozem ho pred sonom nadojcit,alebo to skresli vysledok.. 😕 ?
rano bude urcite hladny,tak by som ho najradsej aspon nadojcila....dakujem za radu.

adelaine
19. jún 2012

@lemge sono bruska musi byt nalacno,
u malych babatiek je aspon ten interval lacnenia, ako ti uviedli na papieri ..tie 2 hodinky minimalne...

xlucia
19. jún 2012

@lemge tak ved ho poriadne nakoj cca tie tri hodiny pred a bude to v poriadku. a zas ho nakojis tesne po vysetreni

bibio
19. jún 2012

Čo ja viem, tak ani mlieko. Nakŕmiť 2 hodiny pred a potom už nič.

lemge
autor
19. jún 2012

no on uz ma 10 mes.takze bude rano hladny ako lev 😀 uz ho poznam,moje mlieko je pre neho uz ako voda.nezasyti ho...ale na ciciku by visel stale...
takze aj v tomto pripade,nalacno znamena -len voda?

@adelaine
@xlucia
@bibio

bibio
19. jún 2012

@lemge 2 hodiny pred mu daj normálne najesť a potom už nič. Sú to len 2 hodiny, nestresuj 😉

adelaine
19. jún 2012

@lemge ziadna tekutina, ide o to, ze zaludok musi byt prazdny 😒
je iba plne dojceny?
nepises, kedy rano mate vysetrenie, ale zrejme skoro rano, urcite je to nastavene tak, aby sa deti "neutyrali" hladom....no nic ine ti neporadime, musi byt nalacno a bodka....
ak mas vysetrenie trebars o 8.00 tak posledne dojcenie medzi 5.00 az 6.00 a konec...musi vydrzat, aj ked bude krik...potom ho hned nakojis....ved 10 mesacny chalan nie je novorodenec

lili_mia
19. jún 2012

@lemge ani voda .. zrejme potrebujú vidieť množstvo kyseliny a ked mu dáš aj vodu na pitie, tak to skreslí výsledok .. viem, v tom teple polhodina bez vody je masaker, nieto dve hodiny

strapco13
19. jún 2012

@lemge doma pred odchodom ho kludne nadojci, kym tam pridete a dostanete sa narad 😒 ..potom ale ich upozorni, nech ta zoberu presne..mas male dieta /teda pokial tam nebude plno deti v tom veku 😅

lemge
autor
19. jún 2012

@adelaine
@lili_mia dakujem,len som nemala v tom jasno. 😉 a to ze ani vodu,no este ze som sa dnes opytala....
on uz papa skoro vsetkko.vysetrenie mame az o 9.00,len viem ze sa tam aj tak dlho caka....
no,ved nejako prezijeme 😀

ziarcanka
19. jún 2012

nepíšeš, čo mu chcú vyšetriť, možno by sme boli múdrejšie. Keď som bola so sebou na preventívke v jeseni dovolili mi piť čistú vodu, ale musela byť bez bublín a nesmela som ani kávu - hlavu mi šlo rozdrapiť 😠
Keď som bola so synom na vyšetrení refluxu a pylorostenózy, nesmel nič a tesne pred vyšetrením resp. počas neho pil čaj

lemge
autor
19. jún 2012

@strapco13 tak teraz neviem...ja som na kramaroch za pol hodku....ja sa pytam aj preto lebo moj krpec v noci je skoro kazdu hodinu hore,co sa dojci,..rano byva hladny,a niekedy uz je nachystany uz o 8.30 na balkone v kocari,co je zrely na dospavanie 😀

lemge
autor
19. jún 2012

@ziarcanka .brusne organy mam na tom papieri napisane 😉

lili_mia
19. jún 2012

@lemge tak od 7dmej rána nesmie nič do bruška .. ja som zažila aj takú dr. že ani skoro ráno som si nemohla dať glg na prečistenie hrdla, vraj to zriedi kyselinu a ona nevie urobiť poriadne utz .. diagnostikovala mi reflux a ked ma to u nej prestalo baviť a šla som k inému dr, ten okamžite nariadil sondu a ako pozerá, tkanivo nevykazuje žiaden reflux .. dva roky som brala lieky zbytočne!!! aj jazierko v žalúdku malo ideálne množstvo kyseliny

uvidíš podľa toho v akom veku tam budú ľudia a snaž sa dostať dopredu, hoc na úkor niekoho iného .. nechápem sestričky, čo objednávajú natesno a pritom deti pravidelne nespolupracujú a tým sa doba vyšetrenia predlžuje

lili_mia
19. jún 2012

@lemge a kvôli čomu idete na to vyšetrenie?

lemge
autor
19. jún 2012

@lili_mia poslali nas z hematologie.maly mal nedostatok B12,a anemiu.neviem co moze mat hematologia spolocne so sonom brucha... 😕
dospely clovek zvladne vela,ale take male dieta.hlavne ked je nevyspate a smadne,a este tieto hnusne horucavy 😝 uvidim aka tam bude situacia...

adelaine
19. jún 2012

@lemge ci nema zvacsenu slezinu...
a cez naplneny zaludok by nevideli ine organy, to nema nic s mnozstvom kyseliny v zaludku a podobne...

bobocka
19. jún 2012

@lemge ja som bola s malym na sono bruska koli diagnostike refluxu.najprv musel byt nalacno,pozreli mu brusko,potom ma poslali ho nadojcit a zas pozreli brusko plne a podla rozdielov robili diagnostiku.takze pred vysetrenim nedojcit tie dve hodky ako dr odporuca,oni sono spravia raz dva potom nechaju maminku babo zas nakrmit.ked tam prides,tak ich upozornis,ze dietatko je nalacno a blizi sa jeho cas krmenia a vezmu ta nacas.neviem ake je dietatko stare,ale napr do polroka beru prednostne vsade.

lili_mia
19. jún 2012

@lemge možno kontrola veľkosti orgánov
@adelaine píšem ako to bolo u mňa, priamo na vyšetrení mi povedala, že ani ráno po prebudení som si nemala dať ten glg vody, pretože potrebuje zistiť stav kyseliny

adelaine
19. jún 2012

@lili_mia ale ved ja viem, citala som si to 😉 len som chcela odpovedat na dotaz, ze toto sono s tym nic nema 🙂 ked je odoslany z hematologie, tak pre zistenie velkosti sleziny, prip. inych organov ako som uz spominala

lili_mia
19. jún 2012

@adelaine to bolo pre istotu, ak niekto nadobudol nepochopenie 🙂

strapco13
19. jún 2012

@lemge kludne ho nadojci rv noci a aj rano
ak kvoli anemii tak potrebuju zistit velkost sleziny a pecene hlavne