Môžem 8 mesačnému dávať mliečnu ryžu?

lvka
16. aug 2011

Ahojte mamicky, potrebovala by som poradit.. Chcem trosku spestrit jedalnicek mojmu 8mesacnemu synovi a nasla som v obchode "vyzivu" mliecna ryza, aj rozne desiaty od nestle s jogurtom. Na vsetkych je pisane od 6teho mesiaca, ale podla toho co som zistovala tak mlieko a mliecne vyrobky maju byt zavadzane az neskor...(okolo 10mes) ako je to teda? Mate s tym skusenost?
Dqkujem ;)

vefi89
16. aug 2011

@lvka ahoj.. ja som do 10-tich mesiacov dávala malému do jedla umelé mlieko, po 10-tich som začala pridávať kravské ( na jogurty alergiu nemal tak som sa nebála) ..každopádne ja som robievala ryžu v mlieku, ktorú miloval- rozvarila som ryžu vo vode, dala dole z platničky a zaliala zarobeným umelý mliekom. neviem či si chcela vedieť toto, ale snáď som poradila 😅

emapol
16. aug 2011

Ja som svojmu synovi davala jogurty biele nesladene uz po ukonceni 7 mesiaca a bol este aj dojceny. Ziadnu alergiu na mlieko nema. Myslim si, ze mliecne kase su v poriadku. Ja idem zavadzat ryzove kase uz ked dcera dovrsi pol roka - tie ktore su na to urcene.

lvka
autor
16. aug 2011

@vefi89
@emapol
Dakujem, aj alan je eate dojceny len si neodsajem tolko aby som mu tu kasu zarobila z vlastneho mliecka... Len je to hlados a myslim ze uz by mohol zacat skusat aj ine chute.. ;)

zivika
16. aug 2011

@lvka ahoj, ja som teraz zacala davat po odporuceni doktorky jogurty, maly ma 7 a pol mesiaca, dojceny uz nie je...a ryzove mliecne kase som davala uz od pol roka...skus najskor zacat bielym jogurtom, primiesaj do neho bud nejake ovocie, vyzivu alebo piskotky, aby nebol taky kysly 🙂

nibiru
16. aug 2011

@lvka skus mu dat do tej kase kolko odsajes kludne pocas dna co to odsaj postupne a do vecera nazbieras neboj sa ja som to tak robila len mne kase potom vobec nechcela takze jogurty som zacala davat okolo 7mesiaca (smotanove) nemala ziadne problemi je stale dojcena.inak tie kase bez mlieka co sa zarabaju iba vodou su bez materskeho mlieka uplne nechutne.

emapol
16. aug 2011

@lvka ani ja som nemala tolko vlastneho mlieka, pouzivali sme mliecne kase od Hami. Dceru tiez dojcim, a nedokazem tolko odsat, aby som mohla vyvarat🙂, ale teraz to idem skusat so Sunarkou.

lvka
autor
16. aug 2011

No super, dakujem, tak ked ste tak skoro zacinali skusim dnes aj ja jogurt 🙂

zuzikkaa
16. aug 2011

@lvka jogurty kludne mozes,,teda biele...je to uz spracovane mlieko vascinou aj s probiotikami takze malemu neublizi 😅

rosienka
17. aug 2011

Ja dcerku tiez dotaraz dojcim a po 8 mesiacoch som zacala obcas davat biely plnotucny jogurt. Okolo 10 mes. aj maslo. Tie ryzove kase som zarabala len s vodou a neskor som pridavala ovocie, ked jej to prestavalo chutit. Teraz ich uz prakticky nechce, je to taky maglajz a ona radsej kusky niecoho, najradsej chleba 😀

abbey1
17. aug 2011

@lvka Určite sa s kravským mliečkom, a teda ani s výrobkami z neho, nikam neponáhlaj.Už aj mnohí pokrokovejší lekári-pediatri tak radia maminkám.Kravské mliečko je ťažké pre tráviaci trakt malého dieťatka.Takže čím neskôr,tým lepšie.Nenechaj sa "zblbnúť" výrobcami aj detskej stravy,ktorí ho kľudne pridávajú do výživ dojčiat.Ozaj maličkému nič neutečie.Je dostatok inej omnoho vhodnejšej potravy,ktorú môžeš ponúknuť.Načo zbytočne privolávať a pokúšať rôzne alergie,či intolerancie,ktoré sa často prejavia omnoho neskôr,ale ako následok nevhodnej stravy i v detstve. ☹
Aj cigarety a alkohol sú "povolené" od 18. a neponúknem ich dcére v deň jej 18.narodenín 😉

lucia20
17. aug 2011

ja osobne si myslim, ze v tych kasach od nestle neni ani kvapka kravskeho mlieka. 😖 kase od nestle su fakt hnusne, ale my davame hami a tie su veru mnam, kolkokrat sa prizivim. 😀 nasa mala je na jogurtoch uz velmi davno. mliecko jej nechuti, ale nenutim ju, ved zatial ani moc netreba, aj ked dievcata uz v jej veku mlieko mali uplne v pohode. ale co sa tyka jedla,tak krpata uz mala hadam vsetko. tak neviem, ja by som zacala s kasami a jogurtami a az niekde nakonci mlieko.