Ahojte. Nam dnes kazala doktroka uzivat maltofer 2x5 kvapiek a pyridoxin 2X1/4 tabletky. Nesmie sa uzivat hned pred jedenim. Mliecko zevraj sposobuje krce. Mam ho podavat tak hodku po jedle.(mliecko si odasavam) ma cisto MM. Ale chcem sa opytat ci mozem dat naraz maltofer a hned aj pyrodoxin. My etse uzivame aj BIOGAJU a SAP symlex. Nasa malicka ma problemy s bruskom. Pocula som, ze zo zeleza zapeka a ona chudatko uz teraz nevie sama kakat. Moja malicka ma 2 mesiace. Uz som si aj poplakala, ze take malicke a uz tolko liecikov. Hadam to neublizi. Ake mate skusenosti s uzivanim tychto liekov: Mozem jej dat na lyzicku maltofer a hned zapit pyrodoxinom rozrobenom v cajiku(feniklovom) ci radsej cistu vodu. Dakujem za rady
@andrea2722 Ahoj, v prvom rade sa ukľudni a predýchaj to - nemáš dôvod plakať 😉 veľa detičiek sa rodí s nedostatočnou tvorbou červených krviniek a branie Maltoferu a pyridoxínu je na podporu tvorby výborná kombinácia. Moje obe deti ho brali takmer od narodenia a navštevovala som s nimi aj hematologickú ambulanciu. Kvapky a tabletku môžeš podať naraz. Ja som maltofer pri staršom synovi kvapkala do malého množstva UM (keďže nebol dojčený) a pyridoxin v malom množstve čajíku som mu podala striekačkou od Nurofenu či Panadolu priamo do pusinky.
Ako ti bude dieťatko rásť a jeho vnútorné orgány dozrejú tak by sa mala tvorba krvi upraviť na normál - skrátka z hoho bábo vyrastie 😀 .
Ahoj, my sme síce tieto problémy nemali, ale skús vymeniť feniklový čas za iný detský čajík, lebo s feniklového môže bruško bolieť ešte viac, keďže podporuje prdíky ....
Ahoj,moj maly ma vyse roka z toho takmer cely cas berie maltofer,aj pyridoxin s kys.listovou.na xaciatku sme mali problem so zapekanim,a ked nevedel kakat 2-3 dni veru aj rektalnu rurku sme pouzivali,asi prve 2mesiace .okrem toho sme skusali vselico aby kakal od kamilkoveho caju,cez masaze bruska,laktulozu,ale nic velmi nepomahalo...inak maltofer sa nema zapijat mliekom,lebo ono akoby zabija jeho ucinnost,takze zelezo medzi davkami mlieka,pyridoxin je jedno kedy.drzim palce,dieta sa s tym po case vyrovna,telo si zvykne,aj kakat sa nauci...