Ahojte maminy. Chcela by som vedieť, či dojčiace matky možu jesť pečené gaštany, alebo pochútky z nich. Možem gaštanové pyré podať aj 8 mesačnému drobcovi?
Ďakujem veľmi pekne
ja som ich jedla varene a zdalo sa mi, ze maleho z toho bolelo brusko ☹
ja myslim, ze gastany su Ok, ale pozor na kupovane gastanove pyre, to obsahuje vo velkom mnozstve fazulu a z toho moze nafukovat.
maruska-ak nemate v rodine alergika, tak mozes-----gastany su alergen....ja som pri kojeni nemohla jest gastany... 😒
gastany do roka asi nie,marek ich jedol prvy raz ked mal rok a pol.ja som ich ale pri kojeni jedla 🙂
ahoj maruska, ja som jedla tiez gastany ako varene, tak pecene a aj gastanove pyre. Maly este gastany nejedol, ale zacina sezona, takze ak ich bude chciet skusit, tak mu dam ochutnat.
My sme s tym ziadny problem nemali a ja ich mam strasne rada, myslim tie pecene. 😀
Aj ja milujem pecene gastany a nejak som sa nad tym nezamyslala, ked kojim ci ich mozem....pridu mi ok...asi si nalistujem Mama a ja Special 😀
Dakujem velmi pekne za rady. Uz som zjedla, lebo som neodolala krasnej voni. Maly sa troska skrabkal na krku,ma tam jedno miesto, ked nieco nove zjem, tak si prave toto miesto skriabe, ale teraz je to v pohode. A pecene su fakt výýýborne, mňam 🙂
ahoj ja som si dala tiez gastany a mala sa mi vyhadzala, alebo to mozno bolo z cokolady, ktoru som zjedla celu?? Ja nie som alergicka ani na jedno, tak neviem z coho to bolo.
ja som mala gastanove pyre a v pohode
maruskak, cartmankova manželka ich skúsila a dobre to dopadlo. Ja som si to pozerala na nete a zistila som, že gaštany obsahujú latex, ale to aj napr. banány, avokádo, ale dokonca aj hlávkový šalát. Latex sa používa v zdravotníctve, potravinárstve - napr. chirurgické rukavice . Teda, nájdu sa ľudia, čo sú na latex alergickí, a tí by sa mali latexu či už ako súčasti nejakej potraviny alebo ako veci z neho vyrábanej vyhýbať.
Sebe ich teda môžeš dať, asi nie si alergická a len pozorovať, či sa to na malom neprejaví, čo je asi veľmi malá pravdepodobnosť. Ale malému radšej nie.