Môžem dať synovi liek Trifed aj po dlhodobom otvorení?

milunkamilunkova
5. júl 2019

Zdravim.
Pred 12 dnami syn zacal uzivat Stoptusin na kasel. Syn kasle a sopli dalej. Dnes sme sa vratili z dovolenky a k lekarke mozeme najskor v pondelok. Rada by som mu pomohla, aby sa mu ulavilo a podala mu Trifed.
Mam otvoreny Trifed jedno balenie zrejme 2 roky ( ze som ho uz davno nevyhodila 🙈, nemusela by som teraz riesit) a druhe balenie Trifed otvorene cca 3 mes. Na oboch je datum exp v 1/2021
Otazka: ak nie je v pribalovych informaciach datum spotreby po otvoreni lieku, nemam to riesit, teda je jedno ktory malemu podam?

luba28
5. júl 2019

Dala by som ten 3 mesacny,,,,

zeytin
5. júl 2019

Tak ho vyhod teraz a daj mu ten novsi.

milunkamilunkova
autor
5. júl 2019

@luba28
@zeytin
Asi som nebola zrozumitelna, ja neviem, ktory z nich je ten ,,mladsi"

zeytin
5. júl 2019

@milunkamilunkova aha, chapem... Skus oba otvoriť, ten starsi bude mat pravdepodobne okolo vrchnaku skrystalizovany sirup...

milunkamilunkova
autor
5. júl 2019

@zeytin vdaka

zeytin
5. júl 2019

@milunkamilunkova pomohlo? Ci ani nie....?

rajna
5. júl 2019

@milunkamilunkova moja malá skončila po triede v Nemocnici. Nikdy už ten liek nechcem vidieť . A to bol čerstvo otvorený. Neskutočné búšenie srdca pulz 200. Chvála Bohu sme sa stoho dostali. Čítajte nežiaduce účinky. Nechcem strašiť. Len nechcem aby niejake dieťa ešte takto dopadlo

lindusss2016
5. júl 2019

@rajna ja to tiez odmietam detom davat. Moja z toho bola jak nadrogovana, otrasne

milunkamilunkova
autor
6. júl 2019

@zeytin uz pri otvarani jedneho z liekov bolo pocut, ze skripe skrystalizovany sirup, cize v tomto zmysle urcite. A myslim, ze ano, pomohlo malemu. Nekaslal, nemal ucpany nos a dobre sa vyspal.

milunkamilunkova
autor
6. júl 2019

@rajna
@lindusss2016 dakujem za reakcie. Pred dovolenkou maly uzival Flavamed, doktorka, ze ten nie, ale Stoptusin.
Dievcata citala som zlozenie, tiez som z neho nebola nadsena. Doleteli sme z dovolenky rano, vybalovanie, statny sviatok, tak som vyberala z toho, co sme mali doma po ruke. Do pondelka, kontroly u lekarky, je daleko a musi uz byt otraveny z 2tyzdnoveho kaslania 😏.
Chcela som povodne natierat hrudnik bravcovou mastou, ale domacnost mala len solenu, tak som to zavrhla.