Môže to byť alergická reakcia na mačku?

mariamihalikova
10. sep 2014

Ahojte maminky, prosím vás, mám taký problém.... moj 2 a pol ročný syn je alergik, pre jeho vek sa nedá zistiť ešte presne na čo, musíme počkať do troch rokov na testy. Všimla som si, že pri zvieratách ho svrbí nos a svokrovci majú doma mačku, vždy po návšteve, keď sme tam boli na druhý deň mal nádchu,ktorá trvala dlhšie... môže to byť alergická reakcia na tú mačku? Ešte má malý aj oslabenú imunitu. Ďakujem za všetky reakcie 🙂

pribinak
10. sep 2014

Srsť zvierat je alergen, takze áno

ammellia
10. sep 2014

Alergia na macku by sa prejavila priamo na navsteve a po odchode by sa mali priznaky zlepsovat. Ak sa nadcha prejavila po odchode, tak to nebude alergia.

magic08
10. sep 2014

Z mojej vlastnej skusenosti, ja ked som v mladosti bola v blizkosti srsti akehokolvek zvierata hned som mala upchaty nos ako pri nadche. To sa dialo len ked som bola v kontakte so,zvieratom, do 24 hodin opuch sliznice sa zmiernil. U deti je to tazsie urcit, kedze sa imunitny system este vyvija. Moze a nemusi to byt alergia. No kontakt s mackou by som obmedzila na minimum 🙂

simsalabim
11. sep 2014

Moze to byt reakcia na macku...alergeny sa prenasaju aj na obleceni, preto treba hned prezliect, osprchovat, veci dat prat. mala som kolegu, ktory sa so zenou velmi zle rozisiel a z pomsty si kupil macku - len preto, lebo vedel, ze je na nu alergicka a ze po navsteve deti unho bude musiet postupit torturu "odalergizovania" deti.

felycity
11. sep 2014

áno, môže,výraznejšie sa to môže prejaviť ak chovajú mačku vo vnútri - mne sa rokmi alergia na mačku výrazne zhoršila a vždy ma začne dusiť /iba pokiaľ som v miestnosti, kde sa pohybujú mačky/ pokiaľ behá len po dvore tak nemám problém.

snopkulka
11. sep 2014

to svrbenie nosa pri mačkách mám aj ja, inak sliny mačiek sú vraj najväčší alergén. Ako už bolo spomenuté, alergická reakcia by sa začala prejavovať už na návšteve

jasminet
11. sep 2014

alergia na macku sa moze prejavovat aj neskor ako pri priamom styku so zvieratom a to napr. kaslom az zapalom pluc...