Ahojte žienky chcem sa spýtať čo môžem dať inhalovať na kašeľ 9 ms bábätku môžem dať do toho aj ventolin sirup má dráždivý kašeľ ďakujem
@barborizzy nie, je to liek na predpis a len tak sa na kasel nedava
Daj mu na noc kvapky Tussin
Ventolin nam doktorka dala na normalne uzivanie len pri zatecenych hlienoch na priedusky, aby sa nim rozsiril otvor a isli vykaslat … do inhalatora sa ak tak pri hlienoch pouziva Ambrobene, ale pri suchom drazdivom inhalujte skor Vincentku
Nie.nerobte pokusy.9 mes.dieta s kašľom má vidieť lekár.aj inhalacoe majú svoje indikácie a neordinuju dá len tak....že ich matky ordinuju samé aj keď vôbec nie je opodstatnenie je druhá vec
@barborizzy ventolin existuje aj do inhalatora (nie sirup), ale tak malému dieťaťu by som neriskovala. My sme mali predpísané 0,4ml pre 3r. a to ma dôrazne upozorňovala doktorka aby som si to nezamenila s 4ml, lebo to ma vplyv na srdce. Tak asi toľko…
@barborizzy na vykaslanie nam poradila Dr. Ambrobene
Žena, prečo sa radšej neporadíš s pediatrom 🤦🏼♀️
9m dieťa je ešte moc moc malé na ventolin, doporučuje sa od 4 rokov aj to s prísnym dohľadom dávkovania. Keďže môže spôsobiť búšenie srdca, alergickú reakciu poruchy koncentrácie a pod.
Vonkoncom by som nedávala ventolin sirup, veď to je úplne iné zloženie a koncentrácia 🤦🏼♀️
9m dieťaťu stačí Vincentka na inhalovanie a ak je kašeľ taký silný, treba ísť k Dr (jedine ze by vám takúto koninu poradil pediater 🤦🏼♀️)
Ježiš nie ! Do inhalatora patria len ihalačné roztoky, v ziadnom prípade nie sirupy na kašeľ. Máš to napisané aj v návode inhalatora.
@barborizzy
@barborizzy nie ventolin len podla navodu, moze inak dojst k rozdutiu pluc. Do inhalatora sa s volincentkou moze dat ambrobene. Ten je volnopredajny.
Za mňa nie, vincentku dajte