Ahojte maminky. Poprosím vás o radu ohľadom cikania. Jakubko má 2,5 roka, stále nosí plienky, konečne však chce sedieť na nočníku. Akurát to čo ma prekvapuje je, že keď sedí na nočníku a ja mu poviem po nejakej dobe (niekedy veľmi dlhej dobe), aby sa postavil či cikal, tak on sa postaví a na moju otázku neodpovie, ale sa pozrie do nočníka. Ak tam je niečo, tak sa začne tešiť. Ak sa pociká, keď nemá plienku, vôbec ma na to neupozorní a veselo sa ďalej hrá, naháňa a nevadí mu to. Dokonca raz si nebol istý, či sa vycikal, tak potriasol nočníkom, či sa tam niečo pohne. Neviem, či je to v poriadku a robili to aj vaše detičky, preto vás chcem poprosiť o vaše skúsenosti. Za posledné dni sa začal akurát pýtať kakať, ale cikanie nerieši.
Tiež si myslím, že sa proste vyciká a kým nakuknete do nočníka, tak aj zabudne, že cikal 🙂 . Povedz mu nech ťa ohlási ak sa vyciká, že za to niečo dostane. Stačí to len raz a hneď si budeš na istom. No a pri hraní. Ja to riešim teraz z mojou menšou. Ak je oblečená, či má niečo dlhé až pod riťku, tak sa tiež pociká. Ak jej dám len ponožky, štucky a tričko a riťulu má holú, tak chodí krásne sama cikať. A ešte s tým, že sám kontroluje či sa vôbec vycikal-robí to aj moja a pri tom ide na šerbel cielene. Proste sa vyciká, postavý, kukne do šerbla (aj s nim potrasie 😉 ) a príde sa pochváliť 😀
náš má 2 a do šerblíka kope ☹ povie nejdem ,nechcem ,nebudem a kakanie len do plienky ,myslím si ,že dozrieva a to že sa uistí je v poriadku ,to znamená ,že s časti už rozumie čo robí ,len kým to úplne pochopí a utrase si v hlavičke chce čas. Musíš počkať a trpezlivo opakovať ,čo kde a ako sa robí. Mne baby boli v 1,5 roku bez plienky a drobec má čas.
toto by som neriesila....urcite vie ci cikal...len sa chce presvedcit 🙂