Môžem dať dcérku do školy, keď ešte berie antibiotiká?

denkatn
18. mar 2023

dcera mala teploty od strvtku pred dvoma tyzdnami, k lekarke sme sa dostali po vikende v utorok, od vtedy berie antibiotika a uz nema teploty. viem ze musi dobrat tie antibiotika, ale doma uz vymysla a chova sa ako zdrava. myslite ze mam ju dat do skoly? zda sa mi, ze tych antibiotik je este vo flaske na dalsi tyzden, kedze sme ich zacali brat az v strede choroby, uz najtazsiu cast mala za sebou. tak nechcem aby vymeskala zo skoly zbytocne dlho.

modrykolibrik
18. mar 2023

@denkatn urcite nie. Dobrat atb. na kontrolu a potom do skolky

mikadooo
18. mar 2023

@denkatn treba konzultovať s lekárkou. Len ona vie určiť, kedy bude dcéra natoľko zdravá, aby bolo pre ňu a pre jej okolie bezpečné vrátiť sa do školy.

asocial
18. mar 2023

@denkatn nam lekarka jasne prizvukovala, ze pokial su ATB, plus este niekolko dni po nich dieta nema ist do kolektivu, aj ked posobi megazdravo, lebo imunita je oslabena a mohlo by velmi rychlo ochoriet

anjelicek26
18. mar 2023

Ked nedoliecite, o dva-tri tyzdne pri prvom zamavani imunity sa to rozsiri znova...

denkatn
autor
18. mar 2023

@asocial rozumiem, len nechcela som aby zbytocne vynechala.. lekarky sa pytat nemozem, ma 67 deti v cakarni kazdy den, som rada, ze som sa dostala na radu, aby som mala tie antibiotika. myslela som ze ina mamicka tiez moze mat ten klacid predpisany, a my to po malych davkach berieme..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hipuska
18. mar 2023

Ja by som do školy dala. S tým, žeby ďalej dobrala lieky. Dala by som ospravedlnenie od tv, žiadne krúžky, zo školy domov. Infekcna už určite nebude a zníženú imunitu bude mať ešte dlho, takže je to úplne jedno z tohto pohľadu...či nastúpi v pondelok alebo v o pár dní neskôr

ildiko36
18. mar 2023

@denkatn atb treba dobrať

panelacikova
18. mar 2023

@denkatn a čo má akože vynechať? keby navštevovala druhý stupeň ZŠ, pochopím. čo môže akože vynechať v škôlke? čo sa týka otázky, plne súhlasím s predošlými komentármi. dieťa treba doliečiť a po odpočinku po liečbe dať do škôlky. má oslabenú imunitu.

zuzanockamt
18. mar 2023

@panelacikova Autorka otázky píše o škole.

panelacikova
18. mar 2023

@zuzanockamt preboha, fakt. ja som celý čas čítala "škôlka", nechápem prečo 😀 asi preto, lebo hneď prvý príspevok reagoval na škôlku.... 🙂

panelacikova
18. mar 2023

@zuzanockamt čo teda ale nemení nič na tom, že s ATB do školy by ísť nemalo.... to je fakt.

denkatn
autor
18. mar 2023

jasne ze dobrat ich je zaklad, to vie hadam uz kazda matka, ale ja som zneistela, lebo flasticka lieku je este len v polovici a my uz ideme chybat 2 tyzden, tak som sa nalakala, ze ci mesiac ma byt doma... baby, tak som si pozrela stranku, kde je davkovanie toho Klacidu, ta tam mi napisalo ze moc male davky davam, neviem ci sa nepomylila lekarnicka, alebo lekarka v elektronickom predpise, lebo davam 4 ml a na stranke pisu ze sa dava 15ml, tak v pondelok pojdem do lekarne sa opytat na to davkovanie... dakujem za podnety. stranka: https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/kla...

slavomira236
18. mar 2023

@denkatn tak berie sa podla kg

martinka13
18. mar 2023

Syna na druhom stupni do školy dávam, keď už nemá žiadne problémy. Zväčša posledné 2 dní bratia ATB. Ospravedlnim ho z TV a nechodí na krúžky.

whatever1
18. mar 2023

@denkatn kolko ma kg?

taktotedanie
18. mar 2023

@denkatn nie nesmie ist
Za tyzden ju mate doma choru znova ak to spravite

denkatn
autor
18. mar 2023

@whatever1 26 kg

zuzikak
18. mar 2023

je to male dieta a ta imunita u skolkarov sa este len buduje. Po dobrati atb by som este aspon 3-4 dni nechala doma. U skolaka je to ine ale skolka ? Nic extra nevymeska 🙂

asocial
18. mar 2023

syn mal klacid, rovnaku vahu (ma 10 rokov), a mal 5 ml. Takze 15 by bolo asi vela. Zvracal z toho, tak potom dostal kapsule. Bolo to pred dvoma mesiacmi. A bol doma vyse troch tyzdnov.

tulik123
18. mar 2023

@zuzikak pise o skole 🙂 ten prvy komentar bol nespravny a asi vas to pomylilo viacere. 😅

zuzikak
18. mar 2023

@tulik123 rozumiem - pravda, nevsimla som si to 🙂 Tak v tom pripade urcite vydrzat do dobrani atb a potom vynechat telesnu a kruzky este na par dni nech sa imunita spamata.

denkatn
autor
18. mar 2023

@asocial no super, lenze mne sa uz zda zdrava, uz sa doma hra na kunfu pandu a skace po gauči, takze takto to mam este dat nejakey ten tyzden🙂 sak vydrzim, ale aj tak sa pojdem opytat do tej lekarne, lebo na tom internete som naozaj nasla ze to je malo, flaska mala asi 250 ml, je to zarabany liek v lekarni.

ivkaaa13
18. mar 2023

Syn dostal v svrtok atb na 6 dni a dr. povedal v pondelok normalne do skolky 🤣 atb samozrejme dobrat, este ho nechavam ale keby je skolak urcite ide uz do skoly, takto to funguje aj v tych zapadnejsich krajinach a nas dr.toto zjavne odkukal ako aj v inych veciach (napr.tykajucich sa napr zavadzania prikrmov)😁len co dieta prestane byt infekcne po 24-48 hod a ak je ok bez inych tazkosti tak sup skola. Ci je to ok neviem, ale kedze ta imunita bude tak ci tak oslabenejsia po atb je jedno ci bude doma dalsie 3 dni alebo tyzden, to uz velku ulohu nezohra po antibioticlej liecbe na imunitu, dalsie 2 tyzdne drzat skolaka doma nema asi zmysel.

modrykolibrik
18. mar 2023

@denkatn prosim ta co tak si precitat pribalovy letak? Ked ti dali 5ml tak jej davaj tak a nespekuluj. A potom sa cudujete preco su lekari aky su. Ked nedodrziavas liecebny postup

euka210
18. mar 2023

@denkatn treba sa pytat dr.ci uz nie je infekcna. Robila crp, ze boli nutne Atb? Ked je dieta v pohode, 3 dni bez teplot, kludne moze ist do kolektivu. Nas bral nedavno Atb, lebo mal crevnu bakteriu, tie Atb boli na 14dni, stacilo mu ich brat 7 dni a mohol uz aj medzi deti.

denkatn
autor
18. mar 2023

@modrykolibrik nespekulujem len tak, lekarska starostlivost je skoro nedostupna, neda sa lekarky len tak opytat, rada by som sa opytala lekarky ci sa nepomylila, ked davam po 4ml a flaska ma 250, vies vyratat na ako dlho to je?

denkatn
autor
18. mar 2023

@modrykolibrik mne to vyslo matematicky, ze ma brat tie antibiotika 30 dni, tak asi ju by ju nenechala Dr. doma 30 dni doma, koli 5 dnom choroby!!

denkatn
autor
18. mar 2023

@euka210 nie , nerobila jej crp test ani ked sme tam boli. a nepojdem s nou teraz do cakarne plnej chorych deti. keby sa nemuselo v cakarni cakat cele hodiny, tak to rizknem, ale urcite by sa tam niecim nakazila. u nas sa koli tomu nechodi ani na kontroly.

luliu
18. mar 2023

@denkatn ATB sa berú vo väčšine prípadov 7 dní, dlhšie sa dávajú len pri anginach a pod. Takže viac ako 7 dní by som nedavala