Prosím vas co to môže byt? Bola som na pohotovosti, ale ze mam počkať do rána ci mu to zmizne. Nieje to odskrabnuty kliest? Dufam ze to nieje začínajúca borelioza. Mal tam biely hnis ja ze to ma vyrazku a vytlačila som mu to.
@anjelicek26 neviem ci si to syn neodskrabol uz dávnejšie a teraz mu to začalo hnisat a robit sa mu kruh okolo. Nevedeli mi to povedať co to je
@marickaaaa skutocne relevantny odber na boreliozu pokial veim vedia spravit tri tyzdne po stipnuti (aby sa dala vylucit)... moj muz mal desat dni po ale uz pozitivny vysledok...on dostal teplotu, zacervenanie sa rozsirovalo a ten kruh vyzeral hodne inak... toto mas take mapovite... pediatricka vie zobrat ster, vie spravit odber krvi... na pohotovosti na taketo cas nemaju jednoducho. Ak mate dobru pediatricku, urcite vam zajtra pomoze.
@anjelicek26 ale ten kruh sa robi okolo nejakej vyrazky ci? Syn tam mal ako hnis som mu vytlačila ale povedali mi, ze nevedia ci to nieje začínajúca borelioza
@marickaaaa u vas to skutocne vyzera inak ako borelka... a pediatricka potom vezme krv... ale teraz je to omnoho pravdepodobnejsie rozskrabnuta zahnisana vyrazka... uvidis co zajtra ten pediater na to
A ked mu to zmizne to cervene netreba ist uz k doktorke?
@marickaaaa ja by som to sla urcite ukazat... a o tri tyzdne na tu krv... ona ti uz povie presne.
Ja nechodím práveže na pohotovost s každou bodkou, ale bývame ponaly pri lese na poli a susedy syn si odskrabol kliesta a urobil sa mu červený kruh. A mal boreliozu
@marickaaaa Ak tam uz nie je hlavicka, tak len vydezinfikovat a sledovat. Ak to bol kliest a ten kruh bude borelioza, tak nepomoze ci s tym pojdes na pohotovost teraz, alebo len o 3 tyzdne na kontrolu z krvi. Ja by som na tej kontrole trvala a dufala ze to tam nebude.
S tymto si fakt bola na pohotovosti? Vyzera to ako zapalena zahnisana vyrazka, nech akehokolvek povodu...dnes to len vydezinfikuj a prelep a rano uvidis co s toho bude - ci hnis, ci mokvanie, ci sa to zasusi a podla toho pediatricka da masticku... Borelioza sa prejavuje o dost neskor, nie v momente, ked kliesta zoskrabnes... a kliest to vobec byt nemusi, moze to byt rozskrabnuty komar, zacinajuce impetigo a milion inych veci...takze prelep a chodte spat...