Môže to byť borelióza?

12. júl 2022

Ahojte.
Dcérka mala pred mesiacom kliesta, pretrhol sa v brušku ale vybrala som ho celého. Doteraz fľak nemala. Dostala horucky okolo 38,3 na dva dni cca teraz 4 týždeň po vybratí kliesta. Nič iné okrem horúčky , únavy nemala ( kasel, sople atď, aj keď je jej sestrička chorá momentalne) .
Podľa doktora je nepravdepodobné ze by šlo o boreliozu, ja ale premýšľam ze by som poprosila o testovanie ci to predsa není ono.
Co myslite , môže to s tým mať súvis?
Alebo mali ste podobne pri borelioze ?
Dakujem

anjelicek26
12. júl 2022

Ano je to mozne, treba zajst na krv.

selu11
12. júl 2022

Taký prípad, kedy podľa lekárov nešlo o boreliózu poznám, pretože pacient nemal fľaky...
Testovanie tiež dopadlo negatívne a pacient sa už niekoľko rokov lieči na boreliózu, ktorú v čase ich testovania už dávno mal....
Už som to tu neraz písala a budem pri každom podobnom príspevku, jediná odborníčka u nás MUDr. Judita Ďurovská.
Či už po kvalitatívnej stránke a citlivosti testu ktorý vykonáva ona alebo v prípade nutnosti z hľadiska liečby, jediná odborníčka na Slovensku.

majamat
12. júl 2022

urcite to treba vysetrit. odber krvi, pripadne prevenivne vhodne ATB.

majamat
12. júl 2022

kamoska bola po mesiaci na odbere, ona mala po odstraneni kliesta prejavy na kozi, ine priznaky nemala,a le boreliozu mala veru pozitivnu. tak dostala ATB.

kacena4
12. júl 2022

mohlo ist len o infokovaneho kliesta ktory spôsobil zapal a teplotu sym tak vzdy po ustipnuti hocicim musi brat antibiotika kvoli zapalu a infekcii