Môžem dať dcére kozie mlieko, keď kvôli liekom neznesie kravské?

evitka83
9. dec 2016

Ahote kocky, mam otazku. 2,5 rocna dcera dostala ATB, ktore jej nerobia dobre na travenie, prehana ju, aj ked podavame probiotika a pod. Vzdy po podani liekov dostane hnacku 2x denne. V noci este pije UM Hipp, ale odkedy berie ATB, tak zacala hnackovat aj po mlieku. Skusala som ryzovu nemliecnu kasu zarobit s vodou, ale velmi jej nechuti, ani ked ju ochutim kadecim.
Moja otazka ci, jej mozem urobit kasu s pridanim kozieho, ovcieho mlieka, ked kravske v UM jej nerobi teraz dobre. Nerada by som experimentovala, takze ak to uz niekto skusal, prosim podelte sa o skusenost 🙂
Dakujem

pribinak
9. dec 2016

pozri do pribaloveho letaku, ci vobec moze jest mliecne, ked uziva ATB,

evitka83
autor
9. dec 2016

@pribinak moze

sykorkauhliarka
9. dec 2016

otazka je ci jej bude chutit kozie a ovcie maju specificky zapach aj chut

janickacrazy
9. dec 2016

@evitka83 skor by som asi vymenila tie ATB, ked jej nerobia dobre

lenkahorny
9. dec 2016

Ahoj, ja som mojho 4,5 rocneho syna pred casom prehodila na kozie mlieko. Ale pije ho s jednou odmerkou granka. Tiez nevypije hocijake, Kozy vrsok (ma ho aj Billa) je viac menej bez zapachu, alebo, ak mas blizko rakusko, tak v Spar-i maju tiez dobre kozie. Davala som ho tak postupne, najprv 2/3 hipp a 1/3 kozie mlieko a postupne som pridavala kozie. Teraz pije rano aj vecer kakao z kozieho. Ja nemozem kravske mlieko, tak aj napriklad do palaciniek davam ovcie alebo kozie, aj do kase. Drzim palce 🙂

ukulela
9. dec 2016

@evitka83 mozes urobit kasu aj z ineho mlieka. len aby jej chutila. su aj kozie a ovcie jogurty. ja ked som malemu robila tie kase do vody, tak som ich ochutila detskou vyzivou/ovocim a aj jogurtom, alebo kyslou smotanou
jaby som ale teraz asi neexperimentovala s mleikami, ved ATB bude brat tyzden, dva, nie? mozno lepsie probiotika, zaradit viac jogurtiv, ak zje a tak. cucoriedky proti hnacke, napr ryzu .. inac ja robievam malemu ryzu v mlieku - niekedy normalnom, niekedy kokosovom, to mu chuti tiez. a do nej napr aj tie cucoriedky ak mas zavarane.

tutu_1
9. dec 2016

Mozes si spraviť aj rastlinné mliecko - mandlove, ryžové....