Ahote kocky, mam otazku. 2,5 rocna dcera dostala ATB, ktore jej nerobia dobre na travenie, prehana ju, aj ked podavame probiotika a pod. Vzdy po podani liekov dostane hnacku 2x denne. V noci este pije UM Hipp, ale odkedy berie ATB, tak zacala hnackovat aj po mlieku. Skusala som ryzovu nemliecnu kasu zarobit s vodou, ale velmi jej nechuti, ani ked ju ochutim kadecim.
Moja otazka ci, jej mozem urobit kasu s pridanim kozieho, ovcieho mlieka, ked kravske v UM jej nerobi teraz dobre. Nerada by som experimentovala, takze ak to uz niekto skusal, prosim podelte sa o skusenost 🙂
Dakujem
otazka je ci jej bude chutit kozie a ovcie maju specificky zapach aj chut
@evitka83 skor by som asi vymenila tie ATB, ked jej nerobia dobre
Ahoj, ja som mojho 4,5 rocneho syna pred casom prehodila na kozie mlieko. Ale pije ho s jednou odmerkou granka. Tiez nevypije hocijake, Kozy vrsok (ma ho aj Billa) je viac menej bez zapachu, alebo, ak mas blizko rakusko, tak v Spar-i maju tiez dobre kozie. Davala som ho tak postupne, najprv 2/3 hipp a 1/3 kozie mlieko a postupne som pridavala kozie. Teraz pije rano aj vecer kakao z kozieho. Ja nemozem kravske mlieko, tak aj napriklad do palaciniek davam ovcie alebo kozie, aj do kase. Drzim palce 🙂
@evitka83 mozes urobit kasu aj z ineho mlieka. len aby jej chutila. su aj kozie a ovcie jogurty. ja ked som malemu robila tie kase do vody, tak som ich ochutila detskou vyzivou/ovocim a aj jogurtom, alebo kyslou smotanou
jaby som ale teraz asi neexperimentovala s mleikami, ved ATB bude brat tyzden, dva, nie? mozno lepsie probiotika, zaradit viac jogurtiv, ak zje a tak. cucoriedky proti hnacke, napr ryzu .. inac ja robievam malemu ryzu v mlieku - niekedy normalnom, niekedy kokosovom, to mu chuti tiez. a do nej napr aj tie cucoriedky ak mas zavarane.
Mozes si spraviť aj rastlinné mliecko - mandlove, ryžové....
pozri do pribaloveho letaku, ci vobec moze jest mliecne, ked uziva ATB,