Dobrý deň, moja tri a pol ročná dcérka má naordinované tri druhy sirupov: Isoprinosine na imunitu, Solmucol na vykašliavanie, Aerius proti alergickým príznakom. Prvý užíva trikrát denne, Aerius večer a na príbalovom letáku od Solmucolu je písané trikrát denne. Na detskú pečeň sa mi to zdá priveľa. Neublížim jej týmto dávkovaním. Naša pediatrička je tento týždeň na dovolenke, nemám sa koho opýtať. ☹ Ak máte skúsenosti, prosím poraďte. Ďakujem.
pediatricku urcite niekto zastupuje, zavolaj tam... ten kto jej to predpisoval nebol informovany o tom ze co uz uziva? ak ano, tak hadam vie co robi...
my sme dostali tieto 2 sirupy ale nedavam mu to naraz, podla mna tie sirupy by sa nemali uzivat naraz, isoprinosine je na podporu imunity pri virozach a aerius na alergie, tak bud je dieta chore, ma virozu, alebo alergicke 😖 ...ja davam na noc aerius
@zuzkanik bud chod za zastupujucim dokim alebo do lekarne sa spytaj. nemam doktorske vzdelanie, ale z osobnych skusenosti viem, ze isoprinosine ti nezaberie hned (ucinky sa prejavia neskor aj po par mesiacoch a su o to lepsie🙂) ), solmucol nie je zase az taky strasny, ved ho nejdes malej davat rok, ale tipujem ze max 10 dni, nie? a aerius-s tym nemam osobne skusenosti. nerobila by som z tohto velku vedu. nepises, ci aerius ma kvoli niecomu akutnemu (je teraz prechladnuta alebo akurat velmi kasle momentalne?z prechladnutia alebo z nadchy?) alebo ci ho berie dlhodobo. a solmucol mozes uzivat aj tak bud do vypitia celej flasky, co je pri davkovani pri 3,5 rocnom dietati 3xdenne asi tak na tyzden, alebo maximalne do 14 dni-podla pribaloveho letaku po 14 dnoch sa nema pouzivat.
zober si to globalne, asi tvoja doktorka kvoli niecomu tieto 3 veci predpisala tvojej malej. a vie, ze nemate problemy s oblickami. ked nedoverujes svojej doktorke, tak zober kartu a chod prec. lebo toto nema cenu.
ako tu uz pisu baby, isoprinosine ma dlhodobejsi ucinok, aerius moze brat aj dlhodobo, solmucol staci par dni, tyzden. Nebala by som sa kombinacie, skor toho ze isoprin. a aj solmucol mozu byt tazke na zaludok. skor kontroluj, ci ju neboli brusko. a aerius je obycajne dobre znasany.
@xlucia - sinupret je bylinny, to je pravda, ale prave preto je tam ovela vacsia pravdepodobnost interakcii, lebo obsahuje komplex mnozstva prirodnych latok, nie iba jednu chemicky definovanu molekulu.
Sama som uzivala isoprinosine ako dospela, ma skvely ucinok, nemala som herpes potom dva roky.... ale zaludok trpel!
je to velmi vela. dnes deti velmi pretazuju liekmi, mnoho krat vobec nepomozu. ak mate pediatricku na dovolenke, musi ju niekto zastupovat.
avsak pediater ti vsetobecne nepovie ze je to vela, ved on z toho zije.
ja by som na tvojom mieste solmucol nahradila sinupretom, je bylinny.
isoprinosin nam nepomahal, odmietla som. zacali sme prirodne liecit, aj ked ostali nam aj chemicke lieky. a je to lepsie.
tie chemicke mame skor ako pohotovostne, ako napr. ventolin inhaler. ten nam nic nenahradi. ale co sa da liecime prirodzenejsie.
vysledkom su minimalizovane ekzemy, vyrazne menej kaslov, soplov. osm spokojna