Môže zaočkované dieťatko dostať osípky? ockovali nas pred mesiacom malý ma vzsoké teploty vysypaný urudník aj chrbatik na rukacha nohach j etoho menej dnes sme boli u lekarky povedala že su to potničky a teploty ma s tepla mam strach .... či su to nie osýpky
Ja ako dieta som bola zaockovana proti rubeole ruzienke a dostala som ju , sestra zase mala mumps a ona boa ockovana proti nemu
Nas to ockovanie MMR caka o dva tyzdne a uz teraz mm strach
Hadam dokorka bude at pravu a budu to potnicky skus dat fenstil kvapky ak ho to svrbi a neco od horucky
Skore uzdravenie
ano moze.kamaratkin syn dostal mumps ani nie polroka po ockovani.ockovanie pred chorobou nechrani,no v pripade nakazy ma zmiernit priebeh choroby.
ono takto v lete je mozne,ze ma dietatko teploty z horucav,ze vyrazky su potnicky.ale vobec to tak byt nemusi.dr by vsak mala zvazit aj pripadne osypky a podla toho k dietatu pristupovat.
Dve deti kamosiek mali po ockovani osypky, ja ako dieta rubeolu... tolko k teme MMR je len nevinna "vcelicka" 😝 Ucinnost prvej vakciny je navyse len 70%, po preockovani "az" 90%.. taze ziadna zaruka, ze sa dieta nenakazi.
jasne ze nemoze, ved bolo ockovane, aby ich nedostalo.... lebo pre deti do 3 rokov mavaju osypky komplikovany priebeh,,,tak aspon pan doktor dluholucky tvrdi..... tak preto sa ockuje v roku a pol, aby sa tomu predislo... 😝 a dalsia vec je,ze ockovanie je bezpecne a pred chorabami chrani a nie ich vyvolava, a vatsina pediatrov ti povie,ze je to iba zhoda nahod,,a samotne ockovanie s tym nic nema.... moje nie je ockovane, a ani nebude... je to jed ,kazda jedna vakcina.....
ak su to osypky, tak teplotu nezbijat a vela vit A a C
Môže, moja mala osypky ako dvojročná a má to ockovanie...
mne naša dr. vysvetlila tak, že vlastne dieťa môže ochorieť na ktorúkoľvek chorobu, proti ktorej sme ho zaočkovali... Ide len o to, že ak by už aj ochorelo, tak priebeh samotnej choroby by mal byť ľahší 🙂
http://www.vaccineinformation.org/measles/photo...
tu sú fotky, ako vyzerajú osýpky
Ano, moze..je to tak, ako napr. pri ockovani proti chripke..ide len o to, ze ockovani ludia by mali mat priebeh danej choroby lahsi, bez nejakych vaznejsich komplikacii..
v prvom rade : Inkubačná doba vírusu osýpok je 8 až 12 dní .Takze ste uz za.Keby sa jednalo o osypky tak by si ich lekarka urcte nepoplietla.To sa hadam ani neda.Ak ma vysoku teplotu alebo mal tak by som skor tipovala 6 chorobu
anjelicek26 u nas sa tato 3kombinacia pliag zacala ockovat myslim okolo roku 87 takze si rubeolu kludne mohla dostat
nie sú to osýpky ale je to reakcia po očkovaní,ktorá nastáva 10-14 deň po očkovaní. Popisuje sa pri nej vysoká teplota,výsev po tele,ale na to ťa mal upozorniť lekár,že môže takáto reakcia nastať.
@nasta197 ano, moze dostat z ockovania rekaciu taku, ze dostane osypky 😉