Zdravím mamičky,prišla som si sem ako mama prvého dieťaťa po radu..Synček skoro 2 roky,dostal teplotu ,ráno som s ním bola chvilku von,mal ciapocku na hlave cely cas,bol aj v tieni,hral sa,mala som ho na chvilu aj v aute ked sme sli do obchodu,vonku bolo mozno 26/27 stupnov…maly siel po obede spat a zobudil sa riadne slabý,nervózny umrnčaný,myslela som si ze sa zle vyspal,tak bol s nami chvilu na dvore,no tam zýval a bol malátny,horúci,dali sme mu nurofen ,malý si pobehal bol čulý ,no prišiel večer a s ním aj vysoká teplota,malý mi ale v kľude spal,neplakal,(vacsinou ked je vhory v noci pri horucke je nepokojný,nespavý) teraz ale spal,zobudil sa v strede noci a z nicoho nic trosku grckol,a siel znova spat,nad ranom som mu dala znova liek ,citróny na ruky a teplota ustúpila,okolo 9/10 rana ho to znova pochytilo,tak sa mu dal liek (5h prestávka).Ten zabral a malý bez tazkosti lietal ako keby nič,papá,ciká ,aj sa napije ,vodu neodmieta,mlieko mi moc nechce,v noci si aj sam pytal vodu namiesto mlieka..dnes je to druhý deň a som clekom zmetena co to moze byt? Upal? Prehriatie? Kedy je najlepsie ist k dr s tym? Nasa pedoatricka rada dava hned antibiotika ked stupne teplota ,a poslednu chorobu sa zmylila v atb a maly sa dva tyzdne dostaval z horucok,zabrali az druhe atb,tak mam pred atb teraz respekt a chcem ho dat doma dokopy …neviem ale čo to moze bxt? Mate skusenost?
Aj ja si myslim, ze najskor viroza. 2/3 dni cca vyssoka teplota a potom sa zvacsa dostavi bud kasel/sopel a zase teplota ustupi.
Náš syncek (2 roky) už má 3 deň takto teploty ale vodu nepýta. Nic
Pamätám sa takto pred rokom, tak ako vy píšete, ze bol unavený, malatny, to vtedy bol dehydratovany, vtedy veľa spal a aj pil dosť ale na druhý deň to prešlo.
Teraz opak, už to ťaháme 3 deň.
@vasjar prajem veľa síl a skoré uzdravenie:( my tak isto ,už druhý deň,zajtra ideme k dr…
Nám namerali crp, vraj ma angínu ale nie je to na antibiotika, je to ťažké, lebo taký bezmocný človiečik a ja mu neviem pomôcť.
@vasjar Presne tak,aj ja doma zúfam lebo naposledy co bol na atb sme uz boli na pohotovosti menit atb ,maly sa neskutocne boji doktorov ,place ,v nemocnici by bol on z toho na mrle a ja uz duplom,skrz to aky strasny personal je na detskom oddeleni…nemaju zaujem o deti,jedine priputat a nech su ticho …
Moj 3,5 r. mal toto minulu nedelu. Bolo horuco boli sme doobeda vonku na 1,5 hod. mrncal ze nevladze prisli sme domov a zaspal na gauci co on cez vikend na obed nespi len ked je v skolke. Spal vyse hodinu ked sa zobudil mal zvysenu teplotu a opakoval ze je unaveny.Teplota stupala zacalo ho boliet brusko a pozvracal sa uz som mu nedala ani obed len zarobila kulisek lebo od predosleho dna aj malo pil. Dala som mu trubka tabletkovy paralen na prazdny zaludok z toho ho velmi rozbolelo brusko velmi plakal. Tak sme sli na pohotovost lebo som nevedela co mu vlastne je a bala som sa dehydratacie.Cestou v aute sa zase riadne pozvracal. Bola tam nastastie jeho dr. Vysetrila ho mal trochu zapalene hrdlo pichli mu inj. proti zvracaniu nakazala dietu a rehydratacny roztok od teploty lieky. V noci mal zase 39,5 dala som mu cipok paralenu pekne zabral. Cez den uz len zvysena do 38,5 uz som nic nedavala len pit. Na noc mal zase zvysenu uz som mu nic nedala a rano sa zobudil bez teploty. Ale teda hrdlo ho dost bolelo este takmer tri dni davala skm mu junior angin lizatka. Este v pondelok som niesla k dr moc no bol v poriadku. Dr to uzavrela ako virozu. Mali sme v meste trhy kolotoce tam nieco nachytal. Vo stvrtok uz isiel do skolky. V tom istom case mali aj susedine deti podobnu virozu. Som rada ze mu nemusela dat atb.
Viroza